Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

záliby tak všeobecný

14. 08. 2008
28
40
5616
 

Kluk zavolal do seznamky na českej rozhlas kolem jedenáctý v noci. Lidi tam dávaj inzeráty spíš pro známý anebo volaj senioři, ale tenhle kluk tam zavolá a říká silně roztřeseným hlasem: „Jsem nekuřák, je mi dvaadvacet a hledám partnerku…. řekněme tak do pětadvaceti!“. Bylo to až moc stručný, nastala trapná pauza….. „No a máte nějaký speciální požadavek na její vzhled?“ „No, já jsem nevidomý na vozejčku, tak ani ne, snad, aby byla laskavá a trpělivá.“ „A vaše záliby?“ „Záliby? Tak všeobecný.“ A potom ten hoch doslova zazpívá svoje telefonní číslo. A ten moderátor to celý zopakuje, jako by se nechumelilo: „Dvaadvacetiletej na vozíčku…“. A potom slyšíme, jak to ten kluk pokládá, to škrknutí v síti, v kterým se toho dalo hodně cejtit. A dali tam rádio GAGA a já poslouchal tu píseň a byl celkem naměkko z toho hocha, z toho roztřesenýho hlasu. Pak zavolá zdravá holka s nepříjemným panovačným hlasem a má strašně nároků, má to nalajnovaný, kariéra, je schopná HO znásilnit, znovu vytvořit, udělat… Bylo mi z ní zle. Přítel mi před časem vyprávěl o svý hodně mlaďounký holce, byl o 8 let starší a řekl: „Víš, já si jí tak vychovávám!“. Takovouhle blbost! Před tím si stěžoval, že nic moc šoustá, dost na ní tlačil skrze „kouření“, je teda fakt drsnej, neustále si posílaj hrozně nudný perverzní SMS. Nic už s ním v citový oblasti nezamává, je uvnitř okoralej, dokud mu sperma neklokotá v palici, necejtí vůbec nic a pohlaví má rád vyholený. To jsem s ním měl bydlet v jednom baráku z Ytongu! Znáte ten materiál? Velice moderní, lehkej a dejchá… Jasně, bezva! Ale i to nejdecentnější upšouknutí se šíleně v tom domě ozývá. Všechny zvuky tam zrovna zvoněj! dům za hubičku, ale hnedle tam vypsychneš, dřív nebo pozdějc. A je to ten starej nechutňáckej mechanismus spotřeby, že za levno dostaneš vždycky aušus. Jak jsme ten dům byli obhlídnout, hned se můj přítel nahrnul do koupelny, jestli se v ní dá prcat nějak dobře. A byla tam rohová vana se dvěma stupínky… byl prostě nadšen. Takže jsem zůstal ve svým srubu, píšu tady pod petrolejkou bez cylindru, ještě že má zrcátko, ale stejně je to na hovno, vůbec nevidím na klávesnici, ani na text a je to dobrý, moc na to aspoň nečumím. A Sázava mi burácí pod okny. Rádio Vltava to přeřvává a nic, kurva vůbec nic není slyšet! Když si dám pomlku mezi větama, naruším ten proud, když ztratím niť pod petrolejkou a ty slova, celej řádek prostě není vidět, když zapomenu psát -: jsem kuřák, je mi třicet a hledám Ženu, řekněme tak.... a pak to pokládám.








40 názorů

Metta
18. 05. 2011
Dát tip
ty jo

jsi strašně milá thalino, vážím si toho..

hele, tak jo*

Noneta
06. 07. 2009
Dát tip
...jen poznat ytong pod omítkou,,,,o to tu běží... :)

oukej Lakrove dík za návštěvu

Lakrov
11. 09. 2008
Dát tip
Dočteno. Asi je to pro jinou generaci. Tohle já už se číst nenaučím.

Fart
03. 09. 2008
Dát tip
... každý jsme někým a něčím ovlivněn ... jen ... opisovat se nemá ... *- ... nejsem na to expert, a proto říkám seru na Bukowskiho, Hrabala ... a další jména ... ... je deset minut po půlnoci, všude v tomhle posranym podniku klid a já cítím že dobrej rozjezd, maličko zmrznul v patetizmu ... ***- ... ale i tak je to a mohlo by být ze života a o to GO ... kámo ne ??

ano to jistě byl můj záměr, snažím se kormidlovat na co nejmenším prostoru.. osum ale není záměr lébrž moje debilita :-)

Alojs
19. 08. 2008
Dát tip
tady platí, co posledně... zarazilo mě slovo "osum". je to schválně? :) jinak mi to přišlo až moc hutné - příliš často skákáš z myšlenky na myšlenku. Což byl, pokud to správně chápu, tvůj záměr. Zatímco předtím jsem ti sežral návnadu i s navijákem, teď raději posečkám a uvidíme, jak dopadne tvá další povídka :)

děkuju

no, zábavné to moc není.... spíš dojemné a k zamyšlení***

:)

mě to tedy taky bavilo :o)

děkuju to jsem rád

děkuju DaNdÝ vidím to stejně

DaNdÝ
15. 08. 2008
Dát tip
komu nebo čemu se kdo podobá není moc k řešení, proč taky, a nejvíc se mi na tomhle líbila ta citlivost, to s tím vozíčkářem a tak, myslím že až dost lidí nějaký ty city balastuje do blbejch patetickejch keců, a když se v nějakým textu prcá, kouří, nebo i něco řeže, tak to voznačí za bezcitný, blbost, tohlej je solidně citlivá věc, tak to vidim

:-)

tsuki
15. 08. 2008
Dát tip
vindale, tvoje dílka maj až neuvěřitelnou poetiku, sol to dál!.) (+ zcela jasnej TIP)

děkuji Ti za ně - měl jsem splnit slib a psát už jen šestiverší *

rozpačitě děkuju kamaráde tohle jsem kdysi naflinkal když jsem pobíhal po lesích jako Hynek Mácha a žil v týhle chajdě bez elektriky.. a moc jsem tomu nedal, máš recht - respektive zůstalo to stejný po tom prvním zápisu.. snad příště dík za vše

hahaha* no konečně TO někdo definitivně prokouk - dík za tip a vizitaci

Norsko 1
14. 08. 2008
Dát tip
hrabalovské *

Bombastický Vindale..moc baví, z toko Bukouše si nic nedělej, každej styl psaní už tu vlastně byl a že to připomíná lidem Bukouše je tedy ještě kompliment:) Mně to přijde jiný, jo řešíš taky ženský, chlast, šoustání...ale u Tebe vidím ještě jakousi hlubší filosofii, až poselství. Takže opět velký TIP, fakt super čtení**

Tuláci se mi taky docela líbili.. ten film se jmenuje nahý oběd - já ho neviděl ale ta kniha je bombová!! :-)

Patcheesa
14. 08. 2008
Dát tip
no zrovna čtu Dharmové tuláky od K. A co se týče Burroughse, viděla jsme nějaký film natočený podle něho - hladový oběd...? nebo se mýlím? a to bylo šílenééé :).

Lucie-at
14. 08. 2008
Dát tip
*

doporučuju Podzemníky od K. jinak Burroughs je jasnej král tohohle trochu pošahanýho spolku přátel orgii. :-)

Patcheesa
14. 08. 2008
Dát tip
noo jo, teď jsem se koukla do seznamu tvých oblíbených autorů... a já si říkám, že mi ten styl připomíná Bukovského :). A beatníky. teď čtu zrovna Kerouaca a jsem nadšena.

děkuju ti Patcheeso!

Patcheesa
14. 08. 2008
Dát tip
no, přečteno na jeden nádech řekla bych. a jo, má to atmosféru a nejen to, ani nevím, jak bych to vyjádřila, takže se přestanu vykecávat a přejdu rovnou k věci - tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru