Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Den ve skalách

06. 01. 2009
7
5
1881
Autor
Fairiella
 

  Dnes se nám nechce choulit jeden blízko druhého, abychom se zahřáli. Samota se zarývá jako nebozez pod šaty. A skály se daly do řeči. Popíjejí dešťovou vodu a v jejich útrobách pleská ten druh kapek, který horninu pomalu vyhlodává, až se jednou rozlomí.

Nadechneme se a chvíli podržíme vzduch v plicích, jako bychom chtěli, aby nám jeho čerstvost pronikla až do krve, ale i když se pak snažíme ze všech sil, marnost ze sebe nevydechneme. Tichu se mezi námi zalíbilo a stočilo se na nejbližší plochý kámen. Vyčkává svou příležitost. Když se na něj tak dívám, připomíná mi malou hebkou šelmičku, která se chystá ulovit něco ještě menšího a hebčího.
   Vločka se lísá ke vločce, když spolu osaměle tančí zamrzlou oblohou, až je poryv větru zanese k nám. Neroztají. Mraky shlíží dolů, do průrvy. Doufají, že vydrží a nespadnou i s načechraným nákladem... tam. Mezi vysloužilé kamení, do roztavené nádrže s tmou. Několik jich podlehne.
   Dnes vlci nepůjdou na lov. Mrznou jim čenichy a sníh pálí do tlapek. A my tiše usneme. Nebozezová samota pronikne i do snů. Dobrou noc.

5 názorů

Fairiella
08. 01. 2009
Dát tip
vesuvanka: :) díky

vesuvanka
07. 01. 2009
Dát tip
moc hezky napsané, obzvláště: A skály se daly do řeči. Popíjejí dešťovou vodu a v jejich útrobách pleská ten druh kapek, který horninu pomalu vyhlodává, až se jednou rozlomí. Tak Ti posílám nejen TIP, ale i skalku z Lovoše v Českém středohoří:-)))

avox
06. 01. 2009
Dát tip
mlčení ve dvou, to přece ještě nemusí být samota... */

Fantasie
06. 01. 2009
Dát tip
Moc hezky na dobrou noc napsané...:o)))

neroušek
06. 01. 2009
Dát tip
Samota se zarývá jako nebozez. ******************

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru