Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Duben 09 - Nominace

06. 05. 2009
4
76
5962
Autor
StvN
Nominovaná díla do dubnového kola Povídky měsíce najdete v klubu Povídka měsíce v kategorii Nominace - Duben 09.

Hlasovat může každý, kdo si povídku přečte. Součástí hlasování je stručné napsání důvodů, proč jste vybrali zrovna tak, jak jste vybrali a co se vám na dané povídce líbí.


Hlasování končí 15.5.2009 o půlnoci.


Zároveň připomínám, že můžete vybírat a nominovat povídky za měsíc Květen. Nominace posílejte avízem přímo od díla, které chcete nominovat.


***


Rád bych se na tomto neviděném místě vyjádřil k jednomu zajímavému fenoménu. Když jsem urážel, když jsem byl arogantní, když jsem provokoval, vždycky to mělo za následek bouřlivé diskuse. A něco se dělo.

Když jsem se posléze snažil uklidnit, vyjadřoval jsem se k věci nebo jsem mlčel, uvadal zájem o cokoliv, co jsem v tichosti vykonával. Takže se ukazuje, že povrchnost čtenářů nebere mezí. Mohl bych dokonce jmenovat. Pokud ovšem musím být opět zlý, aby se něco dělo, aby někdo projevil zájem, pak budu zlý.

Literatura se zřejmě nedá dělat v tichosti. Musí se u toho křičet a mlátit. Pak i takoví, jako je VT Marvin něčeho dosáhnou, což v nich probudí pocit jakési správnosti. Žebříček hodnot něchť si každý sestaví sám za sebe. Pro mě je důležitá jen jedna věc. Nemáte zájem. Když jde o to zkritizovat někoho za něco - že to dělá špatně, že je to idiot a podobně, tak se umí projevit každé boží hovádko, když jde o to poslat stovku avíz z každé diskuse, tak je to hračka, ale když jde o to něco v tichosti udělat, například přečíst si povídku a poslat mi avízo, tak to neudělá nikdo.

Přiznejte se, umíte se ještě vůbec stydět?

76 názorů

Tobša
08. 05. 2009
Dát tip
VT Marvin: Nechápu, o co ti v téhle diskuzi ještě jde. Vážně, neber to jako provokaci, ale prostě StvN dosáhl svého a ty ho o svém nepřesvědčíš. Proč tedy neustále připomínáš maskování svého nicku? Chceš od něj omluvu? Nebo se snad chceš jenom hádat? Prosím, ale tohle hádání smysl nemá. Ovšem pokud není smyslem to, že to nemá mít smysl.

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
Možná tomu nebudeš věřit, ale toto oznámení se netýká jen tebe. Je tam sice tvé jméno, ale není to o tobě. Nebuď tak vztahovačný. Člověk někam napíše tvoje jméno a už si myslíš, že to je jen a jen o tobě.

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
Já jsem rád, že pozornoust ještě jakž takž upoutat umím, i když se tu točí jen pár lidí.

Trefa do černého. Hodně fenoménů, co se týče písmáckých autorit, ku škodě ostatních zaniklo. Že to nesouvisí? Asi je potřeba znovu je oživit, vytvořit; těžko se jinak upoutá pozornost. A gratuluju.

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
Pohádkářku jsem nominoval já, pak mám nominace od katugira, Edvin1 něco poslal a Janina6, tys posílal nominaci na kterou povídku? Možná jsem ji jenom přehlédl. A neber prosimtě každé slovo jako útok na tvou suverenitu.

raja
07. 05. 2009
Dát tip
Se nehádám, Ty se hádáš:)

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
Kdybyste nebyli tolik ješitní, tak se s takovým arogantním parchantem jako je StvN nebude hádat.

raja
07. 05. 2009
Dát tip
Hej, Colombo byl šaramantní!:D

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
Nestavím PM na tobě, ale nepřijde mi od tebe vhodné mi do toho kecat, když jsi žádnou nominaci neposlal. O to jde. V tom textu je kurzíva, je tam tučné písmo a je tam jedno bílé místo, které je formulované symbolicky. Nechci se po tobě vozit. Dávám tě pouze za příklad. O mé inteligenci nepochybuj:)

raja
07. 05. 2009
Dát tip
Vím co je smyslem PM, kdes vzal pocit že ne?:) Dokonce některé z povídek čtu, pouze se nezapojuji, mohla bych tím totiž vystavit svou ubohou kritiku, Tvé kritice, která bývá zdrcující. Jako třeba teď. Smě normálně utřel jak malou holku, jdu chcípnout do houští:)

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
raja - smyslem PM je to, aby se více čtenářů podílelo na určitém výběru řekněme lepších textů za určitý měsíc a na konci toho měsíce mají tyto povídky šanci, že si je přečte více čtenářů. Smyslem Marinova výběru je něco jiného. Vyhovuje ti více? To je v pořádku. Nemusíš mi to ale vnucovat, ne? A budeš se divit, ale pár lidí mi už nomince poslalo. Dokonce ty mi sem píšeš. Nemůžu chtít více důkazů o tom, že se nemýlím.

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
Že jsem za poslední dobu nenapsal mnoho kritik neznamená, že jsem nenapsal žádné. Můj seznam není kontraproduktivní. Můžu být ve sluzu klidně měsíc. Z toho, co jsi psal jsem pochopil, že jsi nenominoval povídky proto, že jsi to nestihl. Také jsem tě pochopil tak, že se na PM chceš podílet a nějaké povídky bys rád nominoval. Výsledkem tedy je skutečnost, že nominace nestíháš proto, že jsi tvořil seznam za předešlý měsíc. Z toho plyne, že tě tvorba toho seznamu omezuje ve čtení aktuálních povídek a tedy nominování -> a z toho plyne, že pokud bys onen seznam netvořil, povídky bys nominovat stihl a z toho plyne, že vůči PM je tvůj seznam kontraproduktivní. Když nominuju, opakovaně mi rozmlouváš můj literární vkus. Když hlasuju, dělám prý obecné soudy. Ale kam se hrabu na tebe... Když jsem chtěl náš rozdílný literární vkus porovnat z obecnějšího pohledu, to znamená z toho, co máme načteno, tak jsi to odmítl. Mám totiž obavu, že náš vkus je rozdílný zejména proto, že čteme oba jinou literaturu. Domnívám se, že ty načteno moc nemáš a tudíž se cítím povinen některé tvé názory vyvracet. Jenže potíž je v tom, že ty, dokud nepřekročíš určitou hranici, nepochopíš, co tím chci říci. Pak je tu ještě možnost, že jsi literárně vzdělanější než já, ale to mi moc pravděpodobné nepřijde. Pokud pokládáš "prázdné místo" za umění, a vůbec tento text, tak nejsi normální. Prázdné místo za umění nepokládám. Navíc to místo není prázdné. Navíc jsem to nikde nenapsal ani jsem to tak nepodal. Tvá dedukce se nezakládá na reálných hodnotách. Mé nominace se skládají z děl, za kterými si stojím a z děl, která považuju za hodná pozornosti - třebas s chybama, ale považuju za vhodné na autory upozornit. To je správný přístup. Otázka je, proč to neděláš v rámci PM. Pokud někdo bude tvrdit, že tu umí psát max. pět lidí, tak já proti tomu budu bojovat. Také správný přístup. Nicméně kdybys měl načteno, tak bys z místních trivialit nebyl tak nadšený:) Nicméně můj seznam nikdy nebyl a neměl být konkurencí (ani mým zviditelňováním, žádnou reklamu jsem mu nedělal) a pokud by měl být skutečně kontraproduktivní, pak bych se ho vzdal. Ale kdo to posoudí? Nevnímám tvůj seznam jako konkurenci. Naopak je vhodným doplněním. Šlo mi o to, že jsi díky časové zaneprázdněnosti nenominoval povídky za dubem. To je důvod, proč tvůj seznam vnímám kontraproduktivně. Tvůj seznam je tvůj. PM se snaží být veřejná. Nemá tedy smysl myslet si, že PM=StvN. Rád do klubu přijmu další lidi a můžeme se s vyhlašováním střídat po měsíci.

raja
07. 05. 2009
Dát tip
Bych hla prstem Stývne, ale jak sám píšeš, nemám čas to všechno hledat. A vlastně ani motivaci. Angažuju se spíš u VT Marvina, když mi pošle od té které povídky avi a tak něják víc stojí o spolupráci. A právě proto že je v tomto Tvém díle zmiňováno i jeho snažení, tak mi příjde naprosto normální, dokonce i morální, napsat zde svůj názor. Osobně to evidentně bereš Ty, viz Tvůj dodatek pod nominací. Já sem se jen pokusila nadhodit proč tomu tak je. Že nutně nemusí být chyba v ostatních, jak tu píšeš, v těch co "nemají" zájem. Ale když máš pocit že bez řvaní a mlácení to nejde, tož klidně v tom pokračuj. Někdo po tom prostě tloustne a potřebuje to:) A jinak v klidu. Tohle je dobrá věc. Nikdo neříká že ne. A navíc, pokud se v tom angažujete jenom Yy, s vytříbeným vkusem, i když je Vás míň, tak to má jistě lepší úroveň než povídky Marvina, kde se angažují spíš uživatelé jak s vkusem tak s "nevkusem." Takovým sbiranykem písmáka. Každému co jeho jest:)

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
Nemám čas to všechno hledat. Pošli mi prosím avíza přímo od textů. Díky.

Edvin1
07. 05. 2009
Dát tip
Negr: LOL

Měl bych tu pár nominací, samozřejmě i s doprovodným komentářem. Předesílám, že ve zdejším avantgardním prozaickém prostředí je nanejvýš složité se orientovat a eliminace tvorby s jakýmkoliv byť jen náznakem konvenční struktury mi dala nechutně zabrat. Kyprá mrva Lepruán Teatrální povídka sekernického rázu. Chovatel kamerunských vyder Dashu se vydává do města houslových klíčů aby zapomněl na svou lásku Marii Štrampachovou. Autor se zde sice poněkud zamotal do nesrozumitelných vztahů osvícených nadlidí, ovšem zároveň si znamenitě ponechal až ohromující prostor interpretace, který se mu v závěru nadmíru hodil. Dětští spoileři Balnibalbi1970 Barnibalbi je neambiciózní vypravěč s citem pro stylistickou originalitu. Povídka je jakýmsi triptychem o třech paralelních dějstvích, kde se v první skutečnosti snoubí atmoférické vyobrazení bizarní krajiny, zvrásněné nájezdy lodžijských řezníků. Druhá etapa popisuje náročná měření partičky průtahoměřičů, kterým se porouchal extenzometr a musí v nehostinné krajině přečkat noc. V závěru se pak čtenář konečně dobere tolik očekávaného masakru. Oceňuji zde především cit pro detail a dramatickou expozici. Takže Margushka Lehce naivní počin začínající prozaičky, ovlivněný nejspíše americkými středoškolskými "prdícími" komediemi. Skupina hormonálně přeplněných chlapců, ovlivněných heavymetalovou kapelou S.O.D., v mrazivém závěru vybílí plamenomety celou školu, načež se hlavní hrdina Jekyll/Hydeovského typu probudí po alkoholovém dýchánku v liščí noře. Autorka nepostrádá smysl pro nelogické dějové zvraty a pohrává si s čtenářem doslova jako se zatoulanou mindou. Vykašlávání hlenů Demi-Voda Nepochopitelná změť absurdních situací, bláhového žvatlání a hysterických reakcí třiceti hlavních hrdinů. Jednotlivé detaily plování na zad, sáčkování uhrů a vzpomínky na dělání si čaje se v časových sinusoidách neustále opakují až vám v hlavě začne hlodat červíček pochybností, není-li to náhodou součástí základní dějové linie. Vytkl bych mělkou a předvídatelnou scénu s kapesním kazetovým přehrávačem. wellness centrum pro otrlé Z.Z.Jarush Jarush se zcela zřejmě inspirovala strukturou dramatických divadelních her, kdy děj situovala do několika na sobě závislých obrazů. Celé se to odehrává v jedné místnosti jakéhosi zvláštního sanatoria, tři totožné postavy EvaldoSchormovského střihu jednají zcela exaltovaně a bez jakéhokoliv náznaku logiky. Za pozornost stojí především závěr, který i přes svou přiblblost nabízí intenzivní a hlubokou kritickou reflexi společenského konformismu. Nataša Gollová na výtěrech nozder Explozivní Lumír Mistr/b> Popravdě, toto byla ta nejpohňupenější povídka z celého vrhu. Bez děje, bez postav, bez vět, které by dávaly alespoň nějaký základní smysl. Autor se buď pokusil o jakýsi inovativní přístup, který zatím nejsem schopen docenit, nebo se během tvorby nacházel zcela mimo rámec obvyklého lidského uvažování.

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
Marvine, unikla ti jedna podstatná věc. Já jsem svým způsobem umělec, takže každý text je text literární a všechno má svůj výzam. Například i bílé místo má svůj význam a třeba přesah, chceš-li. To je například můj odlišný pohled, pokud chceš diskutovat. A víš co, já to nechci dělat složité. Naopak. Jednoduše vybrat ve spolupráci se čtenáři i autory zajímavé povídky a na konci měsíce se nad nimi na chvíli zamyslet a zkusit k nim vyjádřit nějaký názor. K čemu jsou osobní seznamy? Čemu prospěje věnování pozornosti všem textům? Jde nám (PM) o tříbění vkusu a zvyšování úrovně. Domnívám se, že úroveň zdejší tvorby se nebude zvyšovat, když neukážeme nějaká měřítka. Já mám nějaký literární názor a ten se odráží v mých kritikách. Někdo jiný má jiný literární názor a tak dále. Ale když tyto názory budeme prezentovat každý zvlášť ve svých seznamech, tak se nám nepodaří pozvednout úroveň. Ostatně ty ten seznam nebudeš schopen dělat každý měsíc. Nakonec už nyní jsi ve zpoždění. Smysl PM je založen na vědomí, že jeden člověk tu nemůže systematicky odvádět nějakou pravidelnou práci. Proto je na to třeba více lidí. Prostor pro vyjádření svého literárního názoru v PM má každý. Z tohoto důvodu mi tvé seznamy přijdou kontraproduktivní. Zjednodušeně řečeno nikdo nemá morální právo kritizovat něco, na čem se nepodílí.

Tragicus
07. 05. 2009
Dát tip
katugiro: Diky, ze sis dal tu praci. Prosel jsem zbytek, od zacatku do 15. Nic mne dostatecne nezaujalo. A je vcelku smutne, kolik lidi neumi pouzivat ani odstavce.

StvN
07. 05. 2009
Dát tip
raja - osobně to berete vy. Já chtěl jen pár avíz na zajímavé povídky. Nechápu, proč do toho furt někdo má potřebu tahat má mě rád / nemá rád. A samozřejmě mě tu nejvíc poučuje raja, která nehla prstem. To ti přijde normální?

katugiro
07. 05. 2009
Dát tip
Projel jsem povídky od 15. do konce měsíce, měl bys ode mě mít pět avíz - nominací. Zbytek bohužel nestihnu.

katugiro
07. 05. 2009
Dát tip
Ahá! Tak jestli je na to ještě čas, zkusím se taky porozhlédnout.

Tragicus
07. 05. 2009
Dát tip
Tezko rici, jestli to tak zustane, jeste behem nasledujicich ~ 23 hodin je mozne nominovat. Ja budu pokracovat v pokusech o to, aby to tak nezustalo.

katugiro
07. 05. 2009
Dát tip
Zatím - ale ono to tak už zůstane, když je příští týden uzávěrka, ne? Nebo se něco donominuje?

Tragicus
07. 05. 2009
Dát tip
katugiro: Zatim ano.

katugiro
06. 05. 2009
Dát tip
Rozumím tomu správně, že je za duben nominována jen jedna povídka?

raja
06. 05. 2009
Dát tip
Ty se opravdu divíš že velká část uživatelů nemá zájem s Tebou spolupracovat nebo Tě poplácávat po ramenou? To je celkem srandovní:))) Pravda, nejde o Tebe ale o povídky. Vysvětluj to ovšem pozuráženému autorovi. A že jich je. Zábavná je i skutečnost, že si svým způsobem říkáš o pochvalu. U Tebe mě to zaráží:) VT Marvin, zdá se, celou věc bere jako způsob zábavy a většinu práce odvede sám. Což uživatelům vyhovuje a na neZÁJEM si asi stěžovat nemůže . O co tedy jde? Zřejmě je to osobní. No fuj... Tyto dva "projekty" jsou natolik odlišné, že se ani nedají srovnávat. Natož si konkurovat. A chvályhodné jsou oba, ať se o ně stará kdokoliv.

Nicollette
06. 05. 2009
Dát tip
já se přiznám, že se stydím pouze, když na mě pohlédne pěkný hoch.... jinak už se stydět neumím..

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
tobša je taky divnej

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
jestli to není ona

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
jestli to není ona

Tobša
06. 05. 2009
Dát tip
Já teda StvNa nemám rád, jen co je pravda, provokoval, urážel, bránil se, ALE: má pravdu v tom, že když to napsal, něco se konečně dělo. VT Marvina neznám, ale je známkou jeho nedostatečného odstupu, že se nechá takhle vyprovokovat. Prosím. Ale podle mě StvN dosáhl svého: zase se něco děje. Jen víc, víc...

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Jazyk je hodně ostrej. Ale zaráží mě, že se stejně jmenuje a bydlí taky na tom stejným místě.

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
zase železa v obličeji a ostrej jazyk?

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Akorát je trochu podobná té bývalé.

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
družičky sou nejlepší. jako na svatbách se dobře navazujou vztahy. dobřes udělal

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Jedna družička ze svatby. Znáš to, se opiješ a už máš fotku v novinách.

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
kerá žena ninžo? ty ses dal na ženy? ve svým věku? seš jako v poho?

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Už ani nevim. Já myslim, že to přeformulujou. Všecky ty medailonky zní stejně. A fotku vybrala žena. Ale jako čekni to, ale asi bych za to neplatil.

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
napals, že seš n-inža?

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
nojo, ale mě zajímá, jakous tam dal fotku a cos o sobě napsal. by mě jako zajímalo

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Stejně to znáš, že jo, Já sebe.

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
tos psal, ale ne kdy. a teď už je to týden. to jako nevím, jestli to seženu voe. já jako taky prokrastinuju ostošest poslední dobou. no hrůza. ale když se něco děje, tak se na to ajko mrknu, hehe

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Jsem ti psal, že tam budu, a taky mi poslední dobou všechno hrozně trvá.

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
ok, supr, taky gratuluju. si moh dát vědět dřív jakoo

Tragicus
06. 05. 2009
Dát tip
Dobre, tady je take v knihovne, dik. Podivam se. A zkusim se i poptat v trafikach.

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Tady v Písku ho chodim číst do knihovny. Ale ve větších městech by měl být k dostání v lepší trafice.

Tragicus
06. 05. 2009
Dát tip
Hezky, StvNe, gratuluji. Tvar se prodava bezne v trafikach?

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Cosi mi bere sílu. Díky za podporu. Jinak bych měl být viděn v posledním čísle Tvaru ze 30.4.

Narvah
06. 05. 2009
Dát tip
jako mně přišel marvin divnej, už když sem přišel. dál jsem se o to ani moc nezajímal. tebe stvne a tvoji aktivitu vítám, jsem rád, že jsi povídku měsíce znovu obnovil. vytrvej!!

LaMouette
06. 05. 2009
Dát tip
podle me.. je povidka mesice sqela zalezitost. Ja mam raci povidky nez basnicky.. a tezko se tu hledaj.. dyz sou zavaleny pravje tema basnickama.. proto se mi libi.. ze si takhlenc jednoduse muzu naklikat.. a cist rovnou.. Ze se negdo stara o to.. by se to secko zuradovalo.. secetlo.. vyhlasilo.. sem nesmirne rada.. wono to nejni jen wo tom negde netso napsat.. le clovjek nad tim precik enem nakou tu hodinu casu stravi. A ja si vazim vsech.. keri tu delaj cokoliv.. by se tu netso delo.. bez naroku na wodmenu. A taki.. je precik moje svobodna vule.. esliva se toho zucastnim.. jakoze napisu krytyku.. zhodnotim.. napisu poradi. Nikdo nikoho do niceho nenuti.. takze pokud se holt rozhodne hlasovat jen par lidi.. s kerejma ja notabene nemuzu souhlasit.. a ja ani neprispeju.. tak bych mela s dovolenim zavrit usta.. a nevynaset soudy.. kery mi neprislusi. Taki se vsema nazorama, co kde StyvN napise nesouhlasim.. le tak kazdej sme jinej.. wo to je to pestrejsi. A jednim sem si jista. Dela to dobre. Cili StyvNe... tekuji pjekne..:-)

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Problém je, že i když si tohle někdo přečte, tak málokdy se hlouběji zajímá, o co tu vlastně jde. Viz poslední Edvinova otázka. Edvine, samozřejmě můžeš nominovat i sám sebe. Nominované povídky průběžně zveřejňuji v klubu, takže se můžeš během měsíce podívat, které už jsou nominované a jestli jich není mnoho. Budu rád, když mi ještě v tomto týdnu zašleš nějaké nominace. Marvine, diskuse s tebou jsou slepé. Já na to nemám sílu. Náš literární svět se neslučuje, takže nevidím důvod, proč bys měl stát o diskusi se mnou. Po té poslední diskusi, kdy jste se mě snažili s jamoycem přesvědčit, že člověk de facto nemusí ani číst, nemám náladu diskutovat s lidmi, kteří nerespektují (nebo neznají) ani základní zákonitosti literárního světa. Taková diskuse mi přijde marná, tak se na mě za to prosím aspoň nezlob. Jinak samozřejmě to nestojí jen na tobě, ale ty jako jeden z mála kritizuješ, ale nenominuješ. Problém je možná malá všeobecná informovanost, i když si nemyslím, že bych tomu pomohl zveřejněním nějakých extra upoutávek. PM má své místo v soutěžích a koná se pravidelně, a tím, že sdružuje "ty lepší" povídky by měla na sebe upozorňovat i skrz ně. Nakonec je to akce kontinuální, čili je jedno, kdy posíláš nominaci, jediné pravidlo je, aby to byl aktuální měsíc.

Tragicus
06. 05. 2009
Dát tip
Napsal jsi, ze nominaci jsi neposlal (krom tedy nedostatku casu), protoze si toho StvN nevazi - to je zcestne. K zaslani nominaci neni zapotrebi diskuse. Nechci pouzit okridlene "Kdyby si to tak rekli vsichni, na mne to nestoji...", ale myslim, ze to vcelku odpovida. Proc posilat nominace pred uzaverkou? (- to je recnicka otazka) Kdyz na neco dobreho narazis, muzes rovnou poslat avizo, nemas omezeny pocet nominaci. Uzaverka (a to jeste ne uplne oficialni, vzhledem k nedanemu terminu v pravidlech) je, pokud se nemylim, zitra, hlasuje se az od osmeho.

Tragicus
06. 05. 2009
Dát tip
Marvine, neprijde ti tva logika prinejmesim extremne zcestna? "Trestat" StvNa tim, ze neposles nominace ("protoze si toho nevazi")? To snad StvN PM porada pro sebe? Vazit by si toho snad meli autori, ktere nominujes.

Edvin1
06. 05. 2009
Dát tip
StvN: Však já nevěděl, že o nominace je nouze. Sem si myslel, že kdekdo se o to bude prát a přemlouvat kamarády, aby ho nominovali. Tak promiň, jen co si víc věcí za květen přečtu, hned Ti něco pošlu. Jenže já bych Ti chtěl navrhnout jen něco opravdu dobrého - ale sám sebe nominovat asi nemohu. Nebo jo? LOL LOL

Edvin1
06. 05. 2009
Dát tip
Marvin: Dostals facku veřejně, tak je jen pochopitelné, že ji veřejně vracíš. Ale stejně by se to rafání mělo odbýt někde jinde. Víte, lidé jsou na sebe sprostí na skoro každém lit. servru (jen na saspi to nejde, tam je cenzura). Což tak stvořit servr slušňáků? Marvine, zkus odpovídat dobrým na zlé. To zde ještě nebylo. :-)

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
Takže je to tak, jak jsem tu právě napsal. Když jde o to se do mě obout, to vám jde dobře, ale nominaci, pro jistotu z trucu, prostě nepošlete.

Edvin1
06. 05. 2009
Dát tip
Tak já nevím, já teda zájem mám. Věnuji dobru Písmáka víc času, než je mně, mé rodině a i zaměstnání zdrávo. Vím, že takových Písmáku přejícných lidí je zde řada. Prosím, negeneralizuj, mohl bys někomu ublížit. No a myslím si, že osobní spory se vyřizují prostřednictvím vzkazů. To velí prostá lidská slušnost. Tvůj dědEd :-)

StvN
06. 05. 2009
Dát tip
A co by ti udělalo prostě mi poslat avízo s nominací?

Tragicus
06. 05. 2009
Dát tip
Promin, snazim se tim prokousat, ale je tady moc balastu. Na nic hodneho nominace jsem nenarazil. Zkusim zatnout zuby a cist dal, treba to do zitrejsi pulnoci roztridim. Ale nejsem si moc jisty, ze na neco dostatecne dobreho vubec narazim.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru