Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odstup

22. 07. 2001
3
0
1269
Autor
mejdej

Když se vztahy břitce ostří, je lepší si odstup nechat, nežli s něčím někam spěchat, a skončit v soukostří

Odstup

 

Moc mile jsi mne překvapila,
že ses tak v citech unáhlila,
kdo od tebe by tohle čekal,
každý jiný by se lekal,
láska že tě opíjí.

Víš, já sám nevím moc co cítím,
ač ze srázu citů se řítím,
jsi sice tam a já jsem tady,
leč má to taky svoje klady,
nebýt se svou Julií.

Vždyť když jeden druhého pozná,
pak zkušenost to bývá hrozná,
všimne-li si jeho vad,
má pak v srdci smutek,chlad.

A i jeho přesnost znepřesní,
sic flegmatik byl přesto běsní,
a potom láska neláska,
pravda mu bičem napráská. 


má to pár kladů a i pár vad, 
líp je však si dopisovat,
než byť na chvíli se střetnout
a překrásný vztah tak přetnout.


Sesmilnil bych s tebou záhy,
překročil cudnosti práhy,
moc rád bych tě měl.

Ale není třeba činů,
tkejme dál tu pavučinu,
důší svých a těl..............


Wicana
22. 07. 2001
Dát tip
poslední sloka by se hodila Wopimu do klubu :--) a to soukostří v prologu zaujalo mě !

Had
22. 07. 2001
Dát tip
Ahoj Meji, pokusím se Ti vrátit vážnou kritiku, ale nevím jak se mi to povede. :o)) Námět je v pohodě. Vcelku povedený popis vlastního zážitku, jehož modifikaci zažil asi každý z nás. V námětu bych viděl velké +. Co mi však chybí skoro v celém dílku je rytmus. Pokoušel jsem si to číst nahlas a většinou mi tam do správné melodie přebývala některá slova... např. : Moc mile jsi mne překvapila, že ses v citech unáhlila, kdo od tebe by to čekal, každý jiný by se lekal, láska že tě opíjí. Pak mám dojem, že bys neměl za každou cenu trvat na dokonalosti rýmu. Paralela "záhy x práhy" mne skoro shodila ze židle :o)) Poslední sloka je sice básnicky velmi povedená, ale významově Ti lehce protiřečí. V celé básni prakticky vychvaluješ určité "činy", ale v první řádce poslední sloky píšeš, že jich vlastně není třeba k životu, abys to následně řádkou druhou a třetí zase obrátil... :o) P.S. : Smýšlej o mě v dobrém, obvykle takhle lidi nepitvám :o)))) Had

mejdej
22. 07. 2001
Dát tip
Hade: budu o tobě vždycky smýšlet v dobrém to se neboj, a k tomu rytmu..............ikdyž do té kategorie některé své básně neřadím jsou to většinou texty písní, já jsem totiž náruživý muzikant..................vždycky když píšu báseň dělám ji už v určitém rytmu, který se většinou nemění, proto mě trochu mrzí že ten rytmus nemůžete slyšet..........................já když čtu vaše básně snažím se tam ten rytmus většinou objevit ač se mi to někdy taky nepovede, ale pokouším se o to vehementně, třeba i v mém Utopenci jistý rytmus je.........ale to napíši k Utopenci

Gastarbajtr
22. 07. 2001
Dát tip
hehe *!

nebraska
22. 07. 2001
Dát tip
No kolisanie rytmu je tu dost viditelne,hlavne pri citani si celej basne nahlas... má to pár kladů a i pár vad, líp je však si dopisovat, tohle se mi nelibi A i jeho přesnost znepřesní, sic flegmatik byl přesto běsní, a tohle taky ne :( Naopak, zaver hodnotim ako velmi vydareny,aj ked iste odporovanie si tu je :( tentokrat bez tipu, ale ako celok, az na vyrazne zlyhanie rytmu (sem tam) to nieje spatne :)

Cavalera
22. 07. 2001
Dát tip
..... no, celkem nic moc rýmovačka ...

dablik008
22. 07. 2001
Dát tip
...no celkem uz to tu rekli za me... takze neco si ukradu od Hada (rymus, poskakujici, pokud je to pisen, mame tu na to kategorii Text pisne) a od Cavy (rymovana poezie je bud dobra, coz je tezky napsat a tohle to neni, nebo otresna, coz je snadny napsat a tohle to neni, nebo je to takova nemastna neslana rikacka...) a jeste...nerad pisu kritiky :o))

rire
18. 07. 2001
Dát tip
muzi jsou uz takovi tak proc si z toho delat hlavu? to jen zaryta krestanska vychova dava zenam do ruky nad muzi mocnou zbran studu a delala ze sexu neco spatneho :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru