Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NETYPICKÉ SEZNAMOVÁNÍ-2

01. 05. 2009
1
8
2039
Autor
fungus2

Část druhá závěrečná

Na chodbě jsem si to namířil k pokladně, jelikož zvací plakát na seznamovací akci upozorňoval na vstupné. K mému překvapení však byla zavřená. Zároveň mému sluchu neunikly podivné zvuky, které se ozývaly z vnitřku pokladny. A tak jsem zabušil na zavřené a zakryté okénko.

„Haló, já vás paní pokladní slyším, jak tam hekáte!“

„Zmiz! Vstupný se už nevybírá!“ ozval se mužský hlas.

„Z jakých důvodů ne?“

„Hádej!“

„Že by ze sexuálních?“

„To ti teda došlo brzo. A padej se seznamovat!“

„Už pádím!“ vyhrkl jsem a při následném běhu mi na linu chodby podjely nohy. To mělo za následek, že jsem doslova vjel do místnosti, v níž probíhala seznamovací akce. Přitom jsem vrazil do hloučku několika žen a mužů, kteří se mým přičiněním ocitli na podlaze.

„Co mě osaháváte!“ rozkřikla se na mne žena, na níž jsem ležel a díval se jí z blízka do obličeje.

„Já nechtěně. Máte úžasně kypré tvary,“ vysoukal jsem ze sebe a pak mi neunikla ta skutečnost, že jsem byl profackován.

„Dámy a pánové, zde žádný grupáč nestrpím!“ ozval se přísný hlas pana Běláska, jenž seznamovací akci organizoval. Přitom padlo ještě několik facek a já jsem raději odvrávoral pryč.

 O něco později jsem usedl ke stolu, co byl v přítmí místnosti a rozhlížel jsem se po vhodném objektu k seznámení.

„Ahoj fešáku!“ oslovil mne pojednou ženský hlas zpoza stolu a já jsem leknutím spadnul ze židle. Když jsem se postavil na nohy, tak můj zrak spočinul na dvou obrovských zaoblených věcech, které se nacházely na desce stolu. Záhy mi došlo, na co to koukám.

„Halo, kdo je za těmi nafouklými airbegy?“ zněla má otázka.

„Já nemám žádný airbegy!“ ozval se naštvaný hlas.

„Ale vaše poprsí do nich nemá daleko,“ zkonstatoval jsem. Neodolal jsem a začal jsem zkoušet pružnost. Jenže jsem přitom ztratil rovnováhu a zcela se zabořil. Poté mi neunikl ženský výkřik a já jsem zažil něco na způsob odpálení. Napříč místností jsem udělal několik salt, abych pak narazil do zavřených dveří. Ty se mi podařilo neúmyslně vyrazit a já jsem se ocitl uprostřed spoře osvětlené místnosti mezi nahými lidmi.

„Dobrý večer přeji. Tak tady lze provozovat seznamovací grupáč. Můžu se přidat?“ pronesl jsem tázavě.

„Okamžitě vypadněte! Tady je to jen pro VIP!“ rozkřikl se jeden z mužů.

„Zdravím vás pane Bláha. Vy jste také VIP? Toho máte snad nějak extrémně vyvinutého?“ zeptal jsem se souseda, co bydlel ve stejném vchodě jako já. Záhy nastalo pozdvižení a já byl nucen se dát na útěk, který skončil ve vedlejší místnosti nárazem do té ženy, co měla airbegové poprsí. To mne vymrštilo ke stropu, kde jsem nechtěně zhasl několik zářivek. Mé dopadnutí na podlahu bylo dost tvrdé a díky tmě, co zavládla, mnozí vyděšeně pobíhající lidé o mne zakopli. Některým tma však vyhovovala a začali se oddávat sexuálním hrátkám. Mne chuť na seznamování už přešla a záhy se mi podařilo vyvrávorat před kulturní dům. Pozornost všech se však okamžitě zaměřila na mne, načež jsem začal prchat. A při následném útěku jsem za sebe házel kondomy i viagry a počet pronásledovatelů se postupně zmenšoval.

 

KONEC  

 


8 názorů

fungus2
03. 05. 2009
Dát tip
To asi více lidí. Ale k tomu asi nikdy nedojde.

Ano, s tím zfilmováním mě to taky napadlo.

fungus2
02. 05. 2009
Dát tip
Tahle postavička vznikla už v roce 1993. Od začátku byla koncipovaná jako grotesková postavička. Budu vypilovávat co se dá. Přetvářet asi už ne. Za ty léta se už nějak pan Netypický dotvořil. Hodně zajímavé by možná bylo, kdyby se tyhle grotesky zfilmovaly.

No vidíš, to je řeč! Možná si můžeme lehce pohovořit o tvém dalším literárním směřování, tato tvá klasická prozaická stylovost, plná fackovacího humoru se již zdá býti vypilována až k zbláznění, pan Netypický je čirý hrdina vpravdě BusterKeatonského typu. Plně hodnověrý padač do kýblů s opičími výkaly, jezdič na nosorožci zespodu, sahač na dráty vysokého napětí apod. Těžko mu vytýkat kteroukoliv bláznivou činnost, neboť on takový prostě musí být, my jeho bláhoví fandové bysme byli zřejmě pořádně zaskočeni, kdyby se začal chovat suše komisně, kdyby chodil v saku a kravatě, nebo kdyby snad během jeho poledních vycházek na staveništi ani nespadl do míchačky s maltou. Prostě by to snad ani nebyl on. Můj dotaz by tedy v tom případě trochu směřoval k otázce, zda hodláš Pana N jakkoliv osobnostně inovovat, přetvářet a dělat z něj lidsky hodnověrnější bytost, nebo zda se dotváření jeho psychologie již uzavřelo před několikerým časem a nyní pouze piluješ jednotlivé groteskní dispozice?

fungus2
01. 05. 2009
Dát tip
Analýza je to rozhodně zajímavá.

Přiznám se, že jsem od tebe poněkud očekával angažovanější přístup. Mám za to, že tzv. "kritický dialog" by měl být prováděn nejen ze stránky hodnotitele, nýbrž také z pozice samotného autora. Kdyby byla skutečnost tato, že namísto relativně rozsáhlé humoristické povídky by se na jejím místě vyskytovala kupříkladu krátká čtyřveršová poetická miniatura, příliš bych se nad tvou odpovědí na mou hlubokou odbornou kritiku ani nepozastavoval. Ovšem - jak již bylo nastíněno, rozsah a význam tvé odpovědi na můj komentář naprosto nekoresponduje se závažností mé literární analýzy.

fungus2
01. 05. 2009
Dát tip
Díky.

Pády, eskapády, potulka a v neposladní řadě blábolivá mluva pana Netypického mne opětovně přiměla k šílení vpravdě fanatickému. Funus2 je opravdu prozaickým výtečníkem. Mistr humoru, pádů z oken ve stylu Laurela a Spencera, chujařina, která musí zákonitě a bezpodmínečně oslivit i ty nejzatvrzelejší morouse a škarohlídy. Přiznám se, že v momentech Netypického pádů do želatiny a jeho následného omývání se kyselinou sorbovou jsem si v duchu říkal, že fungus2 příběh poněkud zkomplikoval, ovšem závěr se skelnou vatou v trenýrkách již dokonale vyjasnil mou líc. Příliš jasný tip a být po mém, povídka by se okamžitě a bez skrupulí ocitla ve zlatém výběru. Můj první tip všehomíra. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru