Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

HRANICE HŘÍCHU

29. 10. 1999
4
0
2077
Autor
Kombajn

Já vím, že skoro vše má svoje hranice. Obvykle jsou dvě. Někdy jen jedna a někdy žádná. Již to že žijeme je hříchem a proto vše co děláme děláme díky hříchu a protože zlo plodí zlo, pak i hřích byť starý třeba věčnost, plodí jen a jen hříchy.
Hmm, to je poprvé, kdy v něčem souhlasím s biblí... :-)

Hranice hříchu /moje první pražská báseň/ Hřích je, že mi matka život dala, hřích je, že ten svůj si vzala, hřích je, že jsem tak často zabíjel, že na dětech zlost svou si vybíjel, hřích je sladká a čirá nevinnost, hřích je... a je ho dost, hřích je... Hříchů jsou miliony, tisíce, a každý ví, že nemá hranice.
Havranka5
15. 09. 2005
Dát tip
Existence pojmu hřích je přímo spojená s chorobou mozku zvanou víra. Bez víry by nebylo hříchu. Hlavní přínos téhle poněkud nedotažené básně vidím v tom, že ukazuje na naprostou nelogičnost a nerozumnost, ba co víc, zvrácenost a úchylnost církevního pohledu na svět a život. "hřích je sladká a čirá nevinnost" je koruna zvrácenosti křesťanské věrouky*

Já doufám, že i hřích má někde své hranice. Přesto se mi ta báseň líbí, už jen proto, že mě donutila k zamyšlení...*

Acynonyx
02. 02. 2000
Dát tip
V tomhle s tebou souhlasim.

Kombajn
16. 11. 1999
Dát tip
NECHTE TOHO ! Zacinam si rikat, ze se mi po dlouhe dobe /ne-li vubec poprve/ neco povedlo. A to je deprimujici... ;-)
Koca: Lide kteri veri v Boha jsou ubozaci, kteri jen hledaji nekoho, na koho svalit svuj neuspech atd... /dle meho pohledu a to jsem trochu prehnal/ Jak muzete verit, ze by Buh dopustil to, abychom vubec zili ? Abychom vedli valky ? TO SNAD NE !

Jean
04. 11. 1999
Dát tip
Fakt very dobrý... A hříchem je takto psát jen líbat tužku objímat.

Koča
04. 11. 1999
Dát tip
Tyto hříchy jsou jen důsledke základního hříchu , že nevěří v Boha tj. chtít si stačit sám . Jinak co se týká skladby celkem dobré .

Bibša
03. 11. 1999
Dát tip
Posledními čtyřmi verši sis mě naprosto získal na svou stranu, při svém rozjímání nad pojmem hřích a nad celým tím tématem jsem došla rezignovaně k něčemu podobnému. Je to taková ta tečka za tématem.

Print
02. 11. 1999
Dát tip
Jsem moc rád, že jsi napsal to, co jsi napsal a jak jsi to napsal!:-)

Tynic
01. 11. 1999
Dát tip
Je fakt, že lidi potřebují znát hranice jen kvůli svému svědomí. Pakliže se pohybují uvnitř oněch hranic jsou klidní a spokojení. Pak ale příjdeš Ty a řekneš, že hranice nejsou. Budou nesouhlasit. Já s Tebou zdá se z části souhlasím. Naspal jsi to moc působivě.

Anonym
01. 11. 1999
Dát tip
GITY: Nazdar lasko... :-) MERLE: Dik. MM: Taky dik, neni moc cas... DAIMON+TERR: Pravdive... :-) KRYTYK: Jak chces v relativnim svete dosahnout absolutni presnosti ??? TYNIC: Ja vim, ze spim pusobive a to jsi mne nevidel spat s nekolika lidmi :-)))... ALL: Diky, vsem za VSECHNY i negativni nazory. Chtel jsem jen, aby to nebylo o lasce... I kdyz i ta je samozrejme hrich, krasny, sladky a nekdy krvavy...

slavek
01. 11. 1999
Dát tip
pěkné

Krytyk
31. 10. 1999
Dát tip
Zdánlivě dobré, ale významem pouze relativizující, žádného hříšníka ještě nerozeznatelná a nepoznatelná hranice nezachránila, ovšem jistě uklidnila... :-)))

Merle
30. 10. 1999
Dát tip
Fakt zbytečně dobrý.

MM
30. 10. 1999
Dát tip
Ode mne porpve tip pro Kombajna...
(pis dal!)

Gity
29. 10. 1999
Dát tip
Jak krrruutééé...(dělám si srandu)...faktem je, že ze všech zdejších "Hranic hříchů" se mi tento pohled líbí nejvíc...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru