Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínka

25. 02. 2008
2
8
1815

Chodím po zahradě sem a tam a s každým krokem spadne na zem jedna kapka krve. Vytváří za mnou tenké rudé cestičky. A já přesto chodím dál, sem a tam, dívám se do korun stromů a krvavé slzy stékají po mém těle k zemi. Nikdo se neptá, nikdo nevolá o pomoc ani on, a to ví, co mi je. Mé srdce krvácí, zraněné trny růží, které kdysi dávno věnoval jiné ženě. Vidí ty rubínové korálky, vysypané do trávy a mlčí, protože ví. Bojí se promluvit, aby nezranil, bojí se dotknout , aby nebolel ještě víc. Jen pohled si vyměníme, takový zvláštní. Já tiše hledám odpověď a on na mě křičí, ať už se neptám. Náhodné setkání znovu otevřelo ránu, o které jsem si myslela,  že už se zacelila. Některé šrámy se nezahojí nikdy.Teď už to vím. Bude tomu tak až do konce mého života. V duši zeje díra, jak faunův škleb, bolest co nikdy neumírá a vrací se pořád zpět, s každým pohledem a každým setkáním, každým dotekem i pousmáním, představou i pouhou myšlenkou. Proč? Křičím už tolik let a odpověď nenacházím. Jen v té hluboké ráně cítím, že ji stejně nikdy nenajdu.
Co bolí moc a hluboko, to slzy nerodí, jen vzdechy hluboké, jak propast, někde vysoko v horách, kde probouzí se den a noc zrána odchází, aby slunci uvolnila místo na zemi. Tam rodí se bolest z pošlapaného bytí a ze zlomeného srdce.
Zas bezesná přišla ke mně noc, zamhouřit oči bych chtěla a najít klid, srdce buší jako o závod a ruce se chvějí. Celé tělo se v zoufalém třasu potácí a noc dlouhá a nekonečná mne odívá do hvězd, co se mi zračí v očích doširoka otevřených, prosících o chvíli klidu a slitování.
Srdce moje, utiš se! Nebo mi z hrudi vyskočíš!


8 názorů

pro Manuamanua: díky za zastavení i milá slova

Manuamanua
26. 03. 2010
Dát tip
Opravdové a procítěné, ze života.

CHKP děkuji za milé hodnocení, nevím, proč se řadíš mezi laiky? každý je čtenář a má právo vyjádřit svůj názor, hezký den, Adriana

CHKP
19. 02. 2010
Dát tip
ikdyz to ode mne jako od laika bude znit komicky, je to krasne, procitene, plne zdarilych prirovnani

některé jizvy se zhojí, některé zůstanou jako upozornění, aby člověk nezapomněl, díky za zastavení

Adame, díky, byla to opravdu jen vzpomínka.Už je dobře.Adriana

slovak
25. 02. 2008
Dát tip
Čo bolí, prebolí...Dúfam, že nie osobne, a keby aj, tak treba prepnúť na iný kanál. Adammi.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru