Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

bezaromatické setkání

16. 06. 2008
13
47
4990
Autor
Kuchot

 

 

 

v díře

ve zdi

kam vždycky voda teče

stydí se náš průvodce

a v kleče   představuje

nic

v barokním šatu a masce

nejmenuji se, jsem  anděl

     co se děje..?

 

jsem ticho

ty půjdem

ona pláče

 

na ostrov vesmírný

nestálý

jak ještě teplé mrtvé ptáče

 

ten anděl se už naučil

dělat zázraky

i blázniviny

jen pro zábavu

trhal hydranty za hlavu

 

a písečný svět se drolil

a potopa už zahubila

všechny vesnické hrdiny

 

zeptáme se:

            potřebujete pomoci?

 

a on:

            ne, to vy

 

 

 


47 názorů

Dave Lister
09. 10. 2010
Dát tip
..T.

sepiolite
09. 06. 2009
Dát tip
nejdřív jsem si říkala, ajaj, anděl, ale pak to jelo a bylo to bezvadný - hlavně ten hydrnat, takže opětovně a zaslouženě*

místy se mi dílo dost líbí***

Kuchot
20. 06. 2008
Dát tip
jt: rozumim, tohle vždycky těší :) Hildegranda: díky za návštěvu Milly: nic se neděje :)

Milly
19. 06. 2008
Dát tip
tohle mně nějak nic neříká.. jt: :-) už jsem se doslechla, že štípeš dříví. .-) A myslim, že většina lidí si vezme něco z toho, co jim řekneš k tomu kterýmu dílu. Neni tu moc lidí, co by si s tim dávali tu práci..

Hildegranda
19. 06. 2008
Dát tip
super!!! *

jt
19. 06. 2008
Dát tip
nic takovýho - znáš to - nemyslim si, že umim dělat ty nejlepší draky, nebo je pouštět - ale - když si myslíš, že bych Ti s tim moh pomoct, řeknu Ti, co si myslim, že děláš špatně - nic od toho nečekám, ale - samozřejmě mě to těší .. :-)

Kuchot
19. 06. 2008
Dát tip
stavíš archu?

jt
19. 06. 2008
Dát tip
pohoda - to bylo takový omluvný díky .. :-) Tvoje dík beru na vědomí - je fajn, když napíšeš, když se sebou chceš něco dělat a když vim, že když něco napíšu, něco si z toho vezmeš - to mě těší, pač takovejch lidí tu moc neni, takže tak .. :-) měj se - jdu štípat dřevo, ať jsem užitečnej .. :-P

Kuchot
19. 06. 2008
Dát tip
jestli ty děkuješ, tak už nevím, co mám dělat já... :)

jt
19. 06. 2008
Dát tip
jo - vidíš - to jsem minul - ta formulace mi přijde dost prapodivná - člověk neví, jestli je jen tak za hlavu tahá, nebo jim utrhne hlavu, nebo je vezme za hlavu & utrhne .. :-) to se ale snažim hledat komplikace, kde možná nejsou - dík .. :-)

Kuchot
19. 06. 2008
Dát tip
velice díky za vše, vzal jsi to opravdu poctivě, asi je na místě se ve zmiňovaných příkladech fakt na kurzíva vysrat :) jen pro pořádek: utrhnuté hlavy hydrantů měly zapříčinit tu povodeň...

jt
19. 06. 2008
Dát tip
1. strofa mě obsahem moc nedostala. za jedno nemám rád anděly, za druhý mi tam vadí to nic - možná je to zaujímavý, ale - mě takováhle rozjetá myšlenka irituje. jestli to byl záměr, pak se to povedlo, ale - radši bych byl teda spokojenej čtenář, jestli chceš co vědět. co se mi na ní líbí je výborně patrnej rytmus - teče/v kleče - to je luxusní. šatu a masce/nejmenuji se - čte se to moc dobře .. ;-) jsem ticho ty půjdem ona pláče - s tou grafikou, jakou to má, je to pro mě nejlepší místo v básni. 3. stofa - začíná na ostrov, což si dovedu spojit jen s tím půjdem ve 2. verši v 2. stofě, což mi druhou strofu docela kazí. ta mi totiž přišla, jako bys postavám rozdal role a to půjdem mi tam nepřijde jako něco, na co by měla navazovat celá další strofa. vesmír taky nemám rád a vůbec týhle strofě celý vůbec nerozumim. poslední verš má sílu, jak se tu pár lidí zmínilo. ale - jak ještě teplé mrtvé ptáče - tak jak to je, je to zbytečně na sílu. za jedno to "ještě" by se mohlo dost klidně škrtnout, pač tam nemá žádnou výpovědní hodnotu a za druhý si myslim, že grafický zdůraznění slova teplé spíš tomu obrazu ubírá. jako bys říkal - "pozor - tady si nezapomeňte všimnout toho, že ptáče je ještě teplé, i když už je mrtvé - au au. nechci to shazovat - jen si myslim, že napsat to jednoduše, stroze, naférovku, by tomu dalo ještě lepší drive a .. čtenář je čtenář od toho, že to čte, tak si nemyslim, že by to minul, když se bavíme na rovině slovo-význam. 4. strofa - to by Ti daleko líp napsala dont_worry - přijde mi to hodně líbivý, že se naučil dělat takový věci - jako dítě - kýče & kýče. a navíc ten anděl .. 5. - ten drolící se písečnej svět je výbornej obraz - rozhodně bych ho být Tebou použil někde jinde/nějak líp. další dva verše mi přijdou mimo mísu - nevim, kde se vzala potopa ani kde se vzali hrdinové - jako když čtu článek o nejoblíbenějších příchutích zmrzliny tohle léto a najednou se tam mihne něco o tom, že škodovka je dobrý auto. fajn - ale - já si přeci čtu o zmrzlině - he ? závěr je dobrej - i když - radši bych tam viděl pomoct místo pomoci, pač "pomoci" bych zaživa neřek a .. troufám si říct, že Ty taky ne a pak mi tam přijde to zeptáme se poněkud mimo. húúúh - určo jsem toho teď napsal víc, než Ty - ale - máš, cos chtěl. doufám, že aspoň něco z toho všeho Ti k něčemu bude. celkově z toho mám dojem, že v Tobě aj něco je, ale - ještě to neni úplně takový, aby si z toho člověk sednul na prdel. nevím, jestli už ho nemáš dávno přečtenýho úplně celýho, ale - jestli ne, určitě si přečti co nejvíc věcí od nicku g_b_show, nebo crowley - hlavně starší vázaný verše - myslím, že by se Ti to mohlo líbit + v dobrym slova smyslu inspirovat .. :-)

Kuchot
17. 06. 2008
Dát tip
to jsem rád

papouch
17. 06. 2008
Dát tip
:-)) ale né, klidně se baroka drž, dyť je krásné (já jsem ujetý do románské architektury, víš .-)

Kuchot
17. 06. 2008
Dát tip
papouch: moc se omlouvám, příště budu originálnější, pokud to svedu teda :))) Maeslo: díky

Maeslo
17. 06. 2008
Dát tip
Jo, tak tohle je přesně ten tvůj druh básní, který nastokrát můžu.

papouch
16. 06. 2008
Dát tip
baroko je profláklý

pété
16. 06. 2008
Dát tip
uz jsem se lekla :)

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
to bylo pro andreu...

pété
16. 06. 2008
Dát tip
zátarasem mé cesty ke vzdelani??? :D to snad ne

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
díky za zájem

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
nerad bych byl zátarasem tvé cesty ke vzdělání

pété
16. 06. 2008
Dát tip
tak tohle je vyyyborne, opravdu ! Tip jako ten vesmír.

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
s tou slizkou kůží mě spíš nepustí do bazénu

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
hadí kůži svlékám na léto, jinak mám kozlí chlupiska

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
why?

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
jsem myslel sebe... jsem sebestředný, syrový kozel lercha bych mezi jednouchý asi nezařadil, tim ti rozhodně nepochlebuju :)

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
zas nějakej chytrák z jednoduché střední, co? :)

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
střední dodělá každej, všude se jen straší, a maturita je největší strašidlo, ale je to pohoda bych řek

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
mě přestávky a volný hodiny naučily vždycky víc než nezáživný hodiny exaktních věd... tím tě nechci ponoukat, ať se na to vysereš... no vlastně trochu jo a díky

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
třeba to zvládneš... zatím dík za návštěvu, jsem celý nedočkavý... :)

Kuchot
16. 06. 2008
Dát tip
Koali: nebyl... :) Pohádkářka z pomerančových květů: díky

Koali
16. 06. 2008
Dát tip
To je úchvatné! Jen ten hydrant s hrdiny. Ale to bys zas nebyl ty.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru