Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska ?

22. 02. 2009
4
23
2048
 

Láska je krása, láska je ranní rosa,

láska je tvá, láska je má,

láska je naše naděje.


KRRRGHH (zvuk jako když se zhroutí svět)


Láska...

Láska je pouze bolest,

je pouhou vteřinou,

plnou zvrácené chutě ti ublížit.

Plnou nenávisti, smutku, zklamání.

A hlavně ta bolest.

Ta nekonečná bolest, jež tě naplní až po okraj.

Jež ti nedá spát.


S každou další láskou zabíjíš své srdce.



23 názorů

Koukám, že jsem zcela sprostě na vaše názory nějak nezaregovala a to již před pěti až šesti lety, takže tímhle se tady teď omluvuju :) Ani nevím, proč chci po tolika letech odpovídat, možná to je tím, že láska skutečně není tak černá jak jsem vykreslila, už si ani naštěstí nevzpomínám na ten pocit, když jsem dané dílko psala. Vím proč jsem to psala i pro "koho", ale pocit naštěstí zmizel. Teď vím a prožívám to jak může být láska krásná. Ale jasný, tehdá ten úvod byl naschvál klišoidní ;) A koneckonců, toto se týkalo hlavně lásky partnerské, ty další jsem asi nikdy nezpochybňovala, i když tím si teď taky nejsem jista, jestli jsem tehdá neměla tak trochu na mysli i ty další lásky. No koukám, že se tu rozepisuju až nějak moc, ačkoli na to mám vlastně právo. Takže sečteno podtrženo, díky vám za vaše zastavení u nás :,)


BrownSugar
14. 11. 2010
Dát tip
Pak nastane Konečná???

Elleanor
23. 09. 2010
Dát tip
Taky jsem před asi tak milionem let napsala báseň, která začínala Láska je...takže osobně proti nic nemám:)) Sem jsem si to netroufla:) ale jinak mám tu svou ráda, i ta tvá se mi líbí*

Makoves
17. 01. 2010
Dát tip
Pěkný obrat v té básni. Ano taková může být láska. (T)

tanec
17. 06. 2009
Dát tip
Láska je blbost, možná, snad. Láska je život od východu, jihu, severu, až na západ!

damaxy
15. 05. 2009
Dát tip
já ti nevím, jestli to tak je... pre mňa je láska, stále láska a trápenie a bolesť je len z nepochopenia (toto nie je moj text,len som s ním stotožnená)

Kamil.Kubik
16. 04. 2009
Dát tip
hmmm...

Quaken
04. 04. 2009
Dát tip
Jo, globální extrém, to je ten výraz, žádný absolutní extrém :) Absolutní hodnota mi problém nedělá, spíš použití subjektivního významu slova v matematických definicích :) Tak, vyřešeno, můžem jít spát...

no tve predstavy celkem odpovidaji definicim, akorat jsi udelal trochu zmatek v pojmech - absolutni hodnota (tedy cislo bez znamenka) je neco uplne jineho nez jakykoliv extrem - lokalni nebo globalni :-) ale to nemeni nic na tom, ze tak se to v zivote strida, vzestup upadek bida, tak se to v zivote jak vrabci na plote hada.... (dobes, pecky v cokolade:-) tedy s tim jednou nahore, jednou dole nejsme myslim v rozporu :-)

Quaken
04. 04. 2009
Dát tip
Problém nemám žádný, snad jsem to chtěl trochu nadlehčit, tak jsem sáhl k matematické alegorii. No, já si absolutní maximum funkce sinus představuju jako nejnižší a nejvyšší hodnotu v grafu, extrém funkce, lokální maximum pak jako nejnižší a nejvyšší hodnotu v daném úseku. Tož, asi tam bylo slabé místo v tom slově absolutní, měl jsem použít extrém. No, já bych řekl, že život má stejný průběh, jednou jsi dole, jednou nahoře. Taková je myslím i sinusoida.

moc ti nerozumim quakene - jaky vlastne mas problem s absolutnimi hodnotami funkce sinus? takova pekna funkce s jasne definovanym oborem hodnot! a v absolutnich hodnotach navic bez zaporu o zivote ani lasce se myslim ani jedno, ani druhe rict neda kukurice: libi se mi namet, myslenka... zpracovani uz tolik ne :-)

joesatriani
03. 04. 2009
Dát tip
A ja som čítal niečo o láske... ...začalo to Láska je kradnutie božích tajomstiev. Vlámanie sa do laboratória stvorenia....potom ešte všeličo...a záver...nezmestí sa do formuliek a lacných definícií...a nezmestí sa ani do slov...akosi krajšie vynikne v pesničkách, či modlitbách. ( Kamil Peteraj ) Takže kukurička Eliška ...pokojne píš o láske, len nepoužívaj- Láska je : :-)

Quaken
03. 04. 2009
Dát tip
...ještě tam chybí: "láska je přes oči páska" a bylo by to kompletní. (mezi náma... Všechno je jako sinusoida. Je třeba prozkoumat jak lokální minima tak lokální maxima - do absolutních hodnot se nepouštějme, taky bychom se z nich už nemuseli vyhrabat - jinak se člověk nikdy nedoví, kde je osa x; envoi: bez lásky by všechno šlo do hajzlu.)

Marťa.nka
27. 03. 2009
Dát tip
Pravda, pravda, hezky jsi to napsala:)

hanaot
01. 03. 2009
Dát tip
z bolesti poznání něhou se naplníš v pokoře vyznání úžasem zkoprníš

BigBivoj
01. 03. 2009
Dát tip
láska je páska na oči nevidíš neslyšíš nevnímáš málo mě zajímáš Piš o voji třeba Bivojovi!

hanaot
22. 02. 2009
Dát tip
láska, to je energie z které tady všechno žije srdce musí bolest znát aby mohlo milovat (:-D :-D)

Fouraix
22. 02. 2009
Dát tip
láska je prej slušnej trip. snad jednou pude koupit za dvě kila v tabletě

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru