Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pošlete kolekci básní do časopisu!

20. 02. 2009
0
10
4393
Autor
Jinovata
Milí autoři poezie,


v připravovaném časopise chystáme rubriku, ve které bude publikována vždy jedna vybraná kolekce či celistvá ukázka ze sbírky jednoho vybraného autora. Ctěl bych tímto požádat ty z Vás, kteří jste schopni sestavit kvalitní kolekci básní a chcete, aby byla publikována v prvním čísle časopisu, zašlete mi ji na mail idril zavinovac seznam cézet ve wordu nebo něčem podobném či v pdf.

Ze zaslaných kolekcí bude vybrána jedna, která bude publikována (ostatní budou archivovány). K této kolekci bude tomtéž čísle časopisu publikována kritika a také "kritický rozhovor" s autorem nad touto kolekcí. Nominace je možno posílat, dokud sem nenapíšu, že už je vybráno.

Nutné náležitosti kolekce básní

1) Název kolekce
2) Rozsah 200 veršů, ve specifických případech možná výjimka.
3) Vnitřní logika kolekce, nikoli pouze hromada různých básní.
4) Alespoň nadprůměrné (v rámci písmáka) zvládnutí formálních náležitostí básní.

10 názorů

StvN
25. 02. 2009
Dát tip
Hodně štěstí a pevné nervy s psychotiky a falešnými světci.

Jinovata
22. 02. 2009
Dát tip
a2a2a: Vzhledem k tomu, že pozo je na horách a on má hlavní slovo, nemůžu nic říct jistě. Nicméně bych jednu z těch rubrik chtěl dělat já (spíš rozhovor), výběr taky já. Pokud by byli vážní adepti, kteří by to taky chtěli dělat, nechť se ozvou. Zatím vycházím ze situace, kdy na tyto rubriky nikdo jiný než já není. Mluvím ale jen o tom, co mě se honí v hlavě, šéf je pozo.

a2a2a
22. 02. 2009
Dát tip
Tomáši, kdo bude dělat kritiku zaslaných kolekcí a vést rozhovor s autorem?

řádek
21. 02. 2009
Dát tip
většinou o sobě ti dobří pohybujou :)

Jinovata
21. 02. 2009
Dát tip
únos: Toho se nebojím, když nebude žádná kolekce co k čemu, nebude v daném čísle sbírka žádná nebo přinejmenším dostane na frak v kritické části. Jinak bych rád povzbudil všechny schopné autory, vypadá to, že "elita" se skutečně bude ostýchat něco poslat.

viz selfbitch - oni se spíš budou bát (míněno ti kvalitnější), zřejmě tedy budeš zavalen pouze narychlo splácanými pseudosbírkami, bez jakékoliv vnitřní logiky.. bejt tebou, spíš bych si ty perličky vybíral sám v seznamu sbírek a oslovil přímo konkrétního autora, ale to je zřejmě časově o něco náročnější.. jinak ovšem musím konstatovat, že je to zatraceně chválihodný počin

Jinovata
21. 02. 2009
Dát tip
Nejsem takový nešťastník, abych neotevřel. Otevřu i ty nešťastné nové wordy.

Doporučuji posílat básně v poznámkovém bloku, kterýžto je kompatibilní se všemi Windows. Několikrát se mi stalo, že jsem někomu něco posílal ve Wordu a pak znovu v poznámkovém bloku, jelikož to onen nešťastník neotevřel :-)

Jinovata
21. 02. 2009
Dát tip
co jsem nahlédl, jsi rozhodně zajímavá autorka, nebuď zbabělá

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru