Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Červený budík

Výběr: Print
14. 10. 2008
8
13
2738

Také normalné - pohodové U MŇA ráno!

Červený budík na drevenej, z duba stoličke celkom blízko, na pol šmahu v pravo, zbesnene ohlasoval nové ráno. Cez okenný parapet sýkorka vyťukávajúc morseovku odčerpávala skrz okenné tablá mojej začmúdenéj izby atmosféru rána. Červený budík na svojom mieste - ešte stále! Neprestajne škrieka, ako pokazený gramofón monotómným hlasom. Vstávam - konečne ! Je jedenásť a káva dávno - uvarená, ešte o pol šiestej ráno - schladla, vcelku do biela. Polootvoreným viečkom s rozospatým hlasom po pamäti navliekam spodné Si prádlo, dokonca aj ostatný ten zvyšok. V medziskoku na dva glgy, a možno zamrznuté kocky vychládnutú vcelku do biela pijem svojú rannú kávu utekajúc - do bežného života.

13 názorů

ďakujem som rád že potešila tých krorých potešila... a plačem, že nepotešila tých, ktorích nepotešila..., ale čo už všetkím sa nedá vyhovieť

Print
16. 10. 2008
Dát tip
Pro mě velmi nevšední Upřímný na tepu. Rád jsem tu byl:-)*

neroušek
15. 10. 2008
Dát tip
Dobrá čistá fikce. Neroušek si také myslel,že Johan popisuje sebe a že má červený budík.*

jarmilko mají

fikce nefikce, já nehledám podtexty, ale užívám si čtení básní a jejich působení na sebe - no a já ten budík fakt měla, báseň mi ho připomněla :))))) a to básně mají...žejo?!

Jarmilko priznávam čístá fikce táto báseň ja vôbec nemám budík....asi som neposluchal mam to proste zariadené tak že si večer poviem o kolkej chcem vstávať a o toľkej po správnom prečte vstanem... viem kolko hodin spím a takže sa to dá prerátať o kolkej musím zalahnuť, aby som bol hore vtedy kedy to potrebujem, ide to tak 31 rokov a zatial uspesne

také jsem měla před mnoha lety červený... jako bych tě viděla :))))***

mooorgane ty chemik jeden - alebo že by beťár? inak vďaka za tip

moorgaan
14. 10. 2008
Dát tip
to spodné SI prádlo je v jakých jednotkách?.-)) /**

tak sa mrkni na oné pokračovanie toho rána...

macecha
14. 10. 2008
Dát tip
vůbec není zač, píšeš opravdu zajímavě, o životě a to já mám ráda :o))

meceško dík

macecha
14. 10. 2008
Dát tip
Dobře popsané :o)) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru