Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

nanovo

16. 03. 2008
3
10
2664
Autor
zvedavec
 
Prázdno zaplniť Duchom
zapnúť motory,
radosť a svetlo palivom
 
vykročiť v ústrety nohou
ľuďom
a možno sa stretneme
nanovo

10 názorů

zvedavec
21. 03. 2008
Dát tip
:)

Mým účelem tě nebylo terorizovat. Naštěstí, že si dokážu vychutnat obojí. K takové česnečce...hmm.

zvedavec
19. 03. 2008
Dát tip
Nemám rada pivo, tak ho nepijem. A nemusím sa sťažovať, že nemá chuť vína, ani že pivári nevyrábajú víno a nesťažujem sa ani na to, že pivári kazia svet ušľachtilejším vinárom.

Chceš mi říct, že pokud to nenazveš básní, tím pádem tu nemá kritika básně co dělat a v tom případě to není báseň, ale jen hrátky a tak mám psát, že s tím souhlasím a nebo nesouhlasím a nebo mám psát svou zkušenost, svůj příběh a že je to vlastně príma, když tu je někdo lidský a řekne mi, že ten pepa za to fakt nestojí a že alžbětka má skutečně pokřivený charakter? Jaký má tahle nebo nějaká jiná ne-báseň smysl? To je hloupý alibismus. Moralizování je pro mě to, když načrtneš jednojakou situaci, následně k ní zaujmeš nejlépe negativní stanovisko a řekneš tytyty, takhle se to přeci nedělá a nakonec uvedeš ten ideální příklad. Jakoby to psal někdo nadřazený. (není myšleno záporně, spíš jen, že autor se rovná objektivnímu samovládci) Samo, že třeba tento názor zrovna nenašroubuju na tuto báseň. (ačkoli velká písmena a pod tím se skrývá filosofické pustoprázdno...), ale já jsem reagovala k tvým dílům, ne-básním za posledních pár dní, jak už bylo zmíněno těch šest avíz. Vadí mi ten pocit, , že v básni je někdo prozíravý. Každý dokáže radit, být nad věcí, ale to pro mě neznamená, že báseň je prožitá, že je opravdová. Řekla bych, že je to naopak, protože ve mně vyvolá mylný pocit spoluúčasti, že to znám taky (kdo by to taky neznal, že?) a v konečném součtu je umělá, povrchní nežkterákoliv jiná, protože je svrchovaná, moudrá v tom moralizovacím tónu, žádný zápas - pohled seshora... A kdybych chtěla moralizovat, řekla bych, že pro skalního písmáka je přeci faux pas publikovat v jediný den šest děl:), když si to může autor rozfázovat na několik dní dopředu. Je to možnost, proč toho nevyužít. ... Touhle delší zprávou jsem vlastně řekla úplně to samé, co bylo v té první. Mám ten pocit, že těch iks básní by se dalo shrnout do jedné obsáhlé, že ta léta, co jsi tu už strávila, tě ani za mák nevyškolila. Že na jedné straně je ti dobré, když nikdo nekritizuje (obecně), ale spíše když reaguje vlastní autopsií, ale na druhou stranu máš u tohodle díla jednadvacet návštěvníků a já v tom počtu zabírám možná sedminu...Že na mou jadrnou poznámku odpodvídáš "tak ať", chápu, že argumentace by nebyla úplně košér. Znovu se na mě nezlob, ale tvé básně jsou tak hladké, pro každého tak uměle "dokonalé", že mi nemají co nabídnout. A ačkoli mě to občas provokuje, místy trhá žíly, tak už vím, co dělat, když mi to přeroste přes hlavu. :) A jinak to byl čtenářský zážitek a ne v pravém smyslu moralizovaní, protože naučit se tu básním, které budou líbivé, umí každé trdlo...Na druhou stranu zveřejňování (především na písmiči) má podle mě smysl pouze tehdy, pokud jsou díla čtená, reaguje se na ně, zlobí, mračí a pokud jsou opomíjená, pak by jim bylo asi v šupleti lépe. (to je doporučení a od mladé holky moralizování - a abych řekla pravdu, užívám si to.) :-)

zvedavec
19. 03. 2008
Dát tip
kvalita a obsah je o mne, :) spôsob hodnotenia o Tebe. Kvalita mojich príspevkov sa nezlepšila - na viac nemám, nie je to úmysel škodiť a ani vyvolávať hnutia Tvojho žalúdka. Či mi vyhovuje, že len jedno dielo má nádej uspieť? Ako si na to prišla? Ktoré, kde a pred kým? Vyhovuje mi to i takto. Vraj moralizujem. Kde? nie som si toho vedomá - a možno to pravda je. O moralizovaní píšeš za týmto príspevkom - :)dala som si pozor, aby som to nenazvala básňou. v tomto príspevku nevnímam ani za mak moralizovania. Prezriem ostané...

je dobré vědět, že si je toho autor vědom, tudíž netřeba házet hrách...a máš pravdu, a proto mě to mrzí o to víc

zvedavec
18. 03. 2008
Dát tip
kvalita aj obsah je o mne, avíza sa dajú vypnúť vyradením z obľúbených položiek

nezlob se na mě, zvědavče, ale mně nějak hnulo žaludkem to, že tu mám šest avíz (a nemusím) od tvých básních, které se co se týče kvality nezměnily od tvého nástupu sem co pořád psát a říkat? že mi na nich vadí ten moralizující tón? nevím, doufám si tvrdit, že i ty sama víš, že jen jedno dílo z nich má naději uspět a pokud ti to vyhovuje...říká se no problemo, že

Háber
16. 03. 2008
Dát tip
vždy je všeTko nanovo*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru