Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O lásce zase trochu jinak

20. 02. 2008
1
12
3289
Autor
macecha

tentokrát už to na první stranu nedám, kdo bude chtít, najde si to sám


Slovo "láska", budí ve mně
krásné emoce.
Sním o něžnosti,
chci ochraňovat milovanou bytost,
být jí nablízku, když mě potřebuje.

Když ale zamyslím se trochu
nad tím slovem,
které hladit by nás mělo,
zjišťuji, že skutečnost
může být i jiná,

když Tvůj milý, nebo milá
ve jménu lásky netrhá jen košili,
ale i "pouta", jež mezi Vámi byla,
a přitom říká,
že pro Tvé dobro koná.

Neslyší bolavé výkřiky,
neslyší prosby a touhu
po nasycení láskou něžnou,
která bolest zabíjí
a ústa Tvoje líbá.

Je to ještě láska?

Když to říkáme,
myslíme to opravdově?
Ctíme se navzájem,
nebo spolu jenom spíme?

Važme si více
toho opravdového citu!
Je to jediná útěcha,
kterou ještě máme! 

 



12 názorů

papouch
20. 02. 2008
Dát tip
fuj *objevovati parrdon

papouch
20. 02. 2008
Dát tip
Na tvé psaní se s nadhledem dívati nemohu. Na povzdech čas nemám. Neb se snažím pranýřovati šrot veškrný, jenž se zde oběvovati počal a pro nějž by zde místa býti nemělo. Hele nechceš své věci dávat raději někam na seznam.cz, kde by jsi byla jednookým králem? Tam ti to vychválej do halelujá... == Voláš po konstruktivní kritice, ale mé vážně míněné doporučení jsi zřejmě nečetla. Tedy jiščó raz: (ctrlC, ctrlV) To, co píšeš, dej nejdřív do šuplíku. Pak si vezmi třeba nějaké knížky esejů .. nevím, třeba Babku, nebo Neffa, nebo Křesťana... je toho mrakymoc kvalitního .. přečti si je .. a pak to z toho šuplíku vytáhni a přečti si to po sobě. A to myslím vážně, bez jakýchkoliv urážek, narážek, či vyrážek. Je to fakt dobře míněná rada. Taky to tak podobně dělám. A i mnozí jiní, mnohem fundovanější.

macecha
20. 02. 2008
Dát tip
Já Vás oba miluji také. Alespoň mám s kým rozpřádat dialog, nebo monolog? Už sama nevím. Ale, je to dosti zábavné. Děkuji za Vaši pozornost. Třeba mne to k něčemu přivede. Přeji hezkou noc.

macecha
20. 02. 2008
Dát tip
Já Ti ty pupínky fakt nepřeju. Přeji Ti hodně zdraví a aby se Ti dařilo ve všem, co děláš. Chlapi, Vy dva mne snad musíte milovat, když Vám stojím za tolik řečí. Radši něco hezkého napište, ať se mám od koho učit, fakt to ještě neumím. Vždyť nikdo učený z nebe nespadl. Dopřejte nám nezkušeným trochu času, abysme se od Vás mistrů učili. Přeji i Tobě hezký zbytek večera.

macecha
20. 02. 2008
Dát tip
Papouch,myslím si,že Ti konverzace se mnou fakt nedělá dobře. Prostě to nečti a nebudeš se muset rozčilovat. Jsou tu opravdu skvostné věci ke čtení, ale i ještě horší, než ty moje. Proč Tě vlastně tak rozčiluje hlavně to, co já píšu. Obrať svoji pozornost jinam, uklidni své ego a podívej se na to moje psaní s nadhledem. Možná si povzdechneš nad tím, co tu kdo píše, ale nech žít i ostatní, je to tu pro lidi! Nebo ne? Přeji Ti hezký večer a hlavně klid.

papouch
20. 02. 2008
Dát tip
néé, já se moc nebavím, spíš je mi to líto.. mne jen mrzí, že kdysi literární server Písmák je dnes zahlcován póvlem Už jsem ti to psal jinde: To, co píšeš, dej nejdřív do šuplíku. Pak si vezmi třeba nějaké knížky esejů .. nevím, třeba Babku, nebo Neffa, nebo Křesťana... je toho mrakymoc kvalitního .. přečti si je .. a pak to z toho šuplíku vytáhni a přečti si to po sobě. . . . Koš na odpadky je v kuchyni.

macecha
20. 02. 2008
Dát tip
Papouch, hlavně, že se dobře bavíš a mne zase baví, že Ti stojí za to, co jste předvedli dnes, něco ode mne číst. A jestli chroustovi fakt naskočí pupínky, tak ho lituji, protože, to je hnus! Tedy ty pupínky, abyste si to náhodou zas nevysvětlili nějak jinak. Zatím čauky, Tvoje oblíbená macecha

papouch
20. 02. 2008
Dát tip
ježišmarijááááááááá tohle až si přečte chroust, tak mu naskočí pupínky, na těch pupíncích další pupínky a na nich ještě jedny :-))))

macecha
20. 02. 2008
Dát tip
Jarmilo, děkuji. Znamená to pro mne moc!

Já se pod to podepisuji, Ani! *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru