Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč?

29. 06. 2008
4
14
3271
Autor
Cornelie

Tohle jsem napsala už dávno a vlastně zatím je to jen začátek. Rozhodla jsem se to dát sem nejen proto že jsem delší dobu nic nepřidala, ale také proto že mě zajímá názor a navíc tak trochu přemýšlím jak dál:) I když vlastně ani nevím jestli chci pokračovat:)

 „Proč?“ ozvala se náhle a prudce jako když zazní výkřik ze tmy . Lekl se toho nepoznaného chladu jež čišil z jejího , jindy tak příjemného, hlasu. „Muselo to tak být, promiň.“ Zašeptal jemně .

 „ Muselo? Opravdu?“

Ty mi snad nevěříš? Myslíš, že bych to udělal jen tak?“ odpověděl málem vzdorně.

„ Ne to ne, to určitě ne, ale..“hlas se ji zlomil, nemohla dál, prostě ne… milovala ho tak šíleně ho milovala, i když věděla, že ji ničí, že ji stahuje sebou na dno, nechtěl jí ublížit, neboť i on miloval, přesto /nebo právě proto?/ ji nedokázal nechat jít, opustit ho /potřeboval ji a ona potřebovala jeho/, a žít si svůj život, navíc tu bylo to dítě, to nevinné stvoření jejich lásky, které nosila pod srdcem, jejich dítě…To maličké, jež mělo právo na svůj život, šťastný život, ale on mu jej nikdy nemohl dát, věděl to, a to vědomí vlastního selhání ho ničilo, bolelo, trhalo na kusy…Co mám dělat? Proboha co? Ptával se často sám sebe, když uprostřed hluboké noci tiše pozoroval svou milovanou, lehce oddechujíc s úsměvem na rtech, s rukou položenou na jejím zakulacujícím se bříšku.

„Nikdy nebudeš jako tvůj bratr.“ Řekl mu, když byl ještě pouhým nevinným dítětem, jeho otec, který nade vše miloval jeho staršího bratra. Který byl vzorem všech ctností mladého vojáka - odvážný, silný, chytrý, ale také schopný krutosti vůči zajatcům a podřízeným. Stejně jako kdysi jeho otec, i on pociťoval zvláštní opojné uspokojení, když hleděl do bolestí zkřivené tváře svého zajatce, nebo, jak tomu bylo dříve, do tváře mladšího bratra, který se tak snadno nechal chytit…

 


14 názorů

Siggi
02. 02. 2011
Dát tip
Asi by to chtělo dopsat. Základní myšlenka příběhu tam není. Je to opravdu jen prvních pár vět. Jestli jsi to sem dala jen proto, abys něco dala, tak to opravdu nebylo nejšťastnější.

Doony-Don
26. 10. 2010
Dát tip
Je to fakt pěkný a souhlasím s větroplachem, že bych chtěla pokračování. Fakt by mě zajímalo, jak to dopadne...tak šup, šup...xD

větroplach
25. 05. 2010
Dát tip
Proč?... tu není pokračování? jsem zvědavý..vydala ses nějakou z cest nebo jsi nechala text zapadat prachem?

Matti
14. 04. 2010
Dát tip
Pěkný. Dává to smysl.

vypadá to dobře. Jenom mi nejde dohromady, láska dvou lidí, kteří bez sebe nevydrží a jeho bratr, který je krutý. Ale jinak velice čtivé:-)

Sadaf
12. 11. 2008
Dát tip
Víš jak vypadá plato od vajec? Tak takovou mám husí kůži...

panslav
07. 11. 2008
Dát tip
a proč pak ne ? :-)dobrý..

a2a2a
14. 10. 2008
Dát tip
Myslím, že časem, až nasbíráš více zkušeností i tvrdých kritik, budeš psát docela dobře. To základní, smysl pro psaní prozaického textu máš. Drobné pravopisné chybičky nejsou měřítkem, jen vadou na kráse. Tady jsi se dopustila chyb v tom, že jsi na malé ploše nahodila v podstatě dvě témata, přičemž to druhé s bratrem je jaksi citově vyděračské a jen nahozené, nijak nezpracované, podobně i to první. Na druhou stranu pochválím spád textu, že jsi se obešla bez zbytečných ilustračních vět. Nenechej se odradit, teprve čas více prozradí.

domin.go
19. 07. 2008
Dát tip
Teda to není povídka :) Přijde mi to takové příliš...jak je to správné slovo... Mladistvé.

domin.go
19. 07. 2008
Dát tip
K čemu to je, ta povídka?

Cos měla z češtiny?

No.... tak pěkně pokračuj. Jsem zvědav na Pointu Neila Tellurga :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru