Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obrození

18. 11. 2008
14
15
1715

Rozhoduji se,zda si dát či nedat operovat srdce

Přichází náhle tajná výzva

neztrácej čas a seber síly

věci se spikly do přesily

ale ty v sobě najdeš...věř...

 

Pupeny spí

kmen stáhne mízu do kořenů

listopad šedivý

nepředpokládá změnu

Já ale kdesi daleko

už nové jaro tuším

šedivé prokletí ruším

Zas barvy vykvetou

zas vzplane naděje

ochablá ruka zas veršem okřeje

 

Člověk se nikdy nesmí vzdát lehce

což směnit nemocné za zdravé srdce

což změnit splíny na usmání

Nikdy nic nemožné není

přijde čas obrození

 


15 názorů

macecha
19. 11. 2008
Dát tip
Souhlasím s vesuvankou ... T*

Babik..souhlasím,ne vždy se to však povede

babik
19. 11. 2008
Dát tip
ja nesnasim nuceny rym.. jakoze prdnout tam slovo ktere se tam ani nehodi jenom aby se to rymovalo a "uf" je to basen (zadnice-sranice). kdyz uz pracujete s rymy, tak aspon at to ma rytmiku a zni to pekne... :) o co lip by znely verse Zas barvy vykvetou zas vzplane naděje ochablá ruka zas veršem okřeje kdyby se tam pridalo to E do zase... jakoze ochablá ruka zasE veršem okřeje nebo ne? nevim... :)

Avox,Baronko a Vesuvanko díky.Katugiro,dík za kritiku.Ale v jednom se mýlíš,já jsem bezprostřední člověk,nějaký kal kul a citové vydírání jsou mi cizí.Slova písmáků mě moc potěší a je mi fakt jedno,kolik mi dají tipů.Soutěž je hezká hra,ale to je všechno,Život je zas něco jiného.

Výborné Haničko, s Vindalem jste pro mě vítězové:)*

vesuvanka
19. 11. 2008
Dát tip
Haničko, takové rozhodování je opravdu těžké, pokud jiná možnost není, je rozhodování snadnější báseň jsi krásně napsala, obzvláště: Nikdy nic nemožné není přijde čas obrození posílám TIP a zdravím :-)))

katugiro
19. 11. 2008
Dát tip
Zvlášť když jde o soutěž, nedával bych sem takový prolog, to hraničí s citovým vydíráním čtenářů. Kromě třetí strofy se četlo dobře, ale asi od poloviny jako bys rezignovala na rýmy; tuším/ruším atd., to bylo zbytečné.

baronka
19. 11. 2008
Dát tip
Člověk se nikdy nesmí vzdát lehce Život vždy stojí za poprání a za báseň - T a pohlazení

avox
18. 11. 2008
Dát tip
Radit se nedá, jen držet palce, aby ses rozhodla správně, velmi dobře znám, ta přicházející znamení, a chválím tvůj optimismus vyjádřený verši */

Dík dianě, Drayerovi i Jarmile:Říká se:lékař léčí,bůh uzdravuje.Asi bude třeba se rozhodnout na tomto základě,rozum tady moc nespraví

Drayer Baba
18. 11. 2008
Dát tip
Seber síly! Držím palce.*

Diana
18. 11. 2008
Dát tip
Ale máš k tomu obdivuhodný postoj důvěry a odvahy. To je strašně sympatické! Držím palce! T*****

Děkuji moc za poznámky.Rozhodování o operaci lehké není,neb je tam 12 procent rizika a operace právě teď není nezbytně nutná.Ale roky budou přibývat,budou přibývat i potíže a nakonec hrozí být odkázaná na kyslíkový přísrtoj.Jenže na druhou stranu třeba proces zhoršování bude pomalý a operace je zbyteěný hazard.Tady těžko kdo může radit,musím to sama nějak vyřešit.

Nikdy nic nemožné není přijde čas obrození ***T*** krásná a držím palce, ať vyhraješ v soutěži a zvítězíš se zdravým srdcem i rozumem!!!!!!!!!!!!!

moorgaan
18. 11. 2008
Dát tip
operace srdce je vazne rozhodnuti! pokud neni jine vychodisko rozhoduje se celkem lehce, ale pokud je to o moznostech " babo rad "... ...verim, ze ty se urcite nevzdas!../**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru