Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O jeskyních (+ 1 z 3 + 1 o smrti, životě, světlu a temnotě)

30. 06. 2008
5
25
3532
Autor
Milly

26.6.2008 den poté (hm, a další den vejdu jen tak do knihkupectví, vezmu do ruky náhodou Oshovu knihu "Muži", nebo jak se jmenuje, jen tak ji otevřu a čtu o tom, že většina lidí nežije, ale živoří a o smrti a o minulých a budoucích životech)

nebát se být v jeskyni

ve své jeskyni

porozhlédnout se

a zjistit,

jak je rozlehlá

nekonečně

otvírající se

do zelených plání

zalitých

slunečním svitem

a tajuplných lesů

skrývajích v sobě

největší rozkoše

noci

nejsou chladné

to jen my

mrzneme

u ústí

svých jeskyní

a zdráháme se

vstoupit dovnitř

bojíme se

zemřít v bolestech

a znovu se narodit

slzami omýt svou duši

zmazanou od bahna

černých propastí

zlehka se dotknout

poslepu

konečky prstů

vrhnout se k sobě

a objímat se

nekonečně

prostoupeni přítomností

a naším vnitřním světlem

nalézt domov

být

jen být

25 názorů

tanec
25. 07. 2008
Dát tip
Hmmmmmmmmm

Milly
08. 07. 2008
Dát tip
:-o ? :o) (!!!)

postavím ti bezpečí...

Milly
04. 07. 2008
Dát tip
A promiň, pletu si melouny s řízkama- to jsem to dopracovala... :-o :-D Hmm, zajímavý.. Dobře.

Řízek
04. 07. 2008
Dát tip
povídku o pokoji a židli? nějak jsem tě nepochopil,... čemu, jsem katolík, a budeš-li o to stát, řeknu i více

Milly
04. 07. 2008
Dát tip
tak čemu? :o) (schválně.. Mno, když máš tu pěknou povídku o pokoji a židli..- seš to Ty, že jo.. .-))

Řízek
04. 07. 2008
Dát tip
já bych věděl ;) :D ale moje slovo ti možná stačit nebude

Milly
04. 07. 2008
Dát tip
:-) Je to možný. Hmm...- nevim, nevim čemu věřit.

Řízek
04. 07. 2008
Dát tip
ona , soudě podle tvých básní, má stejnej nebo podobnej pohled na život typuju správně, když řeknu, že věříš v reinkarnaci?

Řízek
04. 07. 2008
Dát tip
tak to je dobře, bode ráda

Milly
04. 07. 2008
Dát tip
Jak to vypadá, když se cítíš poeticky?? :-)) Víc vtažen do nějaký atmosféry? Děkuju za informaci. A dík za typ..- koukám na ni- a docela se mi líbí, jak ta holka píše... .-))

Řízek
04. 07. 2008
Dát tip
dobrý myšlenky,... teda celkem hodnotný... a co se týče stylu, připomíná mi styl jedno písmáckýho autora: sun-shine, tímto ti ji doporučuji. ale co se týče mě, mám raději, když se to alespoň občas zarýmuje. v tomhledíle najdu mnoho dobrého, ale necejtim se tak uplně poeticky,... ale líbí se mi to*

NO tak,nehroťte to tady :-) Co to je básník? Je to něco jako hudebník (= člověk,co si tím vydělává?) .. to bych nějak neřešil..snad jenom že deníčky některý jsou nudný a některý zajímavý. Tady bych to viděl někde mezi tim. Ale jinak nic ve zlym,každej potřebuje potřebu kompenzace,někdo ve stylu deníčku,někdo ve stylu jiným.

Milly
01. 07. 2008
Dát tip
Nechápu: nechápu, proč mý psaní pořád spojuješ s mou redaktorskou prací. Přišla Ti díla, kterým jsem udělila Výběr, natolik průměrná? Četlas je vůbec? Tyhle Tvoje ironický narážky mi přijdou už fakt zbytečný. Zvlášť v tom kontextu, že jsou opakovaný. Prosím Tě, přestaň s tím už.

Milly
01. 07. 2008
Dát tip
Proč tím hůř? Četla jsem vždycky hodně a jestli máš na mysli vázaný verše, tak ty moc v oblibě nemám. Jinak v básních jsem ležela docela dostkrát už za těch pár let, co jsem na Písmáku... .-) Ale děkuju za názor. :-) Holt ze mě asi básník nebude nikdy. :-))

Milly
30. 06. 2008
Dát tip
nechápu: Ještě, že Ti nerozumim.... :-)) Fakt nikoho nenutim mě číst. Tak mi nemusíte nikdo psát, že se vám to nelíbí.

j_i_r_i_k
30. 06. 2008
Dát tip
K čemu Tě chci vyprovokovat? Nevím, nejsem si ani jistý, že Tě chci provokovat, je to jen jedno možné vysvětlení, jedna nit vedoucí časem, možná tím provokuju sám sebe, mít v něčem jasno znamená prosté ignorování ostatních možností. :)

Milly
30. 06. 2008
Dát tip
Kur......, tady nejde o akci. .-) Která má navíc v češtině jinej název. :-)) Jde o to, že jsem napsala něco o smrti a o životě a druhej den jsem se dozvěděla o akci o smrti a o životě, na kterou jsem původně sama zvala, leč pak mi z paměti vypadla. O to jsem se chtěla podělit. Nemusíš nic vyhledávat. Stačí se mě zeptat. :o)) A k čemu, že mě chceš vyprovokovat? .-)

j_i_r_i_k
30. 06. 2008
Dát tip
Což nezmění mnoho na mém pocitu, že je to deníčkový zápis. Máš pravdu, kdybych to nechtěl číst, tak nemusím, leč jsem starý šmírák, takže Tvé cancy čtu s chutí. :) Možná problém vidím v tom, že se s námi nedělíš o zajímavé akce, ale o Tvé pocity z nich. Kurz "Zemři před tím, než zemřeš" zní velmi zajímavě, leč o co jde si budu muset vygůglit, zde od Tebe mám jen střípky toho, co se dělo, a volnými verši sdělené pocity - a to je deníčkový zápis, ne dělení se o zajímavou akci. A štvát Tě není mým záměrem... A možná kecám, třeba Tě štvát chci, třeba Tě chci k něčemu vyprovokovat... :)

Milly
30. 06. 2008
Dát tip
Neroušku, možná je to zakopanej poklad... .-) Těšilo mě. Jiříku, mě neštvi. Deníček je pro soukromou potřebu. Přihodilo se mi něco, o co jsem se chtěla podělit. Jestli nechceš, nemusíš to číst. Píšu sem jen to, co mi přijde za hodný podělení se s případnými čtenáři.

j_i_r_i_k
30. 06. 2008
Dát tip
Pěkná filosofická báseň? Nevím, snad... Ale určitě list vytržený z deníčku, zvláště v kombinaci s prologem. Jak by vypadal Písmák, kdyby ho každý používal coby deník? Ale proč se ptám, to už je víceméně vidět dnes, stačí to jen trochu přifouknout...

neroušek
30. 06. 2008
Dát tip
Nikdo? Taková pěkná filozofická báseň a neroušek tu byl první.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru