Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bouře ve sklenici vína

19. 01. 2009
4
5
1080
Autor
Lúmenn

Těžká černá mračna zalehla zem

a jejich váha ji drtí.

Ve světle blesků téměř přízračném

pohlédl‘s do tváře smrti.

 

Kapky jak z olova horce tě líbají

a duní hrom. Ten tě však neleká.

Obrazy stromů v mlze se míhají.

Pohlédl‘s do očí. Nebyly člověka.

 

Zuřící vichřice tančí s tvou bolestí,

ty se až zalykáš v tom velkém reji.

Zahlédl‘s tělo tam na dně propasti:

Rozbité. Krvavé. Mraky se smějí.

 

Ať vítr hraje si! Ať déšť klidně buší!

Ty na kraji srázu stojíš už pevně.

V oku té bouře jsi našel mou duši

a chápeš má lásko: ta bouře je ve mně.


5 názorů

Lúmenn
21. 01. 2009
Dát tip
hunllef: děkuji, spravím :) ArtRoza: no, obohatit slovník myslím nepotřebuji, ale krásná a neobvyklá slova se hůře rýmují - a já se mé záliby v rýmování nechci zbavovat. Díky za podnětnou kritiku, ale baví mě styl, jakým mi to podáváš - takhle obvykle radím začínajícím autorům v pubertě co vytahují láskobolné mazanice ze šuplíků :D Neboj, budu pokračovat, ne abych se zalíbila, ale proto, že mě to baví. Po sedmi letech intenzivního tvoření myslím, že začátky mám vcelku za sebou :)

hunllef
20. 01. 2009
Dát tip
Dokázala bych si představit tuto báseň jako monolog v nějaké velké tragédii ;) Opravdu dobré! *t (Ale přece jenom malé P.S.: Protože používáš důsledně správnou interpunkci v celé básni, tak jsem čekala, že v posledním řádku bude "a chápeš ČÁRKA má lásko"....já jenom že mě to při čtení úplně uhodilo do očí ;))

ArtRoza
20. 01. 2009
Dát tip
zaujimavy napad, ci skor obraz, paci sa mi ta vypravnost, ma to logiku ;) Ale stale mam pocit, ze si otrokom svojich rymov. Mnohe veci by tam nemuseli byt vobec, alebo mohli byt inak - no nie su, lebo su pre rym. Napriklad ked tezka mracna zalehnou zem, tak v tom obraze je uz aj dalsi vers.. atd. A tiez skus trosku obohatit slovnik - burka, blesk, hrom, srdce, krv, mraky.. Ale to pisem len preto, ze vraj stojis o hlbsiu kritiku :) Inak drzim palce, pokracuj. Pointa na konci sa mi pacila ;)*

Diana
20. 01. 2009
Dát tip
Zajímavý nápad.*

podivně usměvné:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru