Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

..veselá bajka o třech zvířátkách

07. 08. 2008
5
20
3240
Autor
Rabb

pro syda.. ..kráva-tráva




Seděli jsme na zastávce. Já a ještě dva týpci. Osmnáctiletej týpek, nosí rovnej kšilt,
ňů éru, a hip-hopový hadry. Kámo, až v knedlíkárně vydělám dostatek peněz, říkával často s rudě podlitýma očima, koupím si americký auto. Jen takovou víkendovku na lážo plážo přemisťování. Český Američan, stačí namočit do čokolády a je to. Kdyby mohl, určitě by do Améru odletěl a tam s krutýma negrama s krutýma ňů érama hulil špeky. Druhej týpek byl o dost mladší a nižší. Prcek. Bylo mu třináct, na hlavě taky ňů éra. Kolik ten toho za svůj krátký život stihnul nakrást a rozmlátit, pche!, to nedokázal kdejaký jiný třicátník. Babce často bral tisícovku, dvě, matce i tři. Šlohl i auto, starou škodovku sto pětku, a roztřískal ji na lesní cestě. Opravdu, nadějné vyhlídky pro tak mladého chlapce, že?

Vyšší, amerikános banditos, si potáhl z jointu, zakuckal se a vydechl oblak hustého kouře. Rozkašlal se a rozpálenýho jontosaura podal vandalovi, budoucímu kriminálníkovi. Na to, kolik mu bylo, si dal pořádnýho prda a skoro mu to roztrhalo plíce.
Vzal jsem si špeka jako poslední a nasál do sebe, co to jen šlo. Pomalu rožhavit a nakonec rychle. Vydechl jsem a taky se rozkašlal. Strašně to kopalo. Přivírala se mi víčka, vidění se rozpadlo do pastelových barev a všechno se zpomalilo. Najednou, zazdálo se mi, jakoby Amérovi rudě zaplály vlasy, žhnuly jako pochodeň, a za ušima mu vyrostly dva kozí rohy. "Méééé!," zamečel, "dej mi šluka, mééééé!" Podal jsem mu udiveně joint, neodporoval jsem. Potáhl si a zase byl v pohodě; týpek s kalhotama u rozkroku, vůbec žádný pekelník s vidlema. Halucinace, jasné vysvětlení, hehe.

Špek projel další kolečko a skončil u mě. Víčka se po aplikaci THC přivřela ještě víc, vidění začínalo nabírat nádech do oranžova
a druhý kámoš najednou vypadal jako tlustý prase! Nos protáhlý do dlouhého rypáku, v něm dvě díry. Funěl, chrochtal, potil se a mlaskal. "Kvik!, dej mi taky páva, kvik!" kvičel. Vlasy mu plály. Za ušima dva počáteční hrbolky. Hehehe, určitě další haluz, hehehe. Ale nic se neměnilo. Pořád jsem viděl velké tlusté prase - kvičící. Chrocht! Chrocht! Píchl jsem do něj prstem. Tuk byl pravý. Rypák taky.

Uklidním se, musím ten stav přerazit. Potáhl jsem si naposledy, co to jenom šlo, co jen plíce pojmuly. Za ušima jsem ucítil tlak a, jako když roste strom, na hlavě parohy a dole v břiše se mi něco tvořilo. Asi mlíko! Jsem já to ale vůl! Chtěl jsem něco říct, ale nešlo to. "Bůůůů!, vyšlo ze mě.

Ha! Koutkem oka jsem spatřil pastelově zelený trávník, čelist samovolně naprázdno přežvýkla, skoro jsem si toho nevšiml, v žaludku zakručelo a
blížil se žvýkací reflext. Dali jsme se tedy do pastvy.
.
.
.

20 názorů

kapitan
10. 08. 2008
Dát tip
Vskutku veselé..

Rabb
08. 08. 2008
Dát tip
průběžně během včerejška a dneška dopoledne.. před chvílí jsem udělal poslední úpravy.. trochu jsme to změnil, rozvedl to, učesal.. :-)

Alojs
08. 08. 2008
Dát tip
teď je to lepší :) dobrá ujeťárna. kolikrát jsi to předělával? min 2x, že? :)

Rabb
08. 08. 2008
Dát tip
alóóójs! přečti si to ještě jednou.. ..proběhla revize.. jestli to na tebe třeba teď nepůsobí lépe.. :-)

Rabb
08. 08. 2008
Dát tip
a co teď, lojzo?

karmen
07. 08. 2008
Dát tip
:) *

rudko
07. 08. 2008
Dát tip
no nic teraz... mas o reakciu navyse...

Rabb
07. 08. 2008
Dát tip
co teď, rudko? (upraveno)

rudko
07. 08. 2008
Dát tip
prvy odstavec super... zvysok onicom pre mna...

JiKo
07. 08. 2008
Dát tip
ehehe:-)

Alojs
07. 08. 2008
Dát tip
v podstatě by tě z toho skutečně mohli nařknout. myslím že rok zpátky - bylo tady něco podobného. nicméně... zatím je tu klid :)

Rabb
07. 08. 2008
Dát tip
poslal jsem avi?

Rabb
07. 08. 2008
Dát tip
jasně.. možná je to dokonce povídka slabší, to nějak nemůžu posoudit.. ale s tou trávou je to fakt, tohle si moc čtenářů asi nenajde.. je to naroubovaný na špatnou situaci.. v podstatě je to propagace drog.. .. ..co ty na to, syde?

Alojs
07. 08. 2008
Dát tip
neříkám, že ne... :) jen ne uspokojivou pro mne. alespoň, z toho, co jsem pochytil. a samozřejmě, může to být mou averzí vůči trávě. byť jsem zkusil víc než jednou:)

Rabb
07. 08. 2008
Dát tip
pointu to má.. lojzo.. určitě jo.. nebo asPOń tu myšlenku.. díky.. :-)

Alojs
07. 08. 2008
Dát tip
dobře popsaná momentka. dobře vzhledem k tématu, protože tohle tady bylo 100x. Kvituju zejména délku (tvou standardní, jak jsem pochopil z několika předchozích dílek). Popisky - klasika, krátké, zrak se neobíjí o překážky. ... na tip tentokrát ne. přece jen - osobně v tom nevidím nic přínosného, žádná uspokojivá pointa... byť by se ta koryta dala vyložit všelijak a možná to tak bylo zamýšleno. ... ne, počkám si na příští text :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru