Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Včera, v duši - v nás!

Výběr: Print
22. 10. 2008
8
8
2296
Tam kdesi v hĺbke oných vymenovaných všetkých ľudských javov. Úplne až vzadu, kde nikto ešte nehľadal, kde dokonca nikto nebol, kde sa dvere otvárajú presne naopak - opačným smerom! Tam, až úplne vzadu v miestnosti bez prepychu, bez neonových lámp, bez stoličiek z dikobrazej kože. V úplne prázdnej o drevenej podlahe, o dvoch narýchlo pozbíjaných stoličkách a kimacajúcom sa stole. Iba o tom a o ničom viac, je ľudský život a možno ešte, o pár dôležitých veciach. O ruženci, o kríži z mahagonového dreva, nie preto, aby snáď bol krajším, ale aby ľahšie lámal kolená a hlavne o láske. O láske, na prvý pohľad, na prvé objatie materinského prsia a o ďalších nevypočitateľných obmenách jej samej. Preto neviem, prečo sa každý najprv na tretiu stránku bezhlavo vrhá, tak ako ON, tak Ty, ba dokonca aj Tí ďalši, aj Ja a pritom........, medzi prsty uniká nám rýchlim tempom už nie sme....... a nikdy nebudeme..... náš život.

8 názorů

Print
24. 10. 2008
Dát tip
Řežeš, řežeš přesně!

moorgan - tretí stránka tam je preto lebo v slovenských bulvároch tam, alebo aspoň kedysi bývala fotka nahej ženy.. tak preto na tretiu

moorgaan
23. 10. 2008
Dát tip
třetí stránku?..já vždy na poslední.-)) /**

macecha
23. 10. 2008
Dát tip
/Markéta/ - máš pravdu.

/Markéta/
23. 10. 2008
Dát tip
krásná a pradivá macecha: zas tak smutné to není, když si to budeme připomínat a řídit se podle toho :-)

slovak
23. 10. 2008
Dát tip
Pár chýb,ale ináč pecka*

čo už taky je život a my s tým neurobime nič...napriek tomu ďakujem za tip....

macecha
22. 10. 2008
Dát tip
veľmi smutné - pravdivé *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru