Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis

01. 04. 2009
8
15
2298
Autor
hanaot

Dopis pro Tebe http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=316084



Ráno jsem se vytřeštěně vzbudila v cizí krajině.. vezli nás vlakem..

nevím koho „nás“ a nevím kdo..

Ale trať vedla místem, které jsem v tom snu důvěrně znala. Malý mořský záliv s písčitou pláží a „mým“ místem na skále, modrou mořskou vodou a průzračným pískem na dně. V tom snu jsem na to místo chodívala. Kdysi v tom snu. Byl tam dům a nějaký muž, který se mne dotýkal a já se dotýkala jeho. Neznámý i v tom snu.

 

..a pak mi došlo, že jsem vlastně strašný hajzl.. Každou chvíli mě zavalí vlna obrovské žárlivosti. Na všechno čeho se dotkneš.
Na vzduch, který každý den dýcháš
na chodník po kterém každý den chodíš
na lidi, které každý den potkáváš.

Na všechny, s kterými mluvíš.

Stydím se. Taková nepokora..

Říkáváš, že seznamování rozmělňuje..

Ale tys neodolal.. Jakoby kolem tebe bylo příliš toho tvrdého k žití a bylo třeba rozmělnit.. Pochopila jsem, k čemu mě potřebuješ.

Tak mě to zjištění rozjitřilo, že jsem si zapomněla doma baterku..
.. tma a měkké klouzavé našlapování.. svítím si mobilem.. černý pes není v černé tmě vidět.. jen  obrysy kmenů a větve proti pouličním svítilnám dole ve vesnici.. černé tíkavé ticho.. jemný dotyk kočičího hřbetu pod koleny.. Tady kousek bude ta větev, co ji neulomím. Vždycky mě praští do čela, skloním hlavu a neulomím..

 

 



15 názorů

Bíša
25. 01. 2010
Dát tip
t.

hanaot
05. 06. 2009
Dát tip
už jsem to dlouho nečetla.. a zase mě překvapilo, jak je to přesné v tom pocitu.. mnohem víc, než jsem si pamatovala.. To máš pravdu to je strašně smutné. Ale.. vlasně to není až tak beznadějné. Pořád je tam ta možnost poznávání.. Někam jsem se posunula (http://www.pismak.cz/index.php?data=user&id=35697) a zjistila jsem, že často věci fungujou, když je s důvěrou přenecháme vesmíru.. Nejkrásnější vzkazy a dopisy dostanu tehdy, když si jen tak pro sebe (a pro něj) říkám "Jsem. Já jsem tady.. budu ráda, když přijdeš, ale běž si.. běž, kam budeš chtít.."

ponedělí
05. 06. 2009
Dát tip
Jsem (krom hajzla) i ostuda a přicházím pořádně až dnes ve tři ráno. Propojení se povedlo hned v několika patrech. Ta forma snu je dokonalá, znám. Znám taky neodolání a žárlení, i když z jiného hrnce asi. A nakonec? Nakonec závidím měkké našlapování, obrysy kmenů a černého psa, co není vidět. Jdu si na schody svítit mobilem, zkusit zasnít, že dnes musím zpátky do Prahy. Dík. Ps. Vlastně nejsmutnější věc v životě je, když se tě dotýká a přitom je ti neznámá/ý. Fakt. Jako bys lehal s koncem.

hanaot
26. 04. 2009
Dát tip
ty jsi.. chodím bosky, abych četla z hlíny.. chození bosky spojuje se Zemí myslivce nesnáším, před divočáky prchám a na pedikérky kašlu.. v noci jenom se psem..

hanaot
26. 04. 2009
Dát tip
heh.. tady na dece? někdy tam chodím bosky.. taky tam chodí ty svině.. divoký prasata, všecko rozryjou.. v noci je potkávám..

hanaot
26. 04. 2009
Dát tip
arkp: někdo tu větev nakonec stejně ulomil.. je to pěšinka v lese, chodí tam víc lidí..

bestye
03. 04. 2009
Dát tip
přesně tak, moc pěkná reakce na dílko :c)*

Pekná reakcia na báseň:) určite dobrý nápad:)

baronka
02. 04. 2009
Dát tip
...skloním hlavu a neulomím Jemná prózička T

Eileen
02. 04. 2009
Dát tip
je to fakt hodně zvláštní, asi budu dokonce i v tomhle stavu muset o tom přemejšlet.. a vráti se zítra s jinou myslí (teď jsem moc průhledná) ještě se dokouknu co je pod odkazem v prologu a zapadnu do peřiny zejtra ještě mrknu ;)

hanaot
01. 04. 2009
Dát tip
avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru