Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dnes má svátek Tamara

03. 06. 2008
13
23
6164
Autor
Oldjerry

Kdyby si ná-ho-dou někdo neuvědomil souvislost : Tamara je vojenský superradar české provenience

Na svatou Tamaru
hladem proti radaru
           věnuj porci guláše
           na hladovku Tamáše...

23 názorů

Oldjerry
19. 06. 2008
Dát tip
sioraku - dobrý, ale opačným (nebo jen jiným) směrem, než to, co jsem napsal já jazzgirl - viď? Ď!

jazzgirl
19. 06. 2008
Dát tip
:-D* super asociace

Marcela.K.
05. 06. 2008
Dát tip
Jo a nakonec to odskáčou zase jen obyčejný lidi... škoda slov, to je lepší čichat ke kytkám :-)) ale k těm co rostou venku :-)

Oldjerry
05. 06. 2008
Dát tip
Nedivím se - koncepce není možná tam, kde se za deset let vystřídá dvanáct ministrů, jeden blbější, než třetí a KAŽDÝ MÁ SVOU PRAVDU.

Marcela.K.
05. 06. 2008
Dát tip
Víš, Oldjery, mně je nějakej radar úplně fuk, nerozumím tomu, nezajímá mě to... já prostě už rezignovala a přestala naši politickou scénu sledovat . Já vím, že to není řešení, ale mně osobně je líp, ono stačí, když vidím jen ten rezort, ve kterém pracuju - zdravotnictví...fakt mi už na ostatní ta energie i chuť chybí.

Oldjerry
05. 06. 2008
Dát tip
mylenko - otázka pravdy a nepravdy je fakt hodně stará a dodnes nevyřešená, nezodpovězená - snad právě jen tím : Každý má tu svoji...

Marcela.K.
05. 06. 2008
Dát tip
Náhodou, řetězová hladovka, každej den , jeden...tato myšlenka mě nadchla :-))) já bych ji držela nejraději po noční, to spím :-)) Jen nevím, jak by to měli rozepsaný...jako v pondělí Franta, v úterý Pepa, ve středu Jirka? A jinak, miluju bojovníky za pravdu :-))) Jenže každej má tu svou , že ;-)

Oldjerry
05. 06. 2008
Dát tip
ruprechte dík - máme stejný názor

ruprecht
05. 06. 2008
Dát tip
dva roky jsem sloužil u radaru... proto mám k radarům téměř citový vztah... myslím, že nejsou proti ničemu... v dnešní době je podobná "hladovka" jen sprostým vydíráním...

Oldjerry
03. 06. 2008
Dát tip
Diano, avox, aleši : díky za to, že jste to trochu rozvedli. Někdy holt! bývá touha a přání otcem názoru... s tím nehnem.

Oldjerry
03. 06. 2008
Dát tip
Winter - jistě : nahnilé brambory - není to sice rýmovatelné, ale myslím, že neobyčejně vhodné... (:-D) Vatikán, Andorra, Lichtenštejnsko, Monako, Srbsko, Chorvatsko, Slovinsko, Estonsko, Lucembursko, ale i Slovensko, Maďarsko, Dánsko, Belgie, Holandsko, Portugalsko, Albánie, Litva, Lotyšsko, no fakt ! docela dobrý... moc a to ještě nejsou všechny

Winter
03. 06. 2008
Dát tip
Hele, dobrý .) Je nějaké žrádlo zrýmovatlené pro Bednáře? S Rakouskem se nidko nepatkuje, protože Rakušany každý nenávidí, včetně Rakušanů samých. A mimochodem Česko je pořád 12. největší země Evropy, takže zase tak malá není. Jo, a mnozí ti hladovkáři tehdy tahali kačera, což není zrovna dobrý věk politické uvědomělosti... ale to tady nebudeme řešit.

Diana
03. 06. 2008
Dát tip
avox: Nepřeji si to, ale myslím, že ani Rakousko není žádný solitér, nýbrž poslušné kolečko v soukolí. Jo a znáš ten vtip, proč náš lev ve znaku má dva ocasy?

avox
03. 06. 2008
Dát tip
já tedy ne (nenabízím zahradu) a dost mi vadí že se jeden vlezdokamsi, neprodleně nahrazuje jiným, to zase jo... Rakousko taky není Švýcarsko

Diana
03. 06. 2008
Dát tip
Nejsme Švýcarsko. A jako malá země, navíc ve strategicky výhodné poloze, budeme vždycky "něčí". Jde o to, co je pro nás nejmenší zlo. Taky by tu mohly být ruské rakety. Nebo by mohli přitáhnout u nás vycvičení teroristé z Angoly. Irák se už myslím také nechal slyšet, že si v Praze zadovádí. Ve světle podobných úvah nabízím pro ten radar vlastní zahradu.

Na vojně jsem se kolem Tamary trochu pohyboval (i když jsem nevěděl, že je to ona...) Její duchovní otec krátce po pádu komunismu za zvláštních okolností zemřel...

Oldjerry
03. 06. 2008
Dát tip
Jano - ba - není co řešit. Kdo jen trochu ví - je mu jasné, že je jedno, kde ten radar bude stát v okruhu 300 - 500 km a: Kde byli hladovkáři, když sem Sověti navezli bez dovolení jaderné zbraně, rakety středního doletu a další šmejd ? Nikdo neví, protože byli potichu... Nenapsal bych to, ale nedávno jsem se dozvěděl, že satira je tu povolená.

vesuvanka
03. 06. 2008
Dát tip
radar mě vůbec netěší, ale hladovka to nevyřeší... *

avox
03. 06. 2008
Dát tip
radar sic mi není putna hladovka však není nutná totiž - ta nic neřeší takže Tamáš tu máš guláš ať tě potěší... :-)) mne pobavil, moc! */

super!!! Nevím, jestli Tama(ra)š už má chutě na guláš...:o)

Diana
03. 06. 2008
Dát tip
:-)))) haha, bezvadný!**********

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru