Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pane

Výběr: Print
12. 01. 2009
7
14
3139
Pane ty nenecháš ma spadnúť na kolená, Ty povedieš ma cestou – cestou tŕnistou aj keby sme mali zopár rokov ísť Ty stále budeš pri mne. A nenecháš ma šialeným tempom spadnúť do priepasti nenecháš, aby rozbil som si kolená, a zlámal svoje kosti. Ty povieš mi, kedy a kde........ nutné mi z cesty uskočiť, a v prípade, že vládať nebudem vezmeš ma do svojich – rúk ctihodných a ja to Pane dávno viem. lebo ty si láska.... a ja len - služobník Tvoj biedny !

14 názorů

kapitan
29. 01. 2009
Dát tip
....rád bych se připojil....

No na ten spôsob niečo. " Hospodin je môj pastier...nič mi nechýba"

Print
16. 01. 2009
Dát tip
Žalm 23 *!

Jasne samozrejme ja to beriem a som rád, že si mi napísala, že si mi venovala čas si to prečítať, čas napísať mi pár riadkov a to je pre mňa hodnotnejšie, ako zaškrnúť "přidat tip" a odoslať..

Toscana
12. 01. 2009
Dát tip
No když to myslíš takhle, tak pak je to asi v pořádku. Já jsem na tom tak, že si to přečtu a odezvu to ve mně většinou žádnou velkou nevyvolá, protože mi to je vzdálené asi jako severní pól. I když nejsem úplný bezvěrec, tak kostel a církev ke svému přesvědčení vůbec nepotřebuju, a na žádného boha se nespoléhám. Jediné, co jsem ochotná připustit, je fakt, že pokud nám bůh vůbec něco dal, je to svoboda rozhodování - a je na nás, jaký život zvolíme, abychom dostáli potřebě čistého svědomí. S tím se totiž žije mnohem líp, než když se při každém kroku spoléháme na to, že naše kroky kdosi vede - pokud někde nějaký bůh vůbec je, pak si myslím, že má úplně jiné starosti... Nicméně tvůj názor ti neberu, jen jsem ti chtěla přiblížit ten svůj, který je i důvodem, proč pod podobnou poezii nedávám tip - je to proto, že mě to opravdu ničím neoslovuje. Dík za pochopení.


macecha
12. 01. 2009
Dát tip
Johann, Tvoja kresťanská poézia je nádherná, pričom nehovorím, že aj ostatné verše, které píšeš, nemajú čosi do seba. Napríklad o Tvojej rodnej krajine, to sú skvosty.

A dokonca by som mohol povedať, že tá kresťanská poézia je lepšie hodnotená, alebo rovnomerne ako tá "civilná"

No Toscanko to mi už niekto radil...dokonca mi navrhol Katolické noviny....a uvažujem nad tým..., ale ja nechcem svoju tvorbu rozdeľovať...toto sem, a toto tam.. proste chcem dávať súvislú svoju prácu. Keďže nepracujem najprv na jednej a potom na druhej zbierke, ale v podstate mám rozrobených v súčasnej dobe niekoľko...tak každú báseň, ktorú napíšem tak podľa vlastnej úvahy zadelím do jednotlivých zbierok. Pre lepšie spopularizovanie vlastnej tvorby dávam svoju tvorbu na viacero literárnych serverov....inak ďakujem za tvoj názor a za dobre mienenú Tvoju radu, ale mne nejde v podstate o tipy. A bol by som smutný, keby jediný človek ktorému by sa to mohlo páčiť, by si to nemohol prečítať, len preto, že to tu nie je! Inak apropo aj s tou kresťanskou poéziou dosahujem svoj priemer získaných tipov... ono je to otázka, koľko chce človek tipov za báseň... mňa poteší, každý aj jediný jeden pri hocijakej mojej básni.

Toscana
12. 01. 2009
Dát tip
Piš pro nějaký náboženský časopis, ne??? Asi by to tam mělo větší odezvu, než na českém literárním serveru - Česko až tak bigotní není, víš?

Aleš a Maceška odporúčam Vám báseň Tak leť!

ano

Budem rád, keď si ju budeš čítať, keď sa naučíš... a pritom nemúsí Ti byť vôbec najhoršie, lebo nikdy nemusí byť zle, aby nemohlo byť horšie, ale zároveň nikdy nemusí byť tak dobre, aby nemohlo byť lepšie...

macecha
12. 01. 2009
Dát tip
nádherná modlitba, až mi bude najhoršie, budem si ju čítať.....***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru