Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co ženám vadí

16. 10. 2008
29
87
7964
Autor
Edvin1

Možná se Vám, ženáčům, stalo právě tohle. A možná Vás to mrzí stejně, jako mne. A možná s tím nemůžete nic udělat a opakujete stejnou chybu stále znova. Jako já - už 36 let. A možná Vy, ženy, v tomto textu bezpečně poznáte své muže. Tak se na to mrkněte.

Otevřel dveře bytu. Anna stála v rámu kuchyňských dveří. „Ahoj miláčku,” řekl. Zul si boty a vjel do bačkor. Jednou rukou jí podal růži zabalenou do bílého papíru se dvěma větvičkami kapradí, druhou pověsil kabát.
„To byl zase prašivej den,” řekl a prošel kolem ní. Zvedal jednu pokličku za druhou, z mísy vytáhl list salátu a vložil si jej do úst.
„Hned se vrátím,” řekl a odešel do ložnice.
Seděla u prostřeného stolu a čichala k růži. Slyšela jeho šramocení, pak skřípnutí dveří u skříně a šumění vody ve sprše. Zpíval si.

„Tak si představ,” řekl s plnými ústy, „šéf nedal pokoj ani dneska, když se hraje tenhle zápas. Odpoledne svolal konferenci a předváděl svoje řečnický umění.” Polkl. „A Loukotková zase svoji frizůru. Ale to se jí musí nechat, ženská má vkus, na ty svý léta. Ta když se namaluje, tak je to tak decentní, že bys nepoznala, že na sobě nějakou rtěnku má,” šermoval ve vzduchu vidličkou. „Já nevím, odkaď ta ženská bere peníze na ty svý hadry. Na první pohled se zdá, že jsou z obchoďáku, ale v tom je to umění, aby to tak nenápadně jenom vypadalo. Kdepák, to tady nekoupila. Však ty služební cesty jsou u ní nějak podezřele častý. A dycinky se šéfem, ono se proslýchá, že s ním...” Zakuckal se. „Drahoušku, nebylo by tam nějaký pivo?”

Vstala a láhev mu přinesla. Nalila pivo do sklenice a opět usedla naproti. Před sebou rozprostřel noviny, tak, že viděla pouze jeho plešinu.
„Podíváš se se mnou na ten zápas?” zeptal se. „Tak ten musím vidět,“ řekl ještě a pak se zahloubal do čtení. „Ti Angličani nejsou špatní, ale Němci jsou lepší. Bohužel. Tak jsem zvědavej.”
Vstal a odešel na záchod. Noviny si vzal s sebou. Uklidila ze stolu a měla umyto dřív než se vrátil a usadil do křesla před televizí. Jen ještě vše poutírala a uložila.

Seděl v křesle a sledoval dění na obrazovce. Nad pronikavým světlem obrovských obloukových lamp černé nebe, pod ním brčálově zelená plocha hřiště. Po ní běhali za balonem milionáři v pestrých dresech, na tribunách skandovali fanoušci. Naklonil se, jakoby doufal, že v té pozici pronikne za rám obrazovky, že uvidí víc, že nasaje tu atmosféru, že splyne s tím davem.
Pohlédla na obrazovku, pak na něj, ještě jednou tam a zpět. Nalil si do sklenice pivo a usrkl. „Kam čumíš?” zařval. „Já to nevydržím, on hraje jak ponocnej, vidíš ho, vidíš co dělá?! Ne! Na to se nejde dívat!” Díval se. Kamera zabírala státníky na tribuně. Britské panovnici zazářil diadém jako hejno malých reflektorů.

„Miláčku, dyť já nic nevidím,” zaprotestoval. Stála mezi ním a obrazovkou. Nahnul se do strany, aby zahlédl aspoň kousek obrazovky kolem jejího boku, a když se přesunula i tam, nahnul se na opačnou stranu, a ona následovala jeho zrak.
„Neblbni,” řekl. „Nechceš taky?” Poslepu jí podal poloprázdnou sklenici. Vzala ji do dvou prstů a odnesla do kuchyně.
„Gól!” vyjekl, „nádhera, já bych toho kluka ušatýho zulíbal!”
Postavila se za něj a obě dlaně položila na jeho ramena. Zavrněl a propadl se hlouběji do křesla. Hnětla mu ramenní svaly, rukama mu sjela pod bradu, až na prsa. Přitiskla svou tvář k jeho a něco mu zašeptala.
„Co děláš, dyť nic neslyším,” řekl, vymanil se z jejího objetí a usedl zpříma.

Růži vložila na chodbě do vázy, kde uchovávala uschlé květiny posledních let. Žlutohnědé ladily s šedivou kameninovou vázou a s bazaltovou poličkou nad ústředním topením. Upravila ty vzpomínky, odstoupila o dva kroky a chvíli si je prohlížela. Pak odešla do ložnice.

Naslouchala zvukům, přicházejícím z obyvacího pokoje, jeho výkřikům nadšení i pohrdání, odposlouchala si i krok do koupelny a cvrkot v záchodové míse. Sem tam bouchnutí dvířek ledničky, šramot přesunutého křesla. Nakonec ji zmohl spánek.

Vešel do ložnice a vklouzl do postele vedle ní. Páchl pivem a oříšky. Jeho ruka našla pod pokrývkou její paži, přešla na břicho a po chvíli se zastavila na její hrudi. Potom putovala výše, dotkla se hrdla, pohladila tvář a ťukla do lalůčku ucha. Pak ještě dál, a když spočinula na temeni hlavy, ustrnula.


Toho rána byla u své kadeřnice. Chodívala k ní už mnoho let. Pokaždé odpovídala na otázku, jak že si to přeje tentokrát, stejně.
Ale dnes neřekla nic. Kadeřnice, jež moc neposlouchala a už si připravovala své obvyklé nádobíčko, zpozorněla.
„Řekla jste něco?” zeptala se a zůstala stát.
„Že bych si přála takový účes, aby si ho manžel jednou všiml.”
„Milá paní,” vzdychla kadeřnice, „to byste se musela nechat ostříhat dohola.”
Otočila se k ní, pohlédla jí do očí, malinko se usmála a řekla:
„Tak mě ostříhejte. Dohola.”
„To myslíte vážně?” řekla kadeřnice po chvíli.
„Dělejte!” skoro křikla.
Kadeřnice se rozhlédla, ale nikdo jim nevěnoval pozornost. Vzala do ruky holicí strojek a přistoupila ke křeslu.
„Fakt? Dohola?” řekla.
Stiskla zuby a zadívala se do zrcadla před sebou.
Kadeřnice zapnula strojek a vjela jí s ním do vlasů. Za strojkem zůstala široká, hnusná pěšina.


Jeho dlaň na jejím temeni se chvěla. Stáhl ruku k sobě a posadil se.
Rozsvítil lampičku a snažil se zaostřit své opilé oči. Oběma rukama uchopil límeček pod krkem a snažil se ho roztáhnout. Nešlo to. Škubnul. Knoflík vystřelil a zapadl mezi matrace.
„Ani,” zasípal, „mně se nějak špatně dejchá.“
Vstala a otevřela okno.

87 názorů

Gora
16. 12. 2017
Dát tip

To je bezvadné, Edvine, pobavilo...díky


Kejbi
19. 06. 2012
Dát tip
Mě to pobavilo.-) ale je pravda že bych taky dva, tři odstavce ubrala.

Edvin1
07. 01. 2012
Dát tip
Eza: Perfektní shrnutí obsahu povídky, i mých záměrů při jejím psaní. Díky za kladný posudek. Ed

Edvin1
07. 01. 2012
Dát tip
Rášku, závěr je o tom, že ho ta žena prostě měla plné zuby - a právem.

Eza
07. 01. 2012
Dát tip
Edvin: Znám podobný osud jednoho nešťastného páru, kde to končilo daleko hůř. Dotyčná našla vysvobození pouze v tom, že ukončila svůj život. Ale jemu to ani potom nedošlo, nebo se jenom dělal, že nic nechápe. V mých očích to byl ubohý hlupák, egoista a v podstatě taky chudák. Považuji tuto povídku za absolutní nadčasový briliant. Kolik mužů takhle tyranizuje svoje ženy, ale na veřejnosti by tohle chování odsoudili.

Edvin1
06. 01. 2012
Dát tip
Jenže, Rášku, ten poslední odstavec má svou zásadní myšlenku, kterou jsem nutně chtěl vyslovit (ta žena byla lhostejná na jeho opilecké bolísky). Ostatně ta povídka v této podobě již vyšla časopisecky, takže ji už nebudu měnit. Jo, já ji vylepšit nedokážu. A jiní to za mne neudělají - ani nemohou.

Edvin1
04. 11. 2011
Dát tip
Aleš: Díky! Tato má snad nejpodařenější povídka mi napověděla, že Bohumil Hrabal nebo Petr Šabach mají recht, když tvrdí, že nejdůležitější je originální, silná pointa. Talent je vrozený, technice psaní se člověk může naučit, ale s nápadem, "o němž se neví, kde jej vzít" (Zmožek), povídka stojí nebo padá. Nemáš nějaký nápad na prodej? ;-)

tak jsem si to Edvine po čase přečetl ještě jednou. I když jsem věděl, jak to dopadne, stejně mi na konci přešel mráz po zádech...dobře napsané, pane.

Kočkodan
19. 08. 2011
Dát tip
Líbilo se mi to.

renegátka
31. 12. 2010
Dát tip
Sebastiana má pravdu, povídka se mi líbila.*

Edvin1
30. 12. 2010
Dát tip
Proč ne? Ale co je to za rádio? Můžeš mi nejdřív poslat link? BTW, tato povídka byla otištěna v Hostu.

Sebastiana
30. 12. 2010
Dát tip
Edí, moc hezký, můžu tohle přečíst na internetovém rádiu? Posluchačům by se to určitě líbilo. A určitě se tu najde ještě něco zajímavého.

Edvin1
21. 06. 2010
Dát tip
Díky, Aha. Když jsem si včera večer vyjímečně sedl před tu bednu, žena mi s úsměvem párkrát prošla před obrazovkou. Pochopil jsem. Vlastně nejsem žádným fanouškem fotbalu, hrála tam mužstva, o něž nemám vůbec žádný zájem, ale já jako blbec musel vidět i to. Vypnul jsem to, a - nějak mi ten zápas nechyběl. :-)

Aha
21. 06. 2010
Dát tip
Momentálně je vlastně tato povídka zase aktuální. Lidé čumí do bedny jak někteří na posvátnou krávu. Jaký to má dopad na zbytek rodiny je mistrovsky vyjádřeno v této povídce. I matky se nechávají unést a zapomenou, že dětičkám by více slušelo usnout ve své postýlce, než někde na podlaze při řvaní a všem, co taková "bitva" sebou přináší. Počítám, že přinejmenším žena Edvina se nad tím už může usmívat. Snad se ještě někdo přidá.

Bíša
15. 06. 2010
Dát tip
Podle mně velmi originální! Jistě to tak leckde je. Jsem rád, že jsem objevil Tvé povídky, sám jsem zde napsal jen dvě. Podívám se na další Tvá dílka a budu se vracet. Jsi už v mých oblíbených...

Edvin1
08. 01. 2010
Dát tip
Chachacháááá! My chudáci! :-)))

Flákač
29. 05. 2009
Dát tip
já jsem se opravdu zasmál, marvelózní, t.

Edvin1
19. 05. 2009
Dát tip
Aha: K sepsání této povídky mne "nakopla" žena. :-) Díky za zastavení. dědEd :-)

Aha
18. 05. 2009
Dát tip
Líbí se mi! Aspoň v tom povídkovém světě si ještě někdo dělá myšlenky o ženách a jejich bolestech.

Edvin1
29. 04. 2009
Dát tip
Abych vysvětlil: Považoval jsem za úsměvné, že po prohlášení "Na to se nejde dívat!” on udělá přesný opak: Díval se. To byl celý můj záměr. Taková prkotinka.

Edvin1
29. 04. 2009
Dát tip
Marvine, oba dovětky jsem napsal vědomě a odehrávají tam svou roli. Nezlob se, ale ponechám je. I když je mi známo, že by se člověk měl vyvarovat opakování. Tady je záměr. Snad ho rozpoznáš. (V prvním případě to zdůrazňuje rozpaky kadeřnice. Otázky, na něž známe odpověď, ale nevěříme, že tomu tak opravdu je, skutečně v životě opakujeme. V druhém se jedná o ironii, a taky o nadsázku.)

až se mi nechce věřit, že by nějaký muž viděl své soukmenovce tak bystrým zrakem, velmi trefné, čtivě napsané, nemám co vytknout, za bod

Edvin1
18. 03. 2009
Dát tip
Tak tohle jsem nečekal!!!! Chachachááá!!

Edvin1
23. 12. 2008
Dát tip
"to teda nemám a není to můj server a nejsem ani admin" Podepsán: 23.12.2008 10:19:04 papouch admin Publikuješ zde, je to tedy i Tvůj server. Stejně, jako můj. Literární servery jsou plné hnoje, jasně, máš pravdu. Pro pár lidí je to však škola. A já zde za mou dosud krátkou dobu pobytu postřehl pár perliček, ze kterých by - při troše charakteru - mohli být úspěšní autoři i mimo internet. A vím o několika, kteří už ten skok dokázali. A vím také, že by jiní, dnes úspěšní, BEZ průpravy na lit. serverech nedokázali nic. Proto si Písmák a jiné literární servery zaslouží jen a jen pochvalu. Navzdory všem chybám, jaké u nich nalezneme. Tvůj děd Ed :-) P.S. bez avíza, spíš takový "otevřený dopis".

papouch
23. 12. 2008
Dát tip
to teda nemám a není to můj server a nejsem ani admin

Edvin1
23. 12. 2008
Dát tip
papouch: Čeče, vždyť tuto "ubohost a kravinu" zveřejnil i Písmák. Jako admin nemáš o svém "literárním serveru", a potažmo o sobě, zrovna valné mínění. Tvůj děd Ed :-)))

Diana
22. 12. 2008
Dát tip
Povídka si to zaslouží. Blahopřeji ti, mám radost s tebou. :-)

papouch
22. 12. 2008
Dát tip
v Hostu už tisknou kdejakou ubohost a kravinu, tím bych se moc nechlubil :-P

damaxy
22. 12. 2008
Dát tip
vôbec nie,neobťažuje,podelil si sa so svojou radosťou to je predsa pekné

Lakrov
22. 12. 2008
Dát tip
> povídka zvítězila v jedné lit. soutěži a objeví se "někdy v létě" v Hostu Gratuluju a přeju úspěchy v další tvorbě

Edvin1
22. 12. 2008
Dát tip
Mám radost: Tato povídka zvítězila v jedné lit. soutěži a objeví se "někdy v létě" v Hostu. Zrovna mi oznámili. Se těším. :-) Pokud Vás toto avízo obtěžovalo, srdečně se omlouvám. Váš děd Ed :-)

Edvin1
01. 12. 2008
Dát tip
Dammy: Jasně, však povídka nemá generalizovat. Jeden střípek z tak mnoha, tak různobarevných.... Díky za návštěvu. děd Ed :-)

damaxy
01. 12. 2008
Dát tip
ach... ale nie je to bežné,ale vyskytujúce sa :)

bestye
28. 11. 2008
Dát tip
na vzdávání je vždycky času dost, čili bych s tím tak nepospíchala už :c) a budu se těšit na další Tvoje dílka :c)

Edvin1
28. 11. 2008
Dát tip
bestye: Díky za morální podporu. Víš, já i když jsem se po celý život vzdával, nakonec jsem se ke psaní vrátil. Jinak to nejde. Tvůj děd Ed :-)

Elyon
28. 11. 2008
Dát tip
Môže byť

bestye
27. 11. 2008
Dát tip
Ed - mimikry ;c) jinak, která žena není tak trošku bestie :c) Mi se Tvoje přítomnost na tomhle literárním servru líbí a rozumím Ti, proč děláš, co děláš. Také jsem jeden ze zdejších autorů :c) a dělej to dál, protože to evidentně děláš dobře. Aspoň mně se to zrovna u tohoto dílka líbí :c)

Edvin1
27. 11. 2008
Dát tip
bestye: A proč Ty si takhle říkáš, andílku? Díky. Víš, já někdy odpovídám jen proto, abych provedl takové malé cvičení. Rozebírám si všecka možná a nemožná proti. Pomáhá mi to vytříbit si styl, vyvarovat se potenciálních, jen potenciálních kiksů. Má přítomnost na lit. serverech je výsledkem mého egoismu: Učím se tady psát. Až budu mít někdy vychloubačnou náladu, uvedu, co vše mi dobré, ale i špatné, nebo vyloženě hloupé komentáře na serverech daly. děd Ed :-)

Edvin1
27. 11. 2008
Dát tip
Papouch: Ve statutu se praví: "Autor ... Je ... připraven přijmout i negativní hodnocení svého úsilí, o kterém lze vést pod dílem polemiku." Přesně to dělám. Taky nepíšu vtipy, nýbrž povídky. A to je jiný žánr. I machři světového formátu, jako F. Kafka nebo James Joyce, svá díla sáhodlouze vysvětlovali. Jejich a cizí komentáře k jejich dílům jsou tisíckrát delší než díla sama. To bys měl vědět. Neboj, nebudu Tě obtěžovat avízy. Ty se sem však vrátíš sám. Tvůj oddaný děd Ed :-)

bestye
27. 11. 2008
Dát tip
myslím si, že u Tvojí povídky není potřeba cokoliv obhajovat :c) mluví za sebe sama :c)

papouch
27. 11. 2008
Dát tip
víš co nesnáším??? když někdo řekne vtip a pak ho sáhodlouze vysvětluje nechci avíza

Edvin1
27. 11. 2008
Dát tip
bestye, reka, wiski, papouch: Předně děkuji za přečtení a vyjádření se. Ale tohle je aréna, a tak si dovolím aspoň malinko oponovat: Je mi jasné, že nepochopení mezi muži a ženami bylo nesčíslněkrát tematizováno. Jak taky jinak? Lidstvo je takové, jaké je, od svého počátku. Proto je i problematika stejná. Troufám si však tvrdit, že příběh, jakým jsem k této staré záležitosti přistoupil, je zcela nový. Podívejte, povídka vznkla tak, že se má žena své kadeřnici skutečně svěřila, a dostala od ní výše uvedenou odpověď. Když jsem téhož večera její novou frizůru zase nezaznamenal, vše mi pověděla a vyzvala mě, ano vyzvala, abych, když tak "moudře" píšu o problémech jiných lidí, hezky napsal něco o tomhle svém problému. Při práci na textu jsem, jako vždy, dbal na to, abych vědomě nepoužil ani jedno klišé. Třeba výrok o "milionářích v dresech, pobíhajících za balonem" je průpovídkou mého syna. Možná nejsem géniální spisovatel, ale věřte mi, že na mých povídkách poctivě dřu, dle mého nejlepšího vědomí a svědomí. Tolik na mou obhajobu. Berete ji? Váš děd Ed :-)

bestye
27. 11. 2008
Dát tip
omluva není třeba - pobavilo mne to, jak v tom oba vidíme to samé a ještě to skoro stejně oba napíšeme :c)

reka
26. 11. 2008
Dát tip
Omlouvám se, zároveň slibuju, už nikdy nepoužiju žádné ze slov v tvém "omletá témata jsou skoro všechna, že ano :c) ale mně se moc líbí taková skrytá ironie možná sebeironie, co mi z toho kouká a tu já mám moc ráda. Povedlo se Ti to :c)*"!

bestye
26. 11. 2008
Dát tip
reka - neopisuj laskavě ;c)

reka
26. 11. 2008
Dát tip
líbí se mi to. Mám rád takovou sebeironii, a napsané je to dobře. Nápad s oholenou hlavou je výborný, už jsem si myslel, že to vyzní tak do ztracena, a pak bych souhlasil s papouchem a některými dalšími, že je to tisíckrát omleté téma, kterému nic nepřidávaš. Díky tvojí pointě je to něco víc. A líbí se mi vypravěčovy ironické komentáře, které vystupují z textu, nejvíc asi "běhali za balonem milionáři v pestrých dresech", což je docela výstižný popis fotbalu.

bestye
26. 11. 2008
Dát tip
omletá témata jsou skoro všechna, že ano :c) ale mně se moc líbí taková skrytá ironie možná sebeironie, co mi z toho kouká a tu já mám moc ráda. Povedlo se Ti to :c)*

Edvin1
26. 11. 2008
Dát tip
Lakrov, baronka: jsem rád, že si někdo všimnul malinkatých, explicitně nevyslovených sdělení. A taky, že se lbilo. Díky, milé dámy. Váš děd Ed :-)

baronka
26. 11. 2008
Dát tip
Je skvěle napsaná a ještě to mezi řádky T

Lakrov
26. 11. 2008
Dát tip
Tak to je tedy originální; z obyčejné holiččiny průpovídky udělat takový nádherně absurdní závěr. Krom toho hodnotím, že text je snadno 'prostupný'. Čte se to fakt dobře, žádne 'schovávačky' a 'překvapení'. Ta jsou zastoupena v obsahové rovině. Tip a několik avíz.

Edvin1
18. 11. 2008
Dát tip
řádek: Buď ráda. Ale s určitostí má i on slabé stránky. Tak třeba o nich napiš - a já nepoznám sebe. Já jsem totiž tam nahoře v tomhle textu.

řádek
17. 11. 2008
Dát tip
))) ani ja v tom sveho muze nepoznavam... D

Edvin1
12. 11. 2008
Dát tip
Takových mužů je hodně, ale ne všichni. I ženy bývají různé. Toto je jeden pár, se svými specifickými potřebami, se svým jedinečným chováním. Pár lidí se v tom pozná, jiní zase ne. Příště napíšu o těch jiných. Díky za návštěvu i milá slova. Tvůj děd Ed :-)

Diana
11. 11. 2008
Dát tip
Nepoznala jsem v tom svého muže. Ale kdyby takový byl, vadilo by mi to. Dobře napsáno *

Marcela.K.
23. 10. 2008
Dát tip
bacha na ženský :-)))

zzlatý
23. 10. 2008
Dát tip
Já dám tip, zaujalo

Edvin1
16. 10. 2008
Dát tip
papouch: Pošlu Ti na flašku dobré vodky, když mi dáš avízo na jediný text, jenž by měl toto za téma. Díky předem. :-)

papouch
16. 10. 2008
Dát tip
sory ale to je tááák omleté téma nic nového napsané řemeslně slušně, ale nuda, sory

Edvin1
16. 10. 2008
Dát tip
Aleš: No dobrá.

takže: v 9:01 jsem napsal "velmi šovinistické" v 11:09 jsem napsal " hrdina vystupuje šovinisticky. Považuje svou manželku pouze za lepší model automatické pračky, myčky a multifunkčního kuchyňského robota. Ale je to jen povídka, doufám...:o)" o hodnocení textu je jen poslední věta...

Já děkuji Vám za pobavení v nejvyšší možné kvalitě. Už jsem si Vás zařadila mezi své oblíbené autory a doufám, že vždy najdu dost času přečíst si Vaše novinky /přiznám se, že se zaměřuji převážně na verše, ale zde udělám výjimku moc ráda). Přeji Vám krásný pobyt tady, Zbyňku.

Edvin1
16. 10. 2008
Dát tip
Paní Jarmilo: Takové vyznamenání od Vás? Já věděl, že můj záměr tady někdo nakonec musí pochopit. Díky za vyléčení depky! :-) Držím Vám palce. Váš děd Ed :-)

Edvin1
16. 10. 2008
Dát tip
Milý Aleši, napíši už naposledy: Řekl jsi, že TEN TEXT je šovinistický. Není. Jeho negativní hrdina je šovinista, ale text jej přinejmenším znemožňuje. To bys měl uznat. Vše v dobrém. Tvůj děd Ed :-)

avox
16. 10. 2008
Dát tip
četla jsem i komenty. Doufám, že to není obrázek všedního života ze současnosti. Takového chlapa bych nechala vyhladovět, už v minulém století :-)

Zbyňku, tohle je ze všech Vašich povídek, co jsem kdy četla, ten nejkrásnější kousek - chvěju se dojetím.... ***********

opravdu to rozpoznám :o) vždyť jsem psal: hrdina vystupuje šovinisticky. Což odpovídá tomu, co píšeš ty...negativní postava.

Edvin1
16. 10. 2008
Dát tip
Aleš: Toto není text šovinistický, nýbrž kritizující šovinísmus. Toto se snad dá rozpoznat. Vypravěč je přeci představen jednoznačně jako negativní postava. Opravdu to nerozeznáš?

Edvin1
16. 10. 2008
Dát tip
Ozzy: Já vím, kdybych tam dal násilí,vulgarismy a sex, šlo by to na odbyt. Obrázek běžného života je nuda.

Ozzy
16. 10. 2008
Dát tip
první tři odstavce držely mou pozornost, přestože už to tu bylo milionkrát ... ale pak to začne být trošku kolovrátek... bejt to poloviční dám tipa za slušně vykreslenou nudu ...

hrdina vystupuje šovinisticky. Považuje svou manželku pouze za lepší model automatické pračky, myčky a multifunkčního kuchyňského robota. Ale je to jen povídka, doufám...:o)

MazLenka
16. 10. 2008
Dát tip
Fakt tohle psal chlap?

Edvin1
16. 10. 2008
Dát tip
Zámotek : Taky si říkám. Ale ony furt, že se musej oholit. :-)

Edvin1
16. 10. 2008
Dát tip
Brek: Já bych se nad tím rozbrečel: Tohle je zřejmě mimo oblast Tvých zkušeností. S tím se NEDÁ nic dělat!

Edvin1
16. 10. 2008
Dát tip
Aleš: Šovinistické? Tak to jsi, kamaráde, nedomyslel. Vždyť tohle napsal chlap!

velmi šovinistické...:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru