Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plakala

Výběr: Print
01. 11. 2008
8
9
2036
Maryčka Magdonová u hrobu, matky - otca, plakala ticho, bez vzlykov - sĺz plakala včera, plakala dnes, keď dávala na chladný mramor kytičku z hviezd. Večerom, v prítmi, ku noci samučká - sama, uprostred iných pobiedných z úzadia hrobov. A v popredí stál s fajkou sám najvyšší, z dediny, Maryčky Magdonovej - pán, bez citov, bez kuska nehy i on, na hroby svojích, čo najväčšie, vence tam - kládol, nie pre mŕtvych, ale pre živých, pre oči svojich z biedy - sluhov.

9 názorů

no vidíš a ja som ho hľadal v samotnej básni to dole ma nenapadlo sa podívať....nie nie je sa čoho báť.

Print
05. 11. 2008
Dát tip
S úklonou...

Toscana
04. 11. 2008
Dát tip
Skvělé! A možná, kdybys chvilku postál u peřejí řeky Ostravice, ve kterých podle pověsti Maryčka ukončila svůj život, napsal bys ještě další verše. Ta řeka tam je dravá, divoká, nehučí, ale řve v těch peřejích, jde z té vody a toho kotle, ve kterém se točí, taková energie a taková síla... Jeď se tam někdy podívat, tenhle pocit určitě budeš mít taky (a to i za jasného letního dne), protože jsi duše vnímavá. *t

Johanko a kde bolo to nebojacne nejak som to tam nenašiel?

macecha
02. 11. 2008
Dát tip
Jediné, čo mi tam vadí je ta Maryčka Magdonova. Inak, veľmi pekné. *

ďakujem všetkým kto ocenil... a dokonca aj tým, čo ocenia... a ba aj tým čo napíšu nebojacne kritiku

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru