Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Juliette

29. 09. 2008
2
6
1242
Autor
Sarlota.Alli

Říkáš, že mnou mrháš. A já říkám, že seš idiot.

Mám prázdný ruce. Nebo v nich aspoň nedržím nic, co by stálo za zmínku. V uších mám zvuky ze skla a točí se mi hlava ze samoty. Nevím, kterejma očima se koukat dřív a tak je přepínám a s nima i jazyk, kterým na tebe myslím. Sama a v posteli, až pod nos přikrytá, předstírajíc, že ta tíha, co na mě leží, jsi ty a tvá slova a tvé myšlenky snad aspoň z části na mě a na naše setkání...

Nazdraví! Připíjím nám jedem a říkám si Juliette. Tak hloupá a naivní. Je mi čtrnáct. Sním. O dvou prstýncích ze stébla trávy. Jeden pár očí se zálibou sleduje jak mi jej uvazuješ a už nepustíš mojí ruku. Ten druhý pár tomu odmítá věřit. Ve skutečnosti jsou oba slepé.

Zbyly mi jen vzpomínky. Na moje kroky po diamantové cestě dlážděné vědomím mého vyššího Já, které kousek po kousku zabíjíš pokaždé, když se do mě noříš a rozkošnicky se u toho cachtáš v mých očích. Konečky prstů se dotýkáš dna a vyděšeně uhýbáš. Koušu tě do ramen - za trest. Říkáš, že to pálí a já ti přitakávám.

Tvůj popel vysypu někde daleko od všeho. Budu tam stát a už nikdy neutřu prach, do kterého jsi kreslil obrázky.


6 názorů

S: Povídku, která bude mít začátek, prostředek a konec:)

Všem: Děkuji,za zastavení a konstruktivní komentáře StvN: Až na to přijdu, určitě o tom napíšu:-) Alojs: Mám ráda hnidopichy, kvůli nim má cenu se doučit gramatiku, jinak by se zdálo, že to nemá smysl... Pišta_Hufnágl: Tobě děkuji za soustavnou podporu i na vzdory mému vědomému mrhání sebou. Co je to vlasně "Delší, SEVŘENĚJŠÍ text"? Norbert_Zero: Děkuji.

Netuším, jestli už jsem to říkal, takže kdybych se náhodou opakoval, prosím za prominutí - tenhle na první pohled rozeznatelný talent si zaslouží rozvinout v nějakém delším a sevřenějším textu, jinak je to zbůhdarmé mrhání.

Alojs
29. 09. 2008
Dát tip
hmmm... tohle je pocitovka. nechci přímo říkat, že bývají podobné texty nechutné, ale musím souhlasit se StvNem. Jinak bych si zpětně opravil nějaké ty chybky v interpunkci. *** "kterejma očima se koukat dřív a tak je přepínám a s nima i jazyk, kterým na tebe myslím." -> před "a tak" čárka *** "pár očí se zálibou sleduje jak mi jej uvazuješ a už nepustíš mojí ruku" -> před "jak" rovněž čárka ... já vím, hnidopiším :)

StvN
29. 09. 2008
Dát tip
V uších mám zvuky ze skla To by šlo napsat i líp. Jinak to neni až tak "nechutný", jak takovéhle texty bývají. Celkem fajn, i když to je jen chvilkový dojem a kdybys šla trochu víc do hlouky, tjistila bys, že je to úplně jinak.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru