Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chop Suey!

Výběr: pozorovatel
17. 03. 2008
13
18
2532
Autor
Narvah

http://www.youtube.com/watch?v=mdRd3k4CIAg

Ležela jsi vedle mé ruky, z nosních dírek proudil vzduch proti mému předloktí. Jistý způsob agrese. Prsty ses dotýkala mého kolene – připadlo mi, že jsi do mě rukou vrostla. Spala jsi a každý můj pokus vstát tě probouzel a já znovu uléhal a pozoroval klid, ve kterém jsi spočívala. Každá chvíle, kdy se naše pohledy setkaly v prostoru, byla střetnutím. Ale o co šlo? O minulost? Všechno, co bylo, co v nás ještě zůstalo. Všechny ty výkřiky svobody pod kovovým nebem, ty návaly světla a zeleně, vyprahlost, z které nám vřela krev. Všechny jízdy autem, kdy člověk vystrčil hlavu z okna a říkal: „No, vole, paráda!!“ Kam se to podělo? Bylo to zalezlý pořádně hluboko a pomalu to prohnívalo až k dnešní strnulosti. Prostě už nebylo možný vymalovat svět těmi nejlepšími barvami. Jenže byla minulost opravdu tak osvěžující? Neuložily se vzpomínky do hlavy jinak, než měly? Tvé tělo sebou cuklo, jak pod proudem, otevřela jsi oči a zeleně na mě pohlédla. Bylo to takové tiché setkání, při kterém jsem ti pomalu přejel prsty přes tvář. Když jsi začala zase pravidelně vydechovat, nasadil jsem si sluchátka a pustil si Chop Suey. Chtělo to nějakou pořádnou vypalovačku. Stavět věci do kontrastu byl jedním z posledních způsobů jak zapříčinit, aby vše kolem nezemřelo. Když ses probudila, oblékli jsme se a sjeli výtahem do přízemí. Dělníci u vchodu zateplovali dům. Když jsme procházeli kolem, jeden z nich prohodil: „Kurva do piče.“ Protáhli jsme se kolem nich, nasedli do auta a vjeli na dálnici. Zapálil jsem si a stáhl okýnko. Pustila jsi rádio, přidal jsem plyn. „Na přehradu?“ zeptal jsem se. Kývla jsi hlavou a z ruky mi vzala hořící cigaretu.

18 názorů

jt
02. 06. 2008
Dát tip
kus pravdy - výborná věc - dík za to - sedla mi parádně .. ;-) jinak souhlas se stvn TIP + mezi nej + klub

Godfrey
25. 05. 2008
Dát tip
Tu písničku si ale už vůbec nepamatuju. Jinak *

tekonecna
21. 04. 2008
Dát tip
super*

ruprecht
20. 04. 2008
Dát tip
kurva do piče... :-)) *

Verni
03. 04. 2008
Dát tip
konec se mi líbil, jako z bridžit džounsové, ale jo

Verni
03. 04. 2008
Dát tip
no rašdí to nejní:D příde mi to spíš, strojopisný, takový, vykazatelně naplánovaný, a hodně vysokoškolsky kultivovaný, a moc pseoudointlektuální:))))))))))))))))

Narvah
22. 03. 2008
Dát tip
plopez: ty tvoje kritiky mi fakt přijdou nejtrefnější.. jak kdybys mi viděl do hlavy.. :)

Plopez
21. 03. 2008
Dát tip
pohodovej .doc, kterejch bych tipoval mas v slozce dokumenty i vic. takovej prijemnej utvar, kterej sam vis, ze neni nic nejak dotazenyho, ale prijde kousek TOHO v nem je. jinak vpodstate souhlasim se StvN.

StvN
18. 03. 2008
Dát tip
Takovéhle pasáže se hodí do delších textů, doufám, že se ti to jednou podaří.

Vaud
18. 03. 2008
Dát tip
dobre bobre!

ale jo, zaujalo ;) *

pozorovatel
17. 03. 2008
Dát tip
máš k narozeninám

Narvah
17. 03. 2008
Dát tip
díky za postřehy!

pozorovatel
17. 03. 2008
Dát tip
každý můj pokus vstát, tě probouzel - bez čárky Prsty ses dotýkala mého kolene – připadlo mi, že jsi do mě rukou vrostla. - násilný, nepřijde mi to nápaditý Každá chvíle, kdy se naše pohledy setkaly v prostoru byl střetnutím. - tady bych čárku dal část se spousty otazníky mi přijde moc dořečená a návodná a ootazníkovaná (klidně bych ji vynechal) jinak víc než zajímavý

archie
17. 03. 2008
Dát tip
poslední dobou vytrvalý pocit, který jsi dobře vystihnul, strnulost je to pravé slovo. líbí se mi jak ta krátká chvíle kdy vidíš víc než jen běžnou realitu /kam se to podělo?/ do té šedi zase vepluje. super*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru