Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Byl to jen sen

03. 07. 2008
6
16
3491
Autor
Delfín

Tohle je rovněž takový žertovný pokus o zpracování jiného soutěžního tématu, tentokrát zase na téma: \"A tak děva vzdychajíce zakotvila u krajnice\". /Mohlo se to docela dobře odehrát i ve skutečnosti! Takže se honem všemu zasmějme, abychom nad tím nemuseli plakat.../ ;o)

 

Po ulici si to šinu,
mysl má je splínu host,
málem přejet byl jsem, kynu...
Za volantem sexy kost!

Pětky kozy, oči snící,
tělo bohům pro radost,
rty jak jahody zrající,
i něžná tvář krásná dost!

Brzdí, dveře otevřela
mi s kouzelným úsměvem:
"Nastup! Chceš svézt? " zmámen zcela
už vedle ní seděl jsem...

K zemi sešlápla plyn zcela,
vůz se změnil v raketu,
Bože můj! Ach co to dělá?
Ručka šmátralka je tu!

Lapen jako rybka v síti
si tu rázem připadám.
"Jářku, tohle nesmí býti!
Ženu, dítka doma mám!

Synové jsou Tvého věku,
já jsem pro Tě příliš stár!"
Ručku za smutného vzdechu
stáhla a vůz rázem stál...

"Když je to tak, nenaléhám,
i když ses mi líbíl dost,
takového muže hledám,
ne medvídka pro radost!"

...A tak děva vzdychajíce
odbočila doprava,
zakotvila u krajnice,
vzdychla: " Sbohem, Lásko má!"
************************************************************************************************************************************************************************************************************
Epilog:

"Náhle slyším mobil pípat:
Vstávej spáči, už je čas!
Nemůžeš tu takhle hnípat!
Do práce jít musíš zas!"

Bože, to je probuzení!
Tak to jen sen se mi zdál
za ranního kuropění,
v němž jsem dobrudružství vzdal...


16 názorů

Delfín
05. 12. 2020
Dát tip

Koloušku, bylo to jen do soutěže ně psancích a muselo to obsahovat větu "A tak vdova vzdychajíce zakotvila u krajnice. " Takže jsem to zamontoval do téhle blbůstky...:-)


koloušek
31. 05. 2010
Dát tip
Známe tyhle panáčky, i ty jejich vytáčky, co se vskutku stalo, prý se jim jen zdálo!T*

Delfín
31. 03. 2010
Dát tip
Byl to příspěvek do soutěže na psancích, téma dané a snaha pojmout to žertovně. Mám třeba i reklamní báseň na vibrační kroužky Primeros, která je inspirována návodem a taky má žertovný podtext.;o))) Když to na člověka přijde, zveršuje i svůj nekrolog...;o)))

Annalis
31. 03. 2010
Dát tip
Nee, přijde mi to jako básnický vtip:-)

Delfín
05. 09. 2008
Dát tip
avox: Já myslel editovat vlastní komenty, ne cizí! Když tam udělám hrubku nebo to tam mám dvakrát, mám z toho bídný pocit... Nikdy jsem nedělal tolik chyb a překlepů jako teď...;o( Jinak jak pravil kdosi moudrý: Řeč byla dána člověku, aby zakryl myšlenku...Co Ty víš, co za tím okecáváním a optimistickou humornou pózou skrývám? No vážně: Co ty o mně víš?

avox
05. 09. 2008
Dát tip
komenty editovat nelze a je to správně... to by si tam někdo třeba nechával jen pochvaly a kritiky mazal :-))) Já si taky ráda povídám, ale víš co, nežádej kritiku, když o ni doopravdy nestojíš, stejně všechno okecáváš...

Delfín
05. 09. 2008
Dát tip
Avox: Máš pravdu, já jsem jen vysazenej na ty zdrobnělinky...Někoho tím i na..., ale je to můj způsob zvýraznění některých věcí, jindy způsob, jak ze sebe uvolnit nahromaděné city...;o) Za radu dík! Jde editovat, příp. smazat i komenty? Mám dojem, že někde jsem taky sekl pár chyb , ba dokonce to tam mám dvakrát, když systém reagoval moc pomalu a já to odpálil znovu... Jinak oceňuji, že po náhodné návštěvě u mne Tě ani přemíra hvězdiček u romantického vodníka neodradila od dalšího putování po mých stránkách. Víš, snažím se psát spíše odlehčené, cituplné kousky, pro pobavení, potěšení či třeba i k zaspívání...A počítám s tím, že ne všichni dorostli k IQ vhodnému pro Mensu /viz Tvá poznámka o podceňování čtenářů zařazením jistých informací do prologu. Ostatně někde je ten prolog povinnou záležitostí, bez níž nemůžeš dosáhnout publikace, i kdybys tam hodila právě jen tu hvězdičku či třeba smajlíka...Systém to prostě nepustí a stále Tě upozorňuje!;o)

avox
05. 09. 2008
Dát tip
Editovat lze - klikneš postupně - vlastní/díla/upravit/ a můžeš editovat, co hrdlo ráčí! BTW i/y bych nenazývala "chybičkou" :-)))

Delfín
05. 09. 2008
Dát tip
Aleš-novák:Když ono to bylo podřízeno zase onomu soutěžnímu zadání a záměrně humornému pojetí! Já blbnu někdy hrozně rád i pokud jde o vážná témata...;o)

ano, do blbůstek a bez hvězdiček, nebo co ti to pořád natahuje ten formát...

Delfín
05. 09. 2008
Dát tip
Avox:Ty chybičky neopravím, nějak to tady, na rozdíl od totemu, psanců či literu nelze editovat. Neřekl bych, že prolog je tak zbytečný, protože vysvětluje samotné téma i užití oněch povinných veršů...A hvězdičky tady nemám žádné!;o)

avox
04. 09. 2008
Dát tip
"sexy kost" by bylo lepší a "za ranního kuropění" a taky méně hvězdiček a zrušit zbytečný prolog (nepodceňuj své čtenáře) a do blbůstek bych to viděla... když tedy stojíš o hlubší kritiku... :-))

Delfín
05. 07. 2008
Dát tip
;o)

Delfín
04. 07. 2008
Dát tip
No, já ne, to On! Já si ho jen vymyslel, aby byla sranda! To téma k tomu přímo svádělo!;o)

moorgaan
04. 07. 2008
Dát tip
nekecej ze ses tak branil.-)))/****

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru