Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chvilinka něhy

13. 03. 2008
9
12
2669
Autor
oleandr
 

Trocha něhy proklouzne mezi prsty
přeskočí jiskra
pod kabátec, pod kůži

kantiléna květ rozevře
rozechvěje, zamrazí
naježí chloupky
na těle

rozmočí rty
na čele souhvězdí
hřejivým polibkem

zrcadla touhy.


12 názorů

oleandr
27. 03. 2008
Dát tip
tož tak teda děkuji a přeji hezkou noc

oleandr
24. 03. 2008
Dát tip
souhlasím s tebou a už jsem to opravil...díky a přeji hezký večer

Já si ještě svůj úhel pohledu trochu poopravím, dovolíš-li. Domnívat se je jedna věc (u poezie stačí aspoň to, protože co je definovatelné? poezie to rozhodně není...), na střední škole jsem dala své básně přečíst bývalému češtináři. Krom nicneříkajících slov mi mimojiné k tomu řekl, že se mu dobře četly, ale že neví, kdy a co je autorský záměr a co chyba, tak ať se nezlobím, pokud něco nepochopil a opravil. Něco tím říkáš. Dáváš návod, ujasňuješ, co je pro tebe prioritou...blabla. Těžko říct, zda čárky nechceš používat na hranici verše a nebo je v tom jiný háček. Já jsem vlastně ukazovala na to, co Honzyk napsal viditelně a jasně pode mnou. Kuži x kůží. Jestli onen verš navazuje na předchozí nebo za čárkou je přesah a pokračuje i dále - do druhé strofy. A k obsahu už jsem řekla, že mě nezaujal. Tobě taky hezký den. Pro mě je to lajdačina. Buď interpunkce důsledná a nebo bez ní. Móda psát na začátku velkým písmenem, psát nadpisy malým je asi módou typografie, ale tou interpunkcí měníš prostě významy, rytmus, předkládáš úplně (třeba špatný, mylný než máš zájem) jinou báseň - čtenář si ji pak rozdílně přebírá.

oleandr
14. 03. 2008
Dát tip
chroust. kýč ti nijak neberu, každý ho má trochu jinak Honzyk už jsem to opravil a dík jinak všem hezký den

oleandr
14. 03. 2008
Dát tip
Don´t_worry díky za tvůj úhel pohledu, domnívám se, že to poezie je, ale beru fakt, že se mi tato básnička moc nepovedla, proto asi působí rozsekaně...

Honzyk
14. 03. 2008
Dát tip
..nechtels pod kuzi...kratce..?.)) ..."zrcadlo touhy" snad az moc, ale odchazim s dobrym pocitem, ze vsechno v prdeli este rozhodne neni, a to neni malo:)))*


interpunkce se mi nezdá důsledná; zmiňuju to jen proto, že nerozumím oné strategii a při delším prohlížení jsem přišla na to, že s poezií to má společné jen rozsekávání vět na verše:) ani obsahově jsem tomu nepřišla na chuť - skoro tam nevidím gradaci, pouze jen jednu strofu a to ostatní je jinými slovy totéž (konstatuji své vidění. ne fakt, že to tak ve skutečnosti je)

Marcela.K.
13. 03. 2008
Dát tip
je to,jako když zabalíš kousek ledu do chmýří z pampelišek :-)

moorgaan
13. 03. 2008
Dát tip
ty rozmacene rty jsou nejlepsi.-)) /*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru