Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

U Rebeccy na chatičce

28. 09. 2008
6
21
3843
Autor
Garth
Jsme u Rebeccy na chatičce. Je tu hezky, ale máme trošku problém s mým kríglem.

Můj krígl totiž je ze středověku. Zhruba 500 let zpátky, ale jen zhruba. Problém toho kríglu spočívá v tom, že když někdo chce lít víno do něj, v tomto čase, tak krígl se nachází na stejném místě, ale zhruba 500 let zpátky. Většina lidí se domnívá, že víno nateče do kríglu.

Ale tak to není. Rebecca už to vzdala a radši si hraje s tyčkama. Je to zajímavá záliba. Kuba si tu hraje s robertkama, teda, taky že s tyčkama.

Teorie o kríglu je pro všechny dost zajímavá, ale stejně ji nepochopili a lejou do mého kríglu víno, i když ten je tu před pěti sty lety.

Udělali jsme pro něj takovou malou výjimku, malinkou jenom.
Takže to víno nakonec skončí v kríglu, i když on je pětset let starý.

Tenkrát, Leonardo Da Vinci, udělal takový pokus.

Stoupl si s vínem doprostřed pokoje a začal ho lít na zem. Jenže potom napsal list, totiž, že za pětset let si musí někdo s kríglem stoupnout doprostřed pokoje a tam to víno nateče.

Rebecca si myslí, že až se to naučí s klacíky, bude žonglovat s těma robertkama. Je to blbost, myslím si já, ale všichni jsou z toho nadšeni. Kuba mluví o babičkách, které neměly deset let sex a vytéká z nich kundí sliz. Takže si pujčej toho čuráka a přijde nějakej děda a bude si zpívat, že má rád z kundy smrad. Takže Rebecca žongluje s klacíkama, ale myslí na robertky.

Poezie je charita, myslí si Rebecca, baví se o tom s Kubou a Fabián říká, že bychom si měli všichni vyhonit, vyčurat a spát.
Jenže poezie není charita, myslím si já. V poezii nejde většinou o peníze, ale o zcela jiné zisky. Jinak by ji nikdo nedělal.

Když napíšeš básničku a sbalíš na ni bábu, tak to prostě charita není. Máš z toho zisk, máš tu bábu. Za básničku.

Závěrem chci znovu upozornit na svůj problém s kríglem; maluji kosočtverce pěnou na ubrus a myslím na to, proč vlastně pán Bůh vymyslel haiku.

Nic kloudnýho mě nenapadá.

21 názorů

Garth
13. 09. 2011
Dát tip
zcela reálný zážitek a hormony jsou naší nedílnou součástí :)

Garth
13. 09. 2011
Dát tip
ani už nevím proč haiku :-)

stanislav
30. 09. 2008
Dát tip
pěkné dílo.

Paulart
30. 09. 2008
Dát tip
Každopádně rekordní haiku, co se délky týká :-)

Garth
29. 09. 2008
Dát tip
Začíná to být zapeklité. Noe ve svém příspěvku nemá pravdu, protože já jsem mu pravdu vrátil. Už přesně nevím kde, ale došlo k tomu. Potom ale musí mít pravdu, takže musí mít pravdu i v tom, že já mám pravdu, neb mi ji předal.. A přitom já ji mít nemohu, když jsem ji předal!

Noe1
29. 09. 2008
Dát tip
a) Garth má pravdu! Sám jsem mu ji kdysi předal v jakési hospodě na Smíchově (to je v Praze, poznámka pro papoucha) aa) Toto jest velmi luzné haiku, a kdo tvrdí že není, je u mne zvrhlík aaa) "Nepiš" je sprosté slovo a osobní útok! aaaa) papouch má taky pravdu, i když nechápu, kde ji pacholek vzal ... asi mu ji někdo přivezl potajmu z Prahy aaaaa) A možná je to vše trošku jinak, neb já pravdu nemám (viz bod a) )

Zvrhlík
29. 09. 2008
Dát tip
Pokud ho nevymyslel už Bašó, tak ho spíš "vymyslel" až Masaoka Shiki někdy na konci 19. století. Viz zde: http://hokku.wordpress.com/2008/06/08/why-hokku-is-not-haiku-2/ Hokku nemusí být haiku...

papouch
29. 09. 2008
Dát tip
Já si myslím, že pořádné haiku vymyslel teprve Garth. To, co soplili škrabálci před Garthem jsou jen slaboučké slátaninky.

Garth
29. 09. 2008
Dát tip
Myslím, že haiku nevymyslel Bašó, ale že vzniklo dřív. Každopádně pevně věřím, že i na haiku se dá sbalit bába! (avi všem a že děkuji za čtení)

Zvrhlík
29. 09. 2008
Dát tip
Pokud mělo z tvého výtvoru vyplývat, že psaní haiku je charita apod., protože se na ně nedá žádná baba nabalit, pak vycházíš z mylných předpokladů. Minimálně baletka Pollertová se nechala zbalit "přes haiku" nějakým japanologem. Aspoň to říkala kdysi dávno v Uvolněte se prosím. :) Ale musíš ho říct japonsky, jinak to nefunguje. :)

Zvrhlík
29. 09. 2008
Dát tip
Haiku "nevymyslel" Bůh, ale Bašó. Máš v tom nějaký zmatek. :)

Zvrhlík
29. 09. 2008
Dát tip
Haiku? Maximálně tak úryvek z haibunu bez slibovaného haiku na konci. Každé haiku se má přečíst na jeden nádech. Dokážeš to? Já v tomto případě rozhodně ne. :) Víno ještě nevyprchalo, co... :) PS: Když tě nic kloudnýho nenapadá, tak radší nepiš. :)

Honzyk
29. 09. 2008
Dát tip
....no, Gartik konecne neco zase napsal...si covek musi cenit, zeo:)) .......*

Noe1
29. 09. 2008
Dát tip
velmi lůůůůzné ... já zas byl na Cohenovi, heč

papouch
28. 09. 2008
Dát tip
závidím!

to musel byt vikend...

Norsko
28. 09. 2008
Dát tip
graficky o ničem

oakbark
28. 09. 2008
Dát tip
Skvostné haiku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru