Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bielý albatros

Výběr: Print
23. 10. 2008
9
8
2371
V zdialenej, na metre, hodiny a sekundy nad šírim morom v paralernej dialke, stŕmhlav, zbesilým tempom, rozťahuje svoje, ranené krídla. Severozápadným smerom. Letí, páda všetko spolú - vo dvoje, aby zas vzápeti povznesený vetrom na chvílku sa vzniesol. Bielý ...... Albatros. Ten, čo včera ešte v pohode nad skalným prevysom nad pláňou, nad alejou rodných líp lietal, dnes možno ani nedoletí, možno klesne navždy v morskú hĺbku. A ja zbalím kufre a pôjdem......ďalej, kde ešte máju biele albatrose. Tam kde stále volne lietajú si!

8 názorů


Marlav
09. 09. 2009
Dát tip
krásná báseň o nádherném ptactvu...

vďaka Print....za tvoj koment

Print
24. 10. 2008
Dát tip
Tak tohle je poslední báseň, kterou jsem dnes přečetl. Třešnička na dortu? Fuj, je toho mnohem víc a nesdělitelné, protože to neumím..*

myxomatosis
24. 10. 2008
Dát tip
hmm.. dosť opisné.. ale aj keď to nie je štýlovo to, čo ma oslovuje, celkom fajn * mimochodom.. "bielý"?! a čo rytmický zákon? :)

macecha
24. 10. 2008
Dát tip
Taky by som chcela občas odletet, ale vždy ma povinnosti vracajú zpeť, alebo si tie povinnoti iba namlúvam a chýba mi odvaha. Bolo by to krásne, zmeniť sa. Ide to eště vobec, pýtam sa, odpovedet si neviem. ***

nebal kufry... víš jak je to s nadějí...*****

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru