Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Gliwice

27. 09. 2008
3
4
1928

o zámienke - druhej sv. vojny. O chorom Hitlerovom pláne...o napadnutí nemeckého vysielača na nemecko-polskom pohraničí v Gliwiciach, ktoré sa stalo 31.08.1939 a ktoré uskotočnili nemeckí vojaci v prezlečení za poliakov - za príslušníkov polskej armády...a ktoré poslužilo ako som už povedal... k zámienke na obsadenie Polska, čo spôsobilo druhú sv. vojnu... aby nikto nezabudol.. a najmä žiaci na základných školách!!!!

"Guten morgen " - hlási sa z pohraničných Sudet na krátkych vlnách a zrazu - ticho odstrihli káble - potajní, Hitleroví - páni. Na rukách kabatec - halenka k vojne to - Bohovská - dobrá je - zámienka ! Nelení Berlín - posiela mládež ! Hákový kríž - hneda košela. Tanky a delá ide sa do Poľska - na zájazd ! A na lístku - v nemeckých slovách " Erste september 1939 - nicht zurück veg!" - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Guten morgen - dobré ráno Erste september 1939 - nicht zurück veg! - v preklade (01.09.1939 - nie späť!)

4 názory

neroušek
15. 10. 2008
Dát tip
Takové ty střihy z veršů-dobré,téma netradiční.*

baronka
28. 09. 2008
Dát tip
Po válce se jmenuje ta báseň

baronko - merci a tien - tip

baronka
28. 09. 2008
Dát tip
Nikdy by se nemělo zapomenout na zrůdnost válek aby se nerozhořela další řekl Lustig oči měl stejné jako můj otec křídlo bolesti v nich Já píši o Poholocautu T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru