Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bloudím sám

22. 03. 2009
11
9
1356

Před 35 lety jsem napsala svůj první text na zadanou muziku pro tehdejší skupinu TERMITI z Polešovic u Uherského Hradiště, kde hrál na kytaru kamarád Rudolf Brzica - jestli také zpíval, už si nepamatuji, slyšela jsem ji živě hrát jen tehdy na jednom z čajů, jak se těm sobotním zábavám říkalo. Dnes jsem shodou okolností našla v paměti celé její znění :)))

Ráno když se v polích toulám šumí klasy obilí vítr do svých dlaní spoutám ranní rosou opilý bloudím sám bloudím do setmění slunce dál v dlani mám proč se den v temnou noc už mění nevím sám písně stěhovavých ptáků nad hlavou mi stále zní nebe plné bílých mraků dívčí smích tu zazvoní bloudím sám bloudím do setmění slunce dál v dlani mám proč se den v temnou noc už mění nevím sám hebká tráva ta mě hýčká malý ježek chce ti hrát únavou se klíží víčka já však nemohu jít spát bloudím sám bloudím do setmění slunce dál v dlani mám proč se den v temnou noc už mění nevím sám slunce v dáli uhasíná končí jeden krásný den příchod noci připomíná tisíc krásných dívčích jmen bloudím sám bloudím do setmění slunce dál v dlani mám proč se den v temnou noc už mění nevím sám bloudím sám...

9 názorů

jaroušek
31. 03. 2009
Dát tip
něco krásného mně písni !

hele, paterče, šílím já z tebe :)))))

mašinfíra
30. 03. 2009
Dát tip
únavou se klíží víčka já však nemohu jít spát velice pěkný text a s ohledem na mladický projev autorky termitiště muselo šílet při poslechu skladby/*

Rampoušek
29. 03. 2009
Dát tip
neboj bivoj ...ježci ve tmě nepíchaj :)

BigBivoj
29. 03. 2009
Dát tip
tak bloudit do tmy můžeš se mnou v letní trávě pak už ne já se tmy bojím ...a ježků pichlavých

Rampoušek
25. 03. 2009
Dát tip
*

macecha
23. 03. 2009
Dát tip
to je moc hezká písnička ...**** mimochodem, ty čaje bývaly také fajn :-)

jejdavilda
22. 03. 2009
Dát tip
Proč se to nejmenuje Bludný Nizozemec?

Háber
22. 03. 2009
Dát tip
závidím, že si ho našla:)* s mojou pesničkou vystupovali v televízii. bola z toho veľká sláva, keď som mal 16 a bolo to v roku 1982, ale ten text už nemám a ani si ho veľmi nepamätám, len trošku*:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru