Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Týskání

19. 10. 2008
6
30
1987

Jsem jako vrba
beze strak
jsem kafe bez cukru
a chutnám tak

chybí mě půlka
prasklá hůl
zkažený ragů
sladká sůl

scházíš mi dále
mešká vlak
chtěla bych prsa
plavu znak

bez tebe chřadám
bez větrů drak
k zemi zas padám...

chtěla jsem do oblak


30 názorů

Metta
26. 01. 2012
Dát tip
úsměvné

blondy
16. 11. 2009
Dát tip
Gut. Vybere se to, časem.

Toscana
22. 08. 2009
Dát tip
Mj. - TÝSKÁNÍ - to je co???

Toscana
22. 08. 2009
Dát tip
Kdybys to utnula po druhé sloce, asi bych dala i tip. Ale tím zbytkem jsi to úplně zabila. Zejména verše: bez tebe chřadám bez větrů drak - "chřadám" není česky, to by možná řekl Tatar, když už, tak chřadnu. Jenže to bys musela vymyslet něco jiného místo: k zemi zas padám..., že? A s těmi větry? No, fakt už to vidím aspoň an to živočišné uhlí, protože je evidentní, že tě to obtěžuje stále. A nebo možná nekonzumovat nadýmavé potraviny...

papouch
07. 12. 2008
Dát tip
jinak - sladká sůl je tak omleté klišé, že mi to zkroutilo zobák...

papouch
07. 12. 2008
Dát tip
taky souhlasím (Alex - ne to nejsem já, já když dělám parodii, tak ji dělám tak, aby to bylo poznat, že jsem to já.. tohle je asi pravá Jiťulka)

Diana
20. 10. 2008
Dát tip
Alexandr: Do písmene s tebou souhlasím. Tohle přesně bych napsala také, jen bych už asi vynechala tu půlku a větry (chudák jitulka, už ji netrapme) Roman nechybí nikomu.

Diana
19. 10. 2008
Dát tip
Bando jedna! Styďme se! To jsme se tady ale sešli posměváčkové. Jitulko, nic si z toho nedělej, to je jen z rozvernosti. Zvykneš si. Básničku máš pěknou, chci vidět Johanku, jak vymejšlí takový "chřádání" - slepá závíst je to! Jo a na papoucha si taky zvykneš. Vydrž! Bude to dobrý!

Já nechci mít nikoho na svědomí, já prostě píšu jak to cítím. Píšu o své lásce a pro ni, píšu srdíčkem, jak to cítím. Kdyby víc lidí naslouchalo svýmu srdíčku místo aby se pořád prali a vyvyšovali nad druhé a kradli sousedům noviny a v raceli jim je zmačkaný a dělali ošklivý posuňky, když si je někdo dovolí předjet v autě, protože je rychlejší a nemůže za to, byl by svět mnohem veselejší! A to ani nemluvíkm o tom, jak ošklivě někteří mluví! A nechybí půlka mně, ale mě, když už... a co pořád máte s tím papouchem? Já vám nerozumím, ta básnička je jednoduchá a průzračná jak studánka a rýmuje se, co v ní hledáte za záhady?

Diana
19. 10. 2008
Dát tip
Jitulko, změň ten verš na "chci plavat prsa" nebo máš Sašku na svědomí.

Diana
19. 10. 2008
Dát tip
Sovinský, vzdej to, evidentně na to nemáš ;-) Anebo, anebo! Vidíš prsa a rozum jde do háje - no nebyl bys ani první, ani poslední ;-)

Diana
19. 10. 2008
Dát tip
No já to pochopila jako plavat prsa a zatím plave znak, což je neprosto v intencích básničky, která je plná takových protikladů. Sašo, Sašenko, nečteš pozorně :-)

moorgaan
19. 10. 2008
Dát tip
no vida.. hezka novota na sedi pismaka.. povedlo a naladu zvedlo.-)) /**

Diana
19. 10. 2008
Dát tip
Taky se mi líbí. Byla by to dobrá písnička *

zzlatý
19. 10. 2008
Dát tip
Hezké protiklady, Tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru