Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Uvidíme co se stane (až opravdu zestárnu)

17. 02. 2009
1
5
1399
Autor
Sarlota.Alli
 

Stárneš. A jak ti na obličeji přibývá vrásek, zcela pateticky se mi chce napsat, že chci vrátit čas. Ale ve skutečnosti nechci. Stárneš, a mně z toho loupe v kostech.

Stává se to. Prostě křach a každá kost si zas žije, jak je zvyklá. Jako stroj, nemohou být ani blíž a ani dál. Jsou tak, jak jsou a fungují. Neptají se, jestli mi z toho puká srdce. Prostě křach. Starají se o sebe.

Stává se to. Stárneš. Já taky. Rychleji. Každý den. Bez ustání. Bojím se, co zas loupne, zestárne, přestane fungovat. Já snad ještě mám co ztrácet, já snad ještě nečekám na výměr důchodu. Čekám na přijetí nebo nepřijetí, čekám, co ze mne bude. Možná loser. Možná mě čeká jen čím dál hlasitější loupání v kostech. A už to nebude sranda. Zestárnu a možná si budu vyčítat...

Stává se to. Závidím ti vrásky od smíchu. I když se mi za to směješ, když se zas ozve křach uprostřed noci. To jen že jsem ti chtěla být tak nesmyslně blízko a říkat si Possesion a hrát si na Jůlii, zemřít mladá.

Ano i to se stává. Někteří lidé nestihnou zestárnout. A některým se jen zmačká obličej. Na ebay by řekli excelent condition a prodali tě jako starožitnost. V určitym ohledu seš na tom líp... jen tě naleští a obdivují za výdrž.

To se mi nestane. Ve mně loupe moc už těď. A z toho loupnutí, když se ty naše starý kosti rozhodli jít po svým, nám na srdci výron.

Stává se to, jenže já stárnu a tak se to čím dál hůř hojí. Doktor říkal tři týdny se šetřit a pak rehabilitovat. Začnu v neděli. S mladým trenérem, ale ty mě znáš a víš, že jsem odjakživa milovala starožitnosti....


5 názorů

Hele, návod na použití kondomu je taky srozumitelný - ale literatura to není. Tož tak. A není zač, rádo se stalo :)

Pišto, Tobě se omlouvám, vlastně ne. Pochopils to, a tak je to napsaný správně (srozumitelně). A jo, taky se těším na čas nadhledu a pak napíšu něco jen pro Tebe. (A za těch pětadvacet na holou ti opravdu děkuji)

(někdo mi v kritice sežral část interpunkce! škandál!)

Ech... Na to, jak dlouho jsem se těšil na další tvůj prozaický text, je to zklamání. Možná se pletu, ale pro mě z textu trčí jak sláma z bot nedostatek odstupu od popisované situace. Přílišná angažovanost která v tobě možná cloumá emocemi ale z textu dělá jen lehce nadprůměrný sloupek z Brava (jestli ta věc pořád vychází :) ). Škoda, škoda, škoda. A přitom toho potenciálu!!! S větou "Stárneš, a mně z toho loupe v kostech." by se bylo lze mazlit roky, aniž by to omrzelo. I závěrečný odstavec (mohu-li tak ty dva řádky nazvat) se povedl. Ach jo. Zasloužila bys pětadvacet na holou.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru