Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zase bych chtěla mít obrnu

29. 10. 2008
9
18
3147
Zase bych chtěla mít obrnu
 
Když sem tě ještě neznala, představovala sem si, jakej asi seš. „V těch brýlích vypadá hrozně inteligentně“ říkali lidi a já kývala.
Když sme si začala psát, tak sem každý ráno, jenom co sem otevřela oči, zapínala počítač, jestli už si mi napsal. A pak každejch pět minut. Nechtěla sem vědět, co je za den, jak dopadly volby ani o kolik centimetrů zase klesly ledovce. Zajímalo mě jen, jestli si napsal.
Když sme se měli poprvé vidět, hrozně sem chtěla udělat dojem a taky udělala, protože sme spolu po týdnu začali chodit.
Bylo to snad to nejhorší, co sem kdy zažila. Jako bych měla celý ty tři měsíce totální obrnu. Ty si mluvil a já lapala po dechu. Tys elegantně chodil a já byla jako marod bez francouzský hole. Tys byl neuvěřitelně šťastnej a já pořád packovala o patníky.
Chodili sme do kina až do poslední řady a tam sme se pusinkovali. – a já se cítíla hrozně trapně, že se někdo dívá.
Chodili sme na zmrzlinu a já si jednou pokecala triko a dvě hodiny pak chodila po městě ulepená mentolovou polevou.
Jednou sme byli na obědě a přišla tam tvoje máma, hned si za náma přisedla a když mi sýr z tý debilní polívky spadl za výstřih, snažila se tě všemožně přesvědčit, že ta její blonďatá sousedka od vedle je vážně hrozně sympatická.
A když sme přišli domů, měla sem to nejradši. Ještě nikdy sem nic neměla radši. Měli sme velký plány. Já měla bejt malířka a spisovatelka na volný noze a ty si měl mít malou kavárnu hned u mola. Chytal bys pstruhy holejma rukama a medvědy oštěpem. A hned za domkem by byl strom, co vypadá pořád jako na podzim. Takový sme měli plány.
A pak mi za pár týdnů někdo zavolal. Myslím, že to byla tvoje sestra, ale nikdy sem se nikoho nezeptala. Klidným hlasem mi řekla, že ses vyboural a že seš v nemocnici.
Nasedla sem do prvního autobusu a jela za tebou.
Bylo to už podruhý, co si se vyboural. Poprví sem málem dostala infarkt. Lehla sem si na trávu a začala si zpívat. Teď už sem to zvládala líp.
Když sem přijela, zrovna si byl po vyšetření a já ti nesla pomeranče v síťovce. Dala sem je na stůl a chvíli si tě prohlížela, jestli seš celej. Díval ses na mě hrozně provinile a já začala brečet.
Když sem přišla za 3 dny, řekl si mi, že si v tom autě nejel sám. Že s tebou jela kámoška, a že vás ta nehoda ohromně sblížila. Že to spolu asi dáte dohromady.
Pomeranče sem ti na druhej den nenesla. Už si tam měl od ní.

18 názorů

Mohl...o tom stromě vím...ten se mi hrozně líbí, jinak děkuju:)

to: vykloubený loket - zrovn teď jsem takový strom co vypadá pořád jako na podzim viděl... buk červený.. má celý rok červené listy a vypadá jako by měl každou chvíli opadat ;-) a jinak fajn dílko, jenom druhá půlka mi až na ten závěr moc nesedí (a ten by taky mohl být lepší)...

Jindrall
25. 12. 2008
Dát tip
mne se libi to "sem" a "sme" apak asi cele to o kavarne a stromu a medvedech

Dobře tak jsem zas o něco chytřejší, díky za vysvětlení:)

To je pro ty, kteří bydlí v paneláku a mají 4 sousedy, z nichž jen jedni sou od vedle:) Jinak moc děkuju. Ráda vyrážím dech.

Takže abych jen nechválil, tak zkusím i trochu kritizovat. Tak jak máš: "blonďatá sousedka od vedle" Přijde mi tam to od vedle navíc, jelikož je logické, že sousedka bydlí vedle, ale nevím jak myslíš... Jinak zase výborné dílo, ale asi bych z toho udělal o trochu delší povídku. Nejvíce mě z nějakého důvodu zaujalo spojení: Strom co vypadá pořád jak napodzim, tos mi doslova vyrazila dech...t

:)děkuju

pété
23. 11. 2008
Dát tip
uznávám, že tomu forma dost ubírá, ale námět se mi líbí, pokud se to tak dá říct, a zpracování docela taky. první půlka je dobrá, pak se to zbytečně "rozjede"- v negatvním smyslu, bohužel

*

To asi nejseš ten pravej princ no:)

Lakrov
30. 10. 2008
Dát tip
Příběh je hezký, pravděpodobný, dojemný, napovídající... Způsob, jakým je přiběh prezentován, je poněkud nerovnoměrný. Zpočátku věnováno dost prostou i detailům a pak najednou 'bác'. Jako by Tě to náhle přestalo bavit. Ale to je možná záměr, protože koho by to v takové situaci bavit nepřestalo :-( K tomu, jak je zpracován text, mám chuť se vyjádřit spíš soukromě.

Marcela.K.
29. 10. 2008
Dát tip
Jak chceš je to tvoje volba, ale je to děs.

Promiň, neopravím.

Marcela.K.
29. 10. 2008
Dát tip
Nezlob se, ale tohle ne... copak o příběh, ten bych třeba i brala, byť je a zůstane tuctovým, ale napsat tolik chyb v tak krátkém textu? Ty nemáš ráda písmenko J? JSME! Prosím, oprav ty chyby.

To si se měl rozepsat, to je jedno jak, hlavně, že nějak. A děkuju

Pecy
29. 10. 2008
Dát tip
Chtěl sem se nad tím rozepsat, ale neumím psát kritiky...tak snad jen svůj názor: Hezký. Maš to ze tip'!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru