Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Literární server

24. 10. 2008
12
34
4475
Autor
Edvin1

Text mluví sám za sebe. Dávám ho sem, abyste věděli, jak život na takovém literárním serveru, jakým je třeba Písmák, vidí někdo, kdo sem přijde poprvé. Úplný zelenáč, naivka, co se mu pomalu začnou otevírat očička. Mělo by se to číst nahlas a hodně uspěchaně, protože uspěchaně, přímo do formuláře portálu jsem to psal. Je to můj vůbec první text pro internet.

Brzy poté, co mi postavili počítač do kanceláře a s přísným pohledem přikázali, že my dva se musíme seznámit, pokud nechci být na stará kolena nezaměstnaným, jsem objevil internet a s ním co?

No jasně!

Literární portál!

Tam jsou lidi jedna rodina, tam jsou jedna velkolepá rodina, protože na portálech vůbec se hrbatému vyrovnají záda, tlustá nána je náhle krásná, starý je zase jednou mladý a mladý má vážnost a úctu stáří, tu je to jako v knize Zjevení svatého Jana, v den zmrtvýchvstání těsně před soudem posledním: tu slepí vidí a hluší slyší, tu všichni mají nová, dokonalá těla.


Jen jedno se na člověku ani trochu nemění: pitomec zůstává i zde pitomcem. A neudělá s tím nic ani tisíc trub andělských!


34 názorů

Doony-Don
09. 12. 2010
Dát tip
Hm... zajímavé *T

tak nějak to bude

ZX znám, chodil jsem ho obdivovat k sousedům...

avox
25. 10. 2008
Dát tip
ale poslední výkřik techniky, jen ses naučil wokňousy a máš vystaráno... že už bys jej nedal pod stůl? :-)) já bych mohla dělat kastelánku v muzeu výpočetní techniky :-)) doma jsem začínala se ZX Spectrum... je tu někdo, kdo to pamatuje?

Edvin1
25. 10. 2008
Dát tip
avox: Dostal jsem ho v r. 2005, v květnu. Sto let za opicemi. :-)

avox
24. 10. 2008
Dát tip
I ty nevděčníku! :-) Kdy to bylo (co ti postavili počítač do kanceláře, že už byl internet? Víš jak já musela škemrat, prosit a žádat, než mi postavili na stůl první slušovický TNS vybavený OS DOS a pětipalcovými disketami?... ůůůůů zase budu dlouze vzpomínat :-)) za ty probuzené vzpomínky */

Lucie-at
24. 10. 2008
Dát tip
Souhlas.

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
Archyje: zase čteš povrchně. To JÁ vyplul na vlny internetu. Ne Ty. Rešerše je dobrá věc. Zvláště když píšeme o věcech, jež jsme sami neprožili. To myslím upřímně. :-P

archyje
24. 10. 2008
Dát tip
nikam jsem nevyplul dědku :). o Platóna se nehádám, jen že nezakazovali pouze židovské autory, jsem myslel. na seznam mrknu, když sis dal tu práci. dobře, nejsi senilní, ale dědek jo. čau

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
aleš. Hm, jak ty písmenka z těch stránek vyndat? Ty, já fakt musím preč. Teráz!

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
Ách, árchyje, tak si dědek nasadil brejličky, vyškrabal ze zapomnění zbytky znalostí němčiny, a vyplul na vlny internetu. Věc se má tak: Jediný Platon, jakého nacisti zakázali, se jmenoval Platon M. Keršencev, co napsal Život Lenina. (Za tohle bych ho taky nejradši zakázal, pokud ovšem nenapsal něco zajímavého o jeho sexuálních praktikách, což jsme na základce neměli.:-) ) Mimo zmíněných Židů byli i proti autorům, jež nějak "zkreslovali" dějiny, ducha, roli atd. Němců a Německa. Zakazovali dále umělce, provozující tzv. "zvrhlé umění" (entartete Kunst"). Vždy se jednalo o současníky, nebo relativně nedávno žijící osobnosti. Kompletní seznam zakázaných autorů v době nacismu najdeš na adrese: http://www.berlin.de/rubrik/hauptstadt/verbannte_buecher/az-autor.php?buchstabe=P ¨ Vřele doporučuji. Tvůj děd Ed :-) P.S. A to nadávání do senilních dědků si nechej od cesty, já jsem bystrý a moudrý staroch, Ty..., Ty... jak že Ti to říkají? :-O

děde (Vševj)Ede, je vědecky prokázané, že energeticky je lepší topit nepotištěným papírem. Písmenka velmi snižují výhřevnost a navíc vytvářejí při hoření zdraví škodlivé látky. Proto píši jen do počítače. Hoří rozhodně déle než papír...

Petrusha
24. 10. 2008
Dát tip
to je moc pekne povedavé :)

Marcela.K.
24. 10. 2008
Dát tip
jo tak to jo ...pak ale zatápíte skácelem :-))

nedávno jsem taky topil stromem, co jsem Skácel :o) bezPlat(o)ně

archyje
24. 10. 2008
Dát tip
jsi už opravdu starý dědek Ede co se v jednom kuse plete. to je hrozné ta senilita. nezatápěl jenom židovskými a nebyl to útok. jak vidíš mám jasno. co já píšu?? to snad vidíš

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
mylenka: Bydlím v Beskydech, a tady se hodně kácí. Ouvej! archyje mě má za vola, že jsem jako chorej, když se takhle rvu po literárních serverech, a tak jsem jí to potvrdil, že jsme jako křupani a literatura má pro nás hodnotu jen díky výhřevnosti papíru, na kterém je vytištěna. Ať má radost, že zas odhalila jednoho negramotného grafomana. Tolik vysvětlování....

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
archyje: Hitler zatápěl autory židovského původu. To se opravdu o Platonovi říct nedá. Archyje, co Ty, píšeš? Prosím, než na někoho takže zostra zaútočíš, udělej si nejdřív ve věci jasno. Mohla bys i někomu ublížit. Tvůj děd Ed :-)

archyje
24. 10. 2008
Dát tip
Platonem zatápěl naposledy Hitler ne?? :)

Marcela.K.
24. 10. 2008
Dát tip
Králíky jsme přestali chovat( pěstuje se obilí) když furt chcípali :-)) Manžela nebavilo je zakopávat...a měli jsme hlad :-))) Skácelem?!!! Kde bydlíš?! :-))

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
Tak díky za pokec, a teď hajdy pracovat na dort náš vezdejší! pa!

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
archyje: jasně, je to vážné. Moje paní taky říká, že bych měl radši pěstovat králíky. Že by se tak aspoň někdo nažral, pardon, najedl. U nás doma zatápíme Skácelem, a přikládáme Platona.

načapal? přiznání je polehčující okolnost, ne? kdybych byl věděl...tak smeknu rádiovku a uctivě pozdravím :o)

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
Aleš: Tak jsem Tě konečně načapal! Že dostaneš za uši?! Moment, kdybys věděl, že zde na Písmáku budu jednoho dne zaclánět, vrazil bys mi do kola klacek?

haha..

tak tos byl ty, na tom kole...to kdybych věděl :o)

archyje
24. 10. 2008
Dát tip
něco mi tam chybí. ten skok mezi "mám internet" a "co s ním, no jasně, literární portál"?? to není normální, aby tě jako první napadl literární portál. musí to s tebou být opravdu vážné

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
Tuto hranici jsem překročil ve chvíli, kdy jsem jednoho dne jel na kole, a tu na mne křikl jakýsi kluk: "Kam jedeš, dědku?" Dlouho jsem se pak doma hloubavě díval do zrcadla. :-)

Marcela.K.
24. 10. 2008
Dát tip
to chce tip! :-))

a kde je ta hranice, kdy se z mladého pitomce stává starý? jinde, než u obyčejných smrtelníků? :o)

Edvin1
24. 10. 2008
Dát tip
aleš: není nic smutnějšího, než starý pitomec. Mladý má na to jaksi vzhledem k nedostatku životních zkušeností právo. :-)

ale třeba se ze starého pitomce stane mladší pitomec...a tak :o) trefné...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru