Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

jdou po mně golfovou holí

25. 07. 2008
13
32
5226
 

Schodil jsem nohy z postele do vteřiny ticha a pak se do pokoje vevalila hudba, měl jsem rádio puštěný přes noc a teď tam spadnul šlágr z třicátejch let, hrozně skvělej, takovej rozvrkočenej song, jako by dělanej z nadbytku energie a já setřásl to hnusný snový předivo /spánek je smrt, den za dnem/ zatřesením hlavy. Chvíli jsem kouřil a pak se šel vysrat. Ťapal jsem po tom zasviněným linu a otiskoval do něho svoji pečeť, jako nějaká antická kurva: “Následuj mé kroky.” vzkazoval jsem komusi..

Na kolenou jsem rozložil mapu a hned mě přez oči práskla Rokytka, nedaleká říčka. Způsob jakým se vinula, trousíce rybníčky... ach! Tak i mé hovno se kroutilo v míse meandrem sraček. Vyfotil jsem si cestu, utřel se a chrstnul jsem na sebe ledovou. Poté jsem vykonal ranní toaletu, zkontroloval mince v kapse a vystřelil ven.

Do baťohu jsem přibalil petku z části naplněnou vodou, zápisník, propisku a Zdraví z boží lékárny. Venku bylo pusto, klid, v supermarketu jsem si koupil tu nejhnusnější krabici jakou tam měli a dolil jí do svý láhve s vodou, způsobivše tak střik o obsahu 1,5 litru. Ještě v obchodě nasral mě čůrák, co tam jezdil s vozíkem do půl těla, když na mě zahalekal: “Pozor člověče jedu!” “Obleč se buzno!” poradil jsem mu a vyšel ven.

Zamotal jsem se trochu mezi domy a záhy došel k Rokytce a vydal se po jejím proudu.. a hned na mě padla kontemplativní nálada, položil jsem se do ní jako do madračky a nechal se unášet. Říčka poskakovala a šuměla a vzlykala a točila se ve vírech, na chvíli se téměř zastavila na hloubce a pak zase jala se akcelerovat k malému splavu, kde se roztočila ve vodním bubnu a zrádně se nad ním zavírala..

Chtělo se mi šoustat, strašně, ale tenhle sprostě fyzickej pocit pocit se mi usadil v hlavě v podobě romantickýho bludu, ve vizi, že na pěšině potkám dívenku sladkou jako věneček z cukrárny a že jí doprovodím někam, kde si lehneme a pomalými ještěřími pohyby se k sobě přiblížíme a opijem se vínem a svlékneme se a já jí to pak nádherně udělám, oba si to uděláme, fakt že jo.

Takhle pitomě jsem uvažoval, zatímco jsem vypadal jako v mystérium přírody zanořený romantik.

Dorazil jsem k mostu, pod nímž byla Rokytka vbetonována do koryta a vedle kterého vedlo druhé koryto jako případný retardér při povodni. A protože zrovna bylo po povodni, několik kaluží se tam zrcadlilo a když jsem přišel blíž, zjistil jsem že ty kaluže jsou plný života. Voda odtekla a několik ryb tam uvízlo..

A kaluž vysychala, tak za dva dny by jikráči zůstali civět na suchu a pochcípali by tam. Nemám moc ryby rád, nejím je a jejich pohledy jsou depresivní a jejich krev studená.., ale mě teď vytanul starej budhistickej rituál, při kterém nejchudší horští obyvatelé kupovali /pro ně za horentí sumu/ živé ryby na trhu a potom je pouštěli do jezera. A kochali se tím dárcovstvím svobody a života.. /jinak by byly sežrány prachatými, hloupými, nicneřešícími tlustoprdy/

S odporem jsem nořil a nořil ruce do tý černý vody a vytahoval kapříky a karasy a drsný vokouny, který mě nehezky pořezali a nosil je do jejich řeky.

A opíjel jsem se katarzí tý chvíle a stále jsem snil o tý dívce, kterou potkám na pěšině a potom potvrdíme existenci boha tím, že se pomilujem v tomhle krásným červencovým poledni.

Že jsem ale byl kus hovada, ale bylo ve mě něco opravdovýho, neposkvrněnýho, co maj děti a některý básníci. Cítil jsem se sprostě a nepatřičně v tomhle světě peněz a smrdutýho postupu vzhůru, v tomhle citovým starobinci. Takže jsem se nutně stal nepřítelem lidí a opatrovníkem koček, který v sobě nemaj pranic otrockýho. Byl jsem příli chytrej a příliš blbej. Sahal jsem si na dno abych zase vystřelil do nepředstavitelnejch výšek na motoru vlastního pšouku.. vzpomněl jsem si co říkala moje babička, když jsem byl malej a chtěl v nocí jíst. “Chlebíček už šel spát..!" Můj světskej chleba je chrapoun non plus ultra, žeru jen syrový fláky slov.

A Rokytka to valí v divokým krouživým rytmu. Pánev mám celou horkou, jak jsem nadrženej na život, dostat teď do rukou nějakou bytůstku s úzkými ramínky a s nožkami do ix, udělal bych z ní vílu, udělal bych z ní ženu hejkala.

Ale teď cítím že psolidi už se šikujou a že budou ve svý honitbě důsledný a taky že jo, z lesíka se začnou nořit pokérovaný bastardi v teplákách s půltuctem neuvázaných pitbullů a jejich nozdry ve mně vyciťujou kočku a vlka a lva.. Sprintujou ke mně a fakt, země se chvěje a netykavky všude kolem nich vystřelujou a ptáci řičej a já se rozběhnu a skočím do vody, kde mě jeden maximálně krásnej, obrovskej karas bere na hřbet a padáme do prdele, pryč odsud.



32 názorů

Norsko 1
20. 06. 2011
Dát tip
něco jako ku čtení *

Karlovačko
07. 10. 2010
Dát tip
cte se o hodne hur nez ty ostatni..nevim, v jakyms byl obdobi, ale sacoval bych to na to, ze ses nemoh moc soustredit, ackolivs chtel neco mermomoci vytvorit..a navic k bukoj srani sedelo, k tobe mi nesedi :) ty vole, nespokojenost a snad i zmatenost(cimz se te nechci nikterak dotknout) z toho uplne cisi. jako kdyby to psal nekdo jinej az na prvni tri ctvrtiny tretiho odstavce od konce-ten bych ted uz poznal..:)

voňavým ingoustem psaný.

nenene, tuhle mám rád! :)

Borous
04. 09. 2009
Dát tip
hmm,a ten název,to by Langr čučel:-) stejně je už mrtvej

ještě ne, dík, čekám že se ozvou samy :)

Štěpota
31. 07. 2009
Dát tip
Nechápu, co tady komu vadí na prvních odstavcích. Je to kvalita. Tip! Už Ti něco vyšlo na papíře?

Noneta
06. 07. 2009
Dát tip
začátek jsem přežila... a nejvíc se mi líbil odstavec od "Že jsem byl ale kus .... " takový poznání sama sebe,,,jak nás prostě dostávaj ty obyčejný věci ....nakonec...teda....myslím... vzpomínky z dětství, záchrana ryb.... prostě to můžem fffšichni okecávat jak chcem.... a skončíme většinou u tohodle :)

díky Američane.. :)

America
24. 04. 2009
Dát tip
tohle je prostě tak košer nálada...pořád je to víc báseň než povídka. čtu to strašně rád

díkas DaNdÝ tohle mě moc potěšilo hlavně s tím českým textem..

DaNdÝ
12. 08. 2008
Dát tip
žížiš to sou zase kecy tady v tý diskuzy, ináč text parádní, právě ty první odstavce líbil se ten přirozenej tok myšlenek, respektive sraček, v nejlepším slovasmylu, pak i ty city, jistej vyzařující životní styl, takový lidově vypravěčský a taky důležitý, že takový český a ne že si to hraje na něco cizáckýho

ten název jsem bohužel ukrad m. langrovi mému příteli :-(

oh yeah!

díky johano, ten začátek je fakt vulgární, mě prostě ty sprostý slova uvolňujou, dělaj tu věc přístupnější, samozřejmě jsem se snažil aby to bylo smíchaný s nějakým humorem, fakt netoužím popisovat hovna, ani nejsem žádnej úchyl, ale jednou jsem se rozhodl to tam dávat všechno, vůbec nestylizovat, vůbec nefiltrovat, jen vyhazovat... nakonec jsem se stejně chtěl dostat jinam.. moc díky za návštěvu a za kritiku, samo taky za t.

Diana
25. 07. 2008
Dát tip
Název mne zaujal. Po přečtení prvního odstavce jsem ztratila totálně zájem. Hnojem se k perlám nepročtu.

díky za názor midine

midin
25. 07. 2008
Dát tip
Něco tedy povím. Nelíbí se mi jazyk, kterým je to psáno. V poslední době v "moderní" literatuře dost oblíben, to chápu, přece jen je to podobné době, ve které žijeme. Ale v takovémhle množství? Kazí to dojem z jinak vcelku povedených vět, struktury, odstavců. A ještě sympatická rada - oceň, když někdo najde sílu tě kritizovat. to je pro autora mnohem cennější, než se hnát za tipy. (nevím, zda-li je to tvůj případ, pokud ne, omlouvám se)

Nevadí Vindale..Mylenka měla směle pokračovat dál, myslím si. Mě to jak píšeš baví a tohle to je takový upřímný zvířecí:) TipaneC

auvajs

Monie_Kim
25. 07. 2008
Dát tip
me se libi ten nazev... jdou po mně golfovou holí ten se ti poved :))

Marcela.K.
25. 07. 2008
Dát tip
Když mě oslovuješ, měl bys poslat avizo. A jak říkám škoda času i na diskuzi. Takže se už s odpovědí nenamáhej.

jej midine už proboha něco řekni a neplácej se v malichernostech, jo a některý chyby můžou bej záměrný.

joj to bylo tvrdý, ale miláčku měla sis počkat jsou tam i popisy přírodičky vodičky cestiček a rybiček.. adeieu!

midin
25. 07. 2008
Dát tip
Tak, tak. Chybka hned v prvním slovu taky dokáže odradit :-)

Marcela.K.
25. 07. 2008
Dát tip
Přečetla jsem první odstavec a dál nemusím. Takový text je pro mě zbytečný. Ztráta času...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru