Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

08 Pusťte si radši MTV! - Průvodce písničkou

21. 01. 2009
1
1
2217
Autor
Zolo

Jako autor tohoto článku se nesnažím poučovat o tom jak psát písničky. Můj záměr je pouze inspirovat ty, kteří začínají nebo neví jak na to a předat něco málo ze svých zkušeností.

Madonna. Michael Jackson. David Bowie. Vždy mě fascinovalo, že dokáží držet krok se současnými trendy. Vtip je v tom, že spolupracují s autory, kteří píšou v duchu toho, co je právě IN a toho, co je právě na vzestupu. I jazyk vaší generace je jiný než byl té před vámi a jiný než té, která přijde po vás. Celkem bez problému píšete současné písničky, když je vám přibližně náct až 25 let. A pak se jednoho dne přistihnete (jako já), jak nevěřícně kroutíte hlavou a ptáte se sami sebe, jak to ty lidi skládají. Je čas na UPGRADE. Jistě, že to nemusí znamenat začít hrát na gramofony, když vám skládání na kytaru jde a rozbíjet si čím dál cennější části těla na skatu. Jděte do klubu. Hip-hop je momentálně in, ale počkejte za pět let. Mladí lidé jsou největší spotřebitelé hudby a hudební průmysl to moc dobře ví. Poslechněte si nějakou písničku své oblíbené kapely z doby před pěti lety a srovnejte ji s jinou, nasazenou v některé z hitparád příští týden. Není to jen aranž, co dělá tu změnu, mění se melodika a jazyk. Hudba, kterou skládá každá mladá generace čerpá ze své nespoutanosti, svého vzdoru vůči zavedeným zvyklostem, ze své touhy po svobodě a nezávislosti, odporu vůči konzumu a tomu, co se jim na naší kultuře omrzelo. A největší výhodou je, že to chtějí dělat jinak, po svém a lépe a navíc je nezajímá, co si kdo o tom myslí. A nemají rádi obsažné články. Pusťte si radši MTV!

 

Copyright © 2009  Saša Kirilov


1 názor

neroušek
21. 01. 2009
Dát tip
Tak jo,jdu si pustit.........MTV! PS: Jediná námitka:všechny Tvé vyjmenované vzory dělají hudbu bez uměleckých výsledků.Je třeba dojít dál.******

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru