Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Apatická

01. 04. 2008
27
24
5759

sešij mi tvář

z kusů celebrit

ať na mě mluví ze zdi

 

sestav mi tělo

z vraků aut

ať pohyby vyplní můj prázdný prostor

 

ruce a nohy

ze zřícených věží

ať dupou a tleskají v tanci

 

sestav mi člověka

ze starých krámů

oživ jím toto místo

 

sterilní bezčasé vakuum


24 názorů

Nemám rád spisovatele, kteří jsou "uzemnění" realismem a racionalismem, mám rád ta díla, která se nad realitu trochu povznášejí, vymaňují se z jejích otěží a pomalu se vznášejí. 

Nemám rád díla, která jsou psaná ke všeobecnému pochopení, jediné, co mě na dílech zajímá je konečný pocit, který z nich mám. Nemusím pochopit všechno (což nikdy ani není lze), protože pochopení svazuje vlastní mysl, která se může rozletět pouze na dílech oproštěných od reality. Vždyť kdyby vše bylo jednoduché, nikdo by se nikdy nikam neposunul.

Báseň, je přesně tím, čím by dle mého názoru měla literatura být. Má v sobě nádech, pocit, který recipienta ovane po jejím přečtení a nutí jej přemýšlet. O tom přesně literatura je! Dále ta abstraktnost, lidé jsou dnes až moc povrchní, aby se pokusili pohřížit do jejího labyrintu. 

Literatura je od toho, aby se někam posouvala, to bez abstraktnosti není lze! Proto chválím, alespoň jeden z mála lidí, kteří se ještě snaží...


MarK.
26. 01. 2011
Dát tip
..zaujimava zostava! .. *

A.H.
19. 01. 2010
Dát tip
Pěkný nápad. *t*

brek: moc děkuju za všechny kritiky:)

náááhodou, nám visí jeho plakát u babičky na chalupě;)) ale není to zrovna můj šálek hudby;)

neznám, vůbec. kdo/co to je?;)

jen přemýšlej, v knize ti taky nikdo nedá návod;) ale věř, že to není jen snůška pocitů...

Alú
11. 05. 2008
Dát tip
Máš dobrou obrazomalovnost, ale mně prostě u takových věcí chybí prology. Já vím že vše nemusí mít svůj důvod, ale docela ráda vím jak k tomu autor přišel. I kdyby jen napsal: "snůžka pocitů" tak jsem spokojená. Takto si to musím domýšlet sama. Jsem líná, já chci aby to autor dělal za mě. Přibarvila jsem si to tedy po svém:-), kombinace sešitých tváří a vraků celebrit je *

MARCONIUS
05. 05. 2008
Dát tip
co to ma bejt???

halcon.
04. 05. 2008
Dát tip
je tazke pisat takuto poeziu - na hranici zrozumitelnosti.. toto nie je net poezia .. clovek na nu potrebuje cas.. aby to stravil. urcite by to inak vyzeralo v knihe..

Ježková: děkuju za kritiku

Ježková
06. 04. 2008
Dát tip
Název celkem solidně odpovídá obsahu.. Zdá se mi, že do poloviny báseň pěkně šlape, po třetí sloce už začíná dochází dech přímosti/jednoznačnosti/pravdivosti. A na konci celkem bezduché shrnutí

zbytečná slova, ale když baví

Rajmund
04. 04. 2008
Dát tip
Celkem jo.

Bazi: jsem poctěn a hluboce dojat;)

Baziliška
03. 04. 2008
Dát tip
dobrý:)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru