Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mnohokrát....

29. 01. 2009
6
8
2098

žalm č. 15 - Podmienky vstupu do stánku Hospodina.

Mnohokrát z úst pred oltárom ba pred očami našich súčasníkov s otázkou v hlase hľadáme odpoveď. Vravíme s výčitkou čo ešte spraviť Pane môj mám aby vystúpil na konci som života do tvojho kráľovstva aby Peter vpustil ma. Už nemám majetok už rozdal som zbierku svojich drahých šiat a v chráme – pred oltárom modlím sa. Hľadáme odpoveď dávno zašlý as. A pritom to všetko je jasne dané, že človek čo žije bez úhony úprimne a od srdca čo nehádže pod nohy blížnemu polená čo s láskou podá pohár v páľavách a kabát o chlade. len ten dotkne sa. A ten, čo urobí ba to isté len lásku k tomu nepridá a ráta skutkov svojich dobroty ten namiesto Božej odmeny zhorí v ohňoch pekelných

8 názorů

Hullef...ja nič to klávesnica....ja muzikant

hunllef
30. 01. 2009
Dát tip
V Boha nevěřím, ale v lidskost ano a tato báseň mě hluboce zasáhla....dojala....Johann, co mi to děláš ;) *t

macecha
30. 01. 2009
Dát tip
Toscano, v mém případě ani tak nejde o církev, nejsem fanatikem církve, ale věřím, že Bůh existuje,pomáhá mi to přežít. Jde totiž o to, že člověk udělá něco, aniž by chtěl a následky nejdou odčinit. Nijak a tak se aspoň modlím.

Rampoušek
30. 01. 2009
Dát tip
****

Toscana
30. 01. 2009
Dát tip
Macecho, neber si to tak, pocit viny už jen za to, že jsme se narodili, nám po staletí vnucuje církev, ale je to je o chuti přes ten pocit lidi ovládat. Pochybuju, že by Bůh tohle chtěl, jsme přece jeho děti, ne?

Toscana
30. 01. 2009
Dát tip
Nojo, člověk by měl konat srdcem a korálky na počitadle neposunovat, máš pravdu. *t

neroušek
30. 01. 2009
Dát tip
*

macecha
29. 01. 2009
Dát tip
*** tie žalmy sú úžasné, a nutia ma k premýšlaní o sebe a to je dost hrozné, lebo ja som človek nevyrovnaný,cítim sa vinná v istých veciach,ktoré nemožem zmeniť, aj keby som chcela...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru