Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kretenismus žije všude - mezi tzv.venkovany vždycky

10. 12. 2008
2
6
2066

Vždycky jsem si myslel, že nedorostenci se nacházejí pouze na středních školách, ale byl to velký omyl si myslet, že tomu je tak. Mnoho našich lidí postižených kretenismem, který si samozřejmě neuvědomují se dá napočítat několik set a vyjímkou nemohu být ani ti, kteří přispívají na písmáka.

Ani internet, který dnes pracuje s mnoha kompilacemi slov a citátů nemůže být imunní vůči každé myšlence, která je neopodstatněná, a která často může podávat špatný příklad o tom,  co člověk ve skutečnosti je.
Typický venkovský balík, který v každé myšlence má ukrytou nějakou hodnotu a zvláště vzdělaný člověk, který každodenně pročítá množství statí a názorů od novin počinaje přes různé bulletiny ž po internetová fóra končíce si nemohl nepovšimnout článku na úvodní stránce Písmáka. Jeho poselství světu, které se dá ve zkratce zhodnotit slovy "chovej se jako prase, ale napiš nám to krásně" hodně  vystihuje.
Respondecie přitom mluví o tom, že nikdo z nich nechce marnit život nějakým hloupým básněním a trápit si tím hlavu, když může na rovinu od podlahy zdůraznit každou svou skutečnost nebo přesně pouze to, že ráno vstane, nají se, jde s kamarády onanovat do stodoly, pak se navzájem nakopou do řití, jdou dělat milion padesát dalších prasečin a pak to po ukončeném dni zapíšou na nějakého písmáka, kde jim na to jako amatérům nikdo nemůže nic říct, ale naopak je ještě pochválí.
Takové skotačení dokazuje, že autor článku nemůže být z venkova a pokud ano, tak tam nežil tradičně, jak by řekl ruralista "skutečně venkovsky" a žil spjat s přírodou a příroda s ním. Pak by jistě po celodenní práci nemohl namítat, že jedinou inspirací je pro ně nic víc než jen všudypřítomný puch ulice a případně s velkým  úspěchem občas vystřídaná partnerka v posteli.
Je mi z takových keců na blití. Pokud to napsal básník, který je všemi oslavován pro svou nadsázku a občasné fantazírování skutečnosti, tak se mu samozřejmě omlouvám, ale popsání svého naplňování duchovního umění tímto způsobem  nemohu označit ničím jiným než totalně nesourodým plkáním o ničem v úrovni žáka páte třídy základní školy jehož každé druhé slovo je vole, třetí kreténe a v případě čtvrtého  seji ž jedná o narážku na nějaký pohlavní orgán sebe nebo druhé osoby.

6 názorů

Básníci byli vždy nedocenění, ale cjestli chceš, tak budu rreagovat na všechno. :-)

Vaud
30. 12. 2008
Dát tip
kolega Měrka napsal úvodník a indukoval tím vznik několika dalším úvahám či diskusím na téma, jak je ten jeho úvodník šílenej :-)) já jsem napsal úvodník a neštěkl po něm ani pes třeba to v nikom nic nevyvolává a Měrkovo dílko jo pak je tam on správně a já asi ne...

Ano, ale mne jako ruralisty tím velmi urazil.

Hele, mistře, jestli si něco přečteš od Měrky, zjistíš, že tohle je jeho styl. Najít si svůj styl je báječná věc, většině literátů se to do smrti nepodaří. Mě kupříkladu jeho humor baví. Je to totiž humor, ne žádné poslelství světu. Uznávám, že kapánek drsný, ale pořád humor, který nikomu neškodí, pohodáře rozesměje a naštve jedině puritány.

neroušek
11. 12. 2008
Dát tip
:)

milý Jane, někteří autoři prostě upoutávají pozornost záměrnou vulgaritou. Dá se tomu bránit tím, že to nebudeme číst. Ono je to zas přejde...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru