Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Editorial

24. 10. 2008
1
8
1161
Od rána sedím u kompu a vyhlížím z okna před sebou. Čas ukrajuje z dní lačnými sousty a já ještě nemám ani páru, o čem bude příští editorial. Dvakrát sedm dní uplyne jako voda v řece a najednou zjistíte, že se vám nedostává inspirace. Ne že by se snad neudálo nic, o čem by se dalo napsat pár řádků, ale ten pocit, že všechno už tu jednou bylo, ba co jednou, mnohokrát...! Lidé odcházejí, uvolňují svá místa novým, ale to v nás je neměnné. Při vší dobré vůli mu statečně čelit v nás převládá po staletí strach, že někdo silnější než my odhalí naši zranitelnost, naši slabou stránku, Achillovu patu... obranou je útok, přirozený, logický. Stane-li se však nezvladatelnou vášní, je to zlé. Ano, mám strach. Že zvítězí Strach, ubude Lásky a Život přestane být krásný. A tak vyhledávám moudrá slova, která by mi pomohla v tom vnitřním boji obstát. Nacházím: "Uprostřed zimy jsem v sobě objevil věčné léto." /Albert Camus/

8 názorů

macecha
25. 10. 2008
Dát tip
tak to ano, už jsem se lekla, že se lvice proměnila :))

moji zlatí, jak si jen tohle můžete pomyslet? jste velmi nevnímaví čtenáři :))))) dan: nene... jsem šéfredaktorkou Subjektivnik.cz a toto byl takový nátisk na editorial následující - není etické dát stejná díla na dvě místa přece :)))

macecha
24. 10. 2008
Dát tip
Jarmilko, že by zmizela bojovnice? To se mi nechce vůbec věřit!

Proč skládat zbraně? Ještě mnoha větrným mlýnům je třeba nafackovat!

Háb: veď hej :)))) Ed: děkuji Vám za moudrá slova

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
Každého hřeje něco jiného. Jsou lidé, které hřeje třeba spřádání plánů pomsty a odvety. Jiné hřejí bohulibé city - taková reinkarnace Matky Terezy. Váš úvodník, a Camova metafora, ponechaly tuto otázku otevřenou.

Háber
24. 10. 2008
Dát tip
buď ráda, že máš kam písať editoriál*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru