Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Z Božích úst

02. 02. 2009
2
5
2147

Via Dolorosa - station No. 12

Už zmenil sa horizont - nastáva vertikál už zaznela - z Božích úst prosba - o nápoj. A obloha v čerň sa zmenila a Ježiš v tej chvíľi hlasito - zvoláva: " Pane do Tvojích rúk - Ducha, svojho - porúčam ". A v tichosti - výdychom na kríži - skonáva.

5 názorů

maceška už je dopísana...dokonca som tam pridal aj tajné zastavenie číslo 15....zmrtvych vstanie Krista.

Toscana
02. 02. 2009
Dát tip
V souvislosti s touhle tvou sérií bych se tě ráda na něco zeptala. Víš, mě jako nevěřícího člověka občas tak napadne, že co kdyby možná na tomhle něco bylo a že až přijdu jednou "na druhou stranu vody", že třeba budu pěkně překvapená, protože najednou uvidím, že Bůh je. Ale ono to platí i naopak - napadlo někdy tebe, že třeba celý život věříš něčemu, co nakonec bude úplně jinak? Nebo nebude vůbec? Nebo myšlení a v souvislosti s tím pochybnosti se berou jako hřích? Ono to není všechno tak jednoznačné, a to ať to bereš z kterékoli strany. Není jednoznačné ani to, že Bůh je, ani to, že není... A pokud na to máme nějaký názor, že možná není od věci počítat tak trochu i s tou druhou možností?

macecha
02. 02. 2009
Dát tip
Budem si to pamätať. Až zajdem do kostola, pozriem si to znova.

no trošku áno...ešte sú dve...tu sme skončili ako Ježiš zomiera na kríži...ešte nám ostáva, ako ho dajú dolú s kríža, a pochovajú...krížová cesta má 14 zastavení...aj keď v podstate by podľa môjho názoru mala končíť ešte petnastým a to zmrtvychstaním....

macecha
02. 02. 2009
Dát tip
Johann, celá krížová cesta bola Tebou krásne opísaná a tak pri tejto poslednej cestě dávám TIP za celú. Je to naozaj veľmi špecifické a može to čítať a rozumeť iba človek, ktorí verí. Ďakujem za tie krásne verše.Dúfam, že sa nemýlim, že je to posledné zastavenie. **********

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru