Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

/

01. 06. 2008
7
14
2189
Autor
Zvrhlík
muži a ženy
se míjejí
na křižovatce

14 názorů

Jaká harmonie... :)

Houmeles
02. 06. 2008
Dát tip
Tolik mužů a žen! Rozstříháno spěchem. V haiku je prostor pro poděkování za to, že dva do sebe nevrazili.


Oldjerry
01. 06. 2008
Dát tip
Zvrhlíku máš pravdu. Ahoj a měj se fajn.

Zvrhlík
01. 06. 2008
Dát tip
Ženy a muži jsou co? Koně? :) muži a ženy = lidé, ale lidé nemusejí být muži a ženy, lidé jsou i jenom muži, i pouze ženy, proto zvolen výraz muži a ženy, který může vyvolat více konotací

Oldjerry
01. 06. 2008
Dát tip
Tento obsah je v tvém haiku dokonale utajen. Není divu, že si člověk stvoří vlastní interpretaci... přesah by to mělo, pokud bys použil namísto ženy a muži významu lidé... pak je to o vzájemném odcizování lidí a to už by byl přesah dostatečný. Tak se nečerti a piš. To má smysl...

Zvrhlík
01. 06. 2008
Dát tip
Já neříkám, že se míjejí všichni muži a všechny ženy, ale jen ty na tý křižovatce. To, že se míjejí všichni muži a všechny ženy je pouze (tvá) interpretace) a možno ji chápat jako přesah (,který ty postrádáš). To, že spolu lidé souloží, ještě neznamená, že se nemíjejí, že nejsou jen sobci uzavření a zahledění do sebe, že si nerozumí,a že jakákoliv snaha o dorozumění se MÍJÍ s účinkem.

Oldjerry
01. 06. 2008
Dát tip
Ne - to není pravda, ani haiku. Kdyby se ženy s muži míjely vymřeli bychom. Na haiku to zase nemá přesah obyčejné zprávy.

Zvrhlík
01. 06. 2008
Dát tip
Mohl bys tu kritiku, prosím, trochu konkretizovat? Mohl bych tě požádat o 25 takovýchto vyjádření? Jak se pozná sterilní konkrétno od nesterilního? Souhlásíš aspoň s tím, že to haiku (i když podle Tebe nepovedené)je?

Dero
01. 06. 2008
Dát tip
Nelíbí. Je to prosté konstatování, ve kterém se prolíná sterilní konkrétno s nadvýznamy. To samo o sobě hodnotu nemá, takových vyjádření lze vymyslet za hodinu pětadvacet. Správné haiku má význam. Dokáže slovy naplnit pocit, který člověk z určité situace nabývá. A to se nemůže povést, pokud jednotlivé významové složky textu jen tak postávají vedle sebe a nepomohou si.

moorgaan
01. 06. 2008
Dát tip
muzi a zeny se mijeji i na dalnici..ale neminou se na lesni pesine.-)) /**

kříže ztěžují cesty...

avox
01. 06. 2008
Dát tip
na červenou smí přecházet jen důchodci! :-)

při přecházení na červenou...:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru