Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PÝCHA

15. 04. 2009
7
7
1901
Autor
macecha

možná jsem potřebovala tu lekci,abych si uvědomila, že nejsem na světě sama .....





     Pýchu prý v sobě velkou mám! To bylo mi řečeno včera. Z úst kamarádky, které si vážím, zazněla ta slova, když jsem se jí svěřila se  svým trápením.

     Není to pravda! Je to jen maska, za niž nejistotu ukrývám , ve skrytu duše se bojím, že jsem zklamala, že nedojdu odpuštění, uvězněná ve své mysli, ztracená jsem navždy.

     "Pýcha prý předchází pád," to zní mi v uších. Odvykla jsem přátelství, dlouhá léta samoty mě poznamenala, možná proto  nechápu, proč tak někomu připadám.

     Nyní bych ráda řekla, že získala jsem přátel pár. Vážím si jejich rad, obdivuji, jak snadné to pro ně je,  mít všechny rád, i sebe snad, umět vše odpustit, žít, vesele se usmívat přes bolest, která srdce souží. A tak nezbývá mi, než se dále modlit, prosit Boha, aby mi dal sílu a já se to snad také naučím.

     Možná pak najdu cestu k těm, po kterých tolik toužím a neumím jim to v tuto chvíli srozumitelně říci a jen ve svém nitru si tiše přiznávám, jak se bojím toho, že ztratím je navždy.

  








7 názorů

macecha
15. 04. 2009
Dát tip
Diano- děkuji. Tvá slova jsou plna útěchy. To potřebuji. Momentálně moc. aleši,když se nad tím zamyslím, možná máš pravdu jejdavildíku - díky

macecha
15. 04. 2009
Dát tip
Bíšo,také jsem si to myslela, ale jiní si to nemyslí. Děkuji za Tvá slova. nostalgiku - jsem ráda, že to říkáš. Pomáhá mi to přehodnotit danou situaci. A máš pravdu. Lásku je třeba dávat těm, kteří o ni stojí. Kdo o ni nestojí,toho stejně nedonutíme, aby nás měl rád. Ať už se to týká kohokoli.Děkuji.

nostalgik
15. 04. 2009
Dát tip
Umíš to říct, pochopí každý, kdo je ochoten naslouchat. Kdo chce mít uši i oči zavřené, ten projde kolem tvé lásky bez povšimnutí. Tak dávej lásku tam, kde je přijímána..

Bíša
15. 04. 2009
Dát tip
Jsi skromnost sama...

Diana
15. 04. 2009
Dát tip
Ty a pýcha? Nesmysl! Mít dobré(správné) přání a modlit se za ně, to je jakoby už bylo splněno :-)))*

virtuální "přátelství" přechodem do reality mnohdy ztratí svůj lesk...ale o tom to asi není... ***

jejdavilda
15. 04. 2009
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru