Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Uspávanka

13. 01. 2009
19
41
4874
Už vetchý starec, čo pomalým tempom leda pár metrov - tam kam treba, za pomoci barly prejde, už príbor do rúk netreba mi, už potratil som amalgám i zuby. A napriek tomu, že už neviem kam odložil som kľuče, ceruzku a mobil. V ušiach mojích, ako vánok - matkin hlas s uspávankou zneje, čo spievala mi dávno, keď bez starostí po lúkach, a za loptou som behal. Spievala tíško, tak ako vždy, spievala - tak ako nik, tak ako spieva iba matka, keď neposlúšne k spánku tíši dieťa. Aj napriek tomu, že pobrala sa dávno..... V mysli mojej stále znejú tie slová - HAJAJ, BUVAJ dieťa moje !

41 názorů

Vďaka za tvoj čas a slová...som rád že si sa vrátil k môjmu staršiemu dielu...

Určite máš pravdu...len je otázka, či by som dokázal vystihnúť tie momenty, keď bola zadaná táto téma...možno by vznikla úplne iná báseň...Opäť neostáva nič iné, len ďakovať. Za to, že si obetoval svoj čas na moju básničku. Za slová dobre mienenej kritiky. Za povzbudenie a za tip z tvojej strany.

a2a2a
24. 03. 2009
Dát tip
Mám-li být spravedlivý, tak zpracování je poznaqmenáno zřejmě časem, který tuto koulovou hravou a sympatickou soutěž limituje. Na druhou stranu námět je velmi silný a stál by za to někdy se k němu vrátit a víc se spolehnout na jeho místo v životě.

Bíša
27. 01. 2009
Dát tip
:o)

rozpísalA, kolego, rozpísalA a omlouvám se za překlepy - mám smazanou většinu písmenek na klávesnici... :o)

já tě chápu, autore - ale na konci řádku ta ponlka přichází sama, automaticky - aj viuzálně tam ty čárky vicí zbytečně doložím Spievala tíško tak ako vždy spievala - tak ako nik tak ako spieva iba matka keď neposlúšne k spánku tíši dieťa. tady potřeba sou, samozřejmě Spievala tíško, tak ako vždy, spievala - tak ako nik, tak ako spieva iba matka, keď neposlúšne k spánku tíši dieťa. a tady Spievala tíško tak ako vždy spievala - tak ako nik tak ako spieva iba matka keď neposlúšne k spánku tíši dieťa. Spievala tíško, tak ako vždy, spievala - tak ako nik, tak ako spieva iba matka, keď neposlúšne k spánku tíši dieťa. k čemu? ale je to tvoje - já jen že mně jako čtenáři zavazí a nelíbí se mi ani očima :o)

naozaj sa snažím dávať čiarky tam kde ich cítim ako autor potrebné...lebo kto vie najlepšie precítiť dielo, ak nie autor ktorý ho napísal...zbytočne sa to nesnažím prečiarkovať a prerozplmčkovať

taky su proti čárkám na konci veršů - jako čtenáři mi zavazej, nejsou potřeba protože ta pauza je daná koncem verše - podle sebe vím že si "nassekám" dílka do podoby jakou potřebuju - čárky a velký písmena nemám ráda a používám jen v nejnutnějších případech - a proto mě při čtení ruší protože mě nutí zastavit nebo začít někde násilím a ne plynule jak to vnímám z formy dílka hlasuju jako perzeus - za "bezčárčí" :o)

Tie čiarky sú tam preto aby čitateľ vedel, kedy si ma skočiť na kávu a urobiť pauzu, aby vyznelo to podstatné

moc krát ďakujem Print ...naozaj zo srdca za všetko čo si povedal, dnes...včera....dokonca aj za slová, ktoré budú s tvojej strany ešte len povedáne.

Print
16. 01. 2009
Dát tip
Ke konci úplně slyším Darinku Laščiakovou..:-)*

Ropbinia moc krát ďakujem aj za maminku, lebo na tú sa oplati vspomínať vždy aj keď tá moja sedí našťastie v obyvačke a pozerá v tejto chvíli televízor..., ale mnohí už na svoje matky len naozaj spomínajú

Robinia
15. 01. 2009
Dát tip
za vzpomínku na maminku...

jejdavilda
15. 01. 2009
Dát tip
buvam buva, umbaj kvi

čučenka
14. 01. 2009
Dát tip
No jo, vildo, to bude něco jako u nás - hajej, dadej.. tak na Slovensku se hajá, buvá..

ďakujem Hanička

jejdavilda...chŕŕŕ...chŕŕŕ.....chŕŕŕ

Velmi hezké,byť ne pro děti,TIP

jejdavilda
14. 01. 2009
Dát tip
jak se buvá? Buv buv?

Toscana
14. 01. 2009
Dát tip
Nádherně něžné *t

mockrát a ešte raz naviac ..........VĎAKA.....

moorgaan
14. 01. 2009
Dát tip
krasne ticha ukolebava a hrava../**

Rampoušek
14. 01. 2009
Dát tip
*johan velmi pekné*

Jarmilka vďaka

dojemná..... *****

Moc krát ďakujem tým čo všetci prišli a napísali pár slov.

neroušek
14. 01. 2009
Dát tip
*****

pété
14. 01. 2009
Dát tip
hmmmm...to je krásná uspávanka, mně babička taky zpívávala jednu a zní mi v uších dodnes...T

pété
14. 01. 2009
Dát tip
hmmmm...to je krásná uspávanka, mně babička taky zpívávala jednu a zní mi v uších dodnes...T

mylenko neviem či by dieťa zaspalo, možno nie...to nevadí....skôr by som sa však zamyslel nad tým, aké boli podmienky, ale to je jedno... priznám sa, že skôr som napísal báseň tak ako som to cítil ja... možno to nebude ocenené s porozumením, ale súťaž trvá len 24 hodín a svet potom ide ďalej....báseň skončí, ale ja (aspoň dúfam)a báseň ešte zostávajú.

ďakujem za slová mecesko....

Marcela.K.
13. 01. 2009
Dát tip
No, já měla spíš namysli psát něco pro děti, nevím, jestli u tohoto by dítě usnulo :-) Vy si vždycky přečtete jen to ústřední slovo a ne "podmínky" ...

macecha
13. 01. 2009
Dát tip
Johann, kéž bysom mohla ja toto o svojej materi povedať ..... je to pekné ***


oleandr
13. 01. 2009
Dát tip
líbí

Johann oznamuje, že sa zapojil so svojou básňou uspávanka do súťaže K.O.U.L.E. preto vopred ďakuje všetkým, ktorí si najdú čas a prečitajú si jeho dielo, tým ktorí mu napíšu ake koľvek slová kritiky, prípadne kladné slová, resp. dajú tip.... Ostatným, čo sa taktiež zapoja do spomínanej súťaže praje veľa úspechov.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru