Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Písmák na Nově

11. 05. 2009
2
216
7414
Dneska bylo na nově cosi o Písmáku.

Viděl to někdo?

216 názorů

Hele nechtěj mě nasrat!!! :)))

G_B_Show
15. 05. 2009
Dát tip
Ne totální idioti, maximálně tak naivní:) Hehe - seš si vědom, že ten druh skepse, kterej předvádíš, je syndromem stáří?

To jo. Jenže tvé vysvětlení motivace má dle mého pouze dva možné výklady - buď jste totální idioti, a nebo si ex post vymejšlíš šlechetný důvody a ve skutečnosti šlo o to ego...

G_B_Show
15. 05. 2009
Dát tip
Já jen, že píšeš, že jsme tam šli kvůli nahánění ega. Přitom nám všem bylo předem jasný, že následky budou na pímáku i v našem okolí právě opačný. No a pak jsem vysvětlil naši motivaci. To zas takové míchání neni.

GB: Mícháš jabka s hruškama. Ohledně časopisu ti držím palce, anžto vím, co je to za opičárnu, ale s tou reportáží jste ze sebe udělali hovádka, najmě před alespoň kapku poučenou veřejností. Čili přehmat, dle mého. Ale nakonec, co je mi po tom, že...

G_B_Show
15. 05. 2009
Dát tip
"myslíš, že je naše ego nějak na výši, když ti tví známí povídají:" mělo znít "myslíš, že je naše ego nějak na výši, když nám známí povídají:"

G_B_Show
15. 05. 2009
Dát tip
ééééé, pišto. tohle se tu ozvalo už asi dvakrát. ale mrzí mě, že zrovna ty jsi ten třetí, kdo je doplňuje. myslíš, že jsme netušili, jakou prču z nás bude mít celý písmák? nebo si myslíš, že je naše ego nějak na výši, když ti tví známí povídají: áááá, helemese - básník? poza tu vysvětlil účel. byť si tu většina lidí myslí, že současný a plánovaný změny jsou k hovnu, aspoň se něco narozdíl od posledních let děje. nakonec to možná všechno utichne jen dalším číslem časopisu a zas bude na pár let klid. ale možná taky ne. a můj názor je, že vyzkoušet to má cenu. katugiro: díky velké sledovanosti víkendu přibude nejspíš víc talentovaných autorů, než díky 333. To, že s tím přibude i přiměřená sušina je jasné, ale ne nežádoucí. Díky omezení děl hlavního seznamu už většina nováčků vyplácala svůj měsíční příděl a teď jim nezbývá než kritizovat nebo zmizet. Vlna špatných děl se brzy uklidní. Nicméně mě překvapuje, jak s přílivem nováčku hned všichni považují domorodce za kvalitní autory. Já v současné době přečtu víc děl, než před reportáží, protože teď mám alespoň mizivou naději, že mě někdo potěší nebo překvapí. Předtím jsem měl četl pět stálých autorů a krom nich byl pro mě písmák mrtvý. Z mého hlediska jde o vývoj dopředu. Jediné, co se po uklidnění může stát je, že tu bude pořád stejný počet sraček k přečtení, pár nových talentů a hlavně o dost více čtenářů - protože nejen zaregistrovaní si pročítají písmák. Což je vcelku příjemný fakt zvlášť v kombinaci s načasováním vydání časopisu. Jeho udržení závisí právě na čtenářích a myslím, že časopis a akce s ním spojené jsou jednou z mála možností, jak vylézt z kukly virtuálního prostoru do reálu. Což by měl být jeden ze zdejších hlavních cílů.

Tak už je nechte. Mláďata dostala příležitost se ukázat v télevízi, což v tom věku šimrá ego jako nic jiného...

pozorovatel
14. 05. 2009
Dát tip
tak pro tu literaturu něco udělej, igore mně nebaví o všem jen diskutovat, abys mi pak napsal, jak neumim správně odpovědět na tvou otázku, to je tvoje hra a už jsem ti jednou psal, že hrát ji nebudu já ti odpověděl jasně a víc ani říct nemůžu jestli ta reportáž něco přinese, se teprve ukáže avi asi nechceš

katugiro
14. 05. 2009
Dát tip
haha, výbornej ukázkovej příklad :))

přesně o tomhle mluvíme...

czokies
14. 05. 2009
Dát tip
taky jsem to viděla, proto jsem se tady dneska zaregistrovala :)

katugiro
14. 05. 2009
Dát tip
pozo, mně je dost fuk, podle jakých představ se ty chceš bavit napsal jsem jen to, že ta reportáž podle mě neměla smysl - čekal jsem, že třeba dokážeš rozumně formulovat svůj názor, ale když to nedokážeš, stačí mi to i takhle. a opravdu nemusíte nic vysvětlovat, když VY jste se takhle rozhodli. přece jde hlavně o vás, že, co do literatury

Reportáž byla úžasná, a kdo tvrdí, že ne, toho utlučte databázovým hardvérem. :-) A teď vážně. Pravda je, že jsem od reportáže čekal trochu něco jiného. Spíše představení písmáka jako projektu, co přináší, co je jeho účelem. Žel reportáž byla o pěti lidech, kteří na písmáku publikují (bez urážky, pětice těchto lidí dala znát, že na písmáku působí inteligentní lidé). To už zde něco psal. Taky zde někdo psal :-), že by reportáž měla býti vysílána v pořadu 333, a má pravdu. Tedy, byla-li by vysílána na programu ČT2, patrně by byl příliv nových děl znatelně menší a zcela jistě by ona díla měla větší kvalitu. A nyní se chci zeptat Dera, bo Daslera. Na úvodní straně je prostror pro partnery ? Domnívám se, že ve spojitosti s novými autory by to znamenalo příliv nemalého objemu peněz a lidé, kteří pro písmák něco dělají, namátkou především Dero a Lakrov :-), by mohli být za svoji práci honorováni.

pozorovatel
14. 05. 2009
Dát tip
nechci se s tebou bavit podle tvých představ my se takhle rozhodli a nutnost to vysvětlovat tu není

katugiro
14. 05. 2009
Dát tip
nemám čas to nějak souvisle formulovat, sorry, stručně: že se objeví možnost udělat reportáž neznamená, že se udělat musí, v tomhle smyslu jste si rozhodně vybrat mohli 333 jsem jmenoval jen jako příklad pořadu s literárním zaměřením. je naprosto irelevantní, na jaký pořad se dívá víc vysokoškoláků: důležité je, proč se dívají. ani v nejmenším jsem pak nenaznačil, že by se reportáží na čt2 zvedla úroveň písmáku - tyhle "argumenty" prosímtě příště nepoužívej, nerad dokola někomu vysvětluju, jak se vede diskuse. jestli jsou noví příchozí mladí nebo staří je taky jedno. o jiných aktivitách řeč též nebyla, zatím jste nic neudělali, ale vypadá to, že na tom pracujete, takže jak jsem psal, tomu fandím. jen doufám, že budou ty další akce líp rozmyšlené.

pozorovatel
14. 05. 2009
Dát tip
katugiro: ty to říkáš, jako bysme si mohli vybírat, pro koho tu reportáž uděláme.. nevim, z čeho vycházíš, ale na Víkend kouká víc vysokoškoláků než na 333, ale taky víc "průměrných diváků" a já silně pochybuju, že čt2 by odvysíláním zvedla úroveň písmáku jak se pozná, že divák toho či onoho pořadu má literární talent? navíc noví autoři,který jsem si přečetl, jsou vesměs začínající mladý básníci, co se dozvěděli o příležitosti publikovat a dostat nějaký ten komentář my dostali příležitost udělat reportáž a vzali jsme ji zároveň děláme časopis a kulturní akce a hodláme se i s dasslerem domluvit na změnách počítali jsme s nárůstem návštěvnosti a proto jsme i naplánovali všechny akce na teď jinak netušim, jak tu držíš/držíte úroveň kvality "máme co dělat, aby se tu udržela jakás takás úroveň"

katugiro
14. 05. 2009
Dát tip
avi ještě třeba Derovi: když jsi na to byl připravený dopředu, vidíš to jinak než já?

katugiro
14. 05. 2009
Dát tip
pozo, podle mě na tý reportáži (nebo výběru lidí, to je úplně jedno) nebylo nic špatnýho, jen jsem nechápal, tedy pořád asi nechápu, jaký měla smysl; ty píšeš (ve vedlejší diskusi, nakonec jsem si řek, že to patří spíš sem): "pro mě je ta reportáž reklama na literaturu netu...", jenže k čemu by taková reklama měla být dobrá? - dobře, kdyby to bylo třeba ve Třistatřicettři na ČT2, tam chápu, že na to koukaj lidi, který literatura zajímá a mohlo by jim to ukázat něco, o čem nevěděli, ale kdo se asi dívá na Víkend na Nově? podle mě taková pozornost Písmáku leda škodí: máme co dělat, aby se tu udržela jakás takás úroveň navzdory (namátkou) Bíšovi, Moosové nebo moorgaanovi, kteří jsou čteni, ale (s prominutím bez prominutí) uzemňují jakýkoliv literární vkus nebyl jsem tu, když se to plánovalo, takže si můžu už jen takhle povzdechnout po funusu, ale asi to takhle vnímá hodně starousedlíků. ale nic, no, písmák to přežije, je hrozně fajn, že jste aktivní, jen se obávám, že tohle nebyl zrovna šťastnej tah. dassler může být rád, že má vyšší návštěvnost, nicméně kvalita tím trpí.

Dero
14. 05. 2009
Dát tip
snad se tedy nedočkáme trvalé přítomnosti stavu (odezvy), nastávajícího denně zhruba mezi šestou a osmou hodinou ranní. Zpomalení v určitých ranních a nočních hodinách nezpůsobuje nevyladěnost či nedostatečný výkon Písmáka, nýbrž v jednom případě zálohování serveru, ve druhém podobná činnost na straně poskytovatele připojení. Narvah: Děkuji.

Narvah
14. 05. 2009
Dát tip
jsem rád, že lakrov konečně dosáhla klid. i když pouze zakuklenýho, přece jen je fajn, že jí to uklidnilo. dero je bůh! bůh totiž ví o všem dopředu!

Lakrov
14. 05. 2009
Dát tip
Pro Dero: Děkuji, snad se tedy nedočkáme trvalé přítomnosti stavu (odezvy), nastávajícího denně zhruba mezi šestou a osmou hodinou ranní. Na zakuklené invektivy reagovat nebudu :-)

Dero
14. 05. 2009
Dát tip
...a tím ho možná (nám všem) 'zabijí', neboť není technicky připraven na tak velký příliv uživatelů (ale oni s tím jistě počítali a nový aplikační softvér i databázový hardvér je již na cestě...) O reportáži jsem věděl dopředu. Očekával jsem cca trojnásobný skokový nárůst návštěvnosti, na což Písmák připraven je - unesl by i šestinásobnou zátěž. Kromě toho - aplikační softvér je takový zakuklený pleonasmus a databázový hardvér nesmysl. Oceňuji Tvou starost o zdejší prostor, ale věř - že pokud by pozouš a spol. mohli svou aktivitou technicky Písmáku nějak ublížit, ozval bych se již dávno sám. Apropó, dobrá reportáž. Čekal bych ale, že tam Lukáš dotáhne víc holek, to mi trochu chybělo. ;o)

moorgaan
14. 05. 2009
Dát tip
verim, ze to kluci zvladnou a kdyz to klekne, tak si poradi!.. zatim si vzdycky poradili a Pismak je stale jednim z nejstabilnejsich serveru! ...zatim to zvladaji a o "zabiti" se nebojim!

Lakrov
14. 05. 2009
Dát tip
Pro morgan > - udelali velmi dobrou reklamu Pismaku a tim vlastne... ...a tím ho možná (nám všem) 'zabijí', neboť není technicky připraven na tak velký příliv uživatelů (ale oni s tím jistě počítali a nový aplikační softvér i databázový hardvér je již na cestě...)

moorgaan
14. 05. 2009
Dát tip
ANO VIDEL JSEM TO: ...reportaz se mne libila, byla moderni, ukazala mile tvare a urcite nikoho nepohorsila! ...slecna a kluci meli velmi kultivovany projev,prirozenost a chovali se skromne. ...muj pocit je takovy, ze to vubec nebylo o Pismaku, ale o lidech, kteri maji svuj zivot a jednou z jeho soucasti je "Pismak"... ...takze jedni z nas ! - vubec se od nas nelisi, jsou stejni jak pred kamerou , tak i tady a to je nejdulezitejsi! ...na nic si nehrali, nikoho nezastupovali, jen sami sebe - udelali velmi dobrou reklamu Pismaku a tim vlastne nam vsem, kterym na Pismaku zalezi! ...zvladli to na jednicku - urcite si zaslouzi /*****TIP ... A MOZNA I ZLATY VYBER!!!

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
proč lukáši? já tě mám rád přece!

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
ty mě musíš nenávidět

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
v poho, to dáš. už sem to nahodil!

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
radši mi nic nezakládej

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
založím ti na to radši rovnou diskusi, to bude lepší!

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
jako třeba na holky to určitě zabere, o tom žádná. podívej se vlevo na ten sloupek jmen. můžeš mít kteroukoliv! třeba reku, mylenku, nerouška, soutěž kouli, a2a2a. prostě keroukoliv! ti závidím!

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
..říkej to strojaři.)

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
tadyhle to říkal: http://www.phil.muni.cz/plonedata/wsvj/Prehled_publikaci/JiriRoztocil/Cinstina/Preklady_poezie/Cizi_preklady/Han_Shan_NadNefritovouTuniJasnySvit.pdf ale nevím, jestli si tý slávy užil, když byl pořád v tý jeskyni

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
chan šan ale říkal: prázdná je sláva - k ničemu není. to je na tom to blbý, no.. ;)

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
jako bejt slavnej není žádná prča lukáši ;)

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
ty parchante:)

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
taky je dobrý, jax řekl to "sníst". jak ten tón, kterýms to řekl. jako bys ho fakt jedl ted den. bych chtěl umět tohle!

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
to je hodně chytrý lukáši. jako dobře, žes k tomu dodal, že se chcou vyvíjet ještě. bez toho by to nešlo, kdyby se umělci jenom hádali a chodili do střetů žejo. to je nad slunce jasný. i když jsem o tom teda takhle nikdy nepřemýšlel. smi otevřel oči!

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
hlavně že se chcou umělci hádat a jít do těch střetů a tak. jako fakt dobrý!

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
to je chytrý asi, ne?

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
jako žes říkal, že na písmákovi sou různý skupiny, kerý tvoří umělci a ti sou proti sobě a hádaj se. to mě pobavilo asik nejvíc. ;)

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
já moc nevim, o čem jsem mluvil..

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
jasně, mrskni ho sem. ať se vidí, o čem se diskutuje. jinak podle mě ste prostě nově sedli. pěkní lidí v dobrých hadrech, s velkým sebevědomím. prostě to, co jede. jen mě docela zaujalo, jak si mluvil o tom umění. jako přislo mi, žes mluvil fakt o umění totiž

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
jinak pokud písmák na pár dní zhasne, tak to bude jedině dobře. lidi si zas dodělaj věci, co by jinak nestihli a tak. jako hlavně klídek lakrov. napiš rač nějakou dobrou povídku

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
to byla jedna varianta, kterou jsem nabízel nově, ale myslim, že to by už nevydejchali.) já se spíš divim, že tam nechali nás že bych to video hodil jako diskusi? já se už radši ptám, jestli jako můžu, hehe

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
zpomalilo se ti to lakrov nebo co? pokud nemáš pomalejší net, tak nevím, o čem mluvíš. s odpovědí se klidně obtěžuj, rád si s tebou popovídám

Lakrov
13. 05. 2009
Dát tip
Pro Narvah: Ty asi nejsi informatik, že? A zdá se, že je dobře, že jím nikdy nebudeš :-) S odpovědí se nemusíš obtěžovat, zjevně by minula cíl.

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
pokud je člověk FAKT dobrej, tak to prostě dá, i když tu bude milión lidí. a pokud není, tak prostě nazdar.

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
lakrov a o co de? tak stoupne. no a co?

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
nebo toho týpka jak psal pořád vykuř! to by byla reportage jak má bejt

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
kdybych vybíral vzorek já, tak bych tam šoup cedera johna. ten by je určitě dobře vyfakoval, hehe

Lakrov
13. 05. 2009
Dát tip
Co se v té televizi odehrávalo, je úplně jedno. Napadá mě spíš, jestli někdo konzultoval s technickým provozovatelem 'serveru', na němž je Písmák provozován, kolik ten 'server' dokáže obsloužit současně přihlášených uživatelů. Oním nešťastným výstupem v televizi jejich počet stoupne o řád. + avízo předpokládaným viníkům očekáváné kolize.

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
jen mi nejde do hlavy, lukáši, co budeš s tím tříhodinovým filmem dělat, hehe

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
kdyby byl pořádně nakalenej, tak by to bylo lepší. nebo špinavej a nakalenej a s nějakým tím šrámem na ksichtu nebo něco.

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
jinak vindal byl bezkonkurenčně nejlepší, ten kluk má filmovej talent

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
mě to přijde fajn. jako na kameru říkat svoje básně je dycky divný

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
ty vole narvahu, ta recitace je hrozná.. já měl původně jen čumět do kamery a zvuk oddělenej a nakonec tohle.. škoda že tam nedali moje nadávky no je to hrozný.))

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
písmák má novýho lídra! jo!

Nicollette
13. 05. 2009
Dát tip
ok, beru

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
pokud se podobným stylem jako tenhle pořad rozjede i písmáckej časák, tam server vstoupí myslím do úplně nový éry. to je jako dobrý si říct, žejo ;)

pozorovatel
13. 05. 2009
Dát tip
stvne, debile, už přijeď do prahy (jinak tu diskusi jsem založil vzhledem k situaci, která byla očividná a za kterou jsem mohl, to je celý) no, ale čekal jsem větší projevy s timhle se moc diskutovat nedá.. a ano, stojim si za výběrem básníků do reportáže, jsou to podle mě ti nejaktivnější a pokud si kliknete na mojí událost http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=310876, tak si můžete přečíst "...redaktor by měl mnohem větší šanci na tyto aktivity-odměny (vydání sborníku, čtení, atd.) a to z jednoho prostého důvodu: dělá víc než ostatní a tím má právo i více získat." všichni básníci, co byli na nově, dělají pro časopis a plánuju i do budoucna, že veškeré výhody a příležitosti budu nabízet předně redaktorům! a nevim, proč bych měl jednat jinak... já osobně jsem šel do novy hlavně kvůli reklamě, časopis Kafe to pozvedne a navíc mám dostat všechen natočený materiál, který chcem sestříhat a využít už teď se časopisu díky reportáže otevírají nové možnosti a nakonec i tady se konečně rozběhla nějaká velká diskuse o stavu písmáka

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
každopádně vindal drámo na veletržní pobail asik nejví. musí mít jako hardlajf tenhle týpek

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
ty jo, tady jsou nějací umělci? kdo je na písmáku umělec, vlastně?

G_B_Show
13. 05. 2009
Dát tip
"ono přece jen asi nešlo o ten Písmák, jako spíš o ty blby, co se potřebujou zviditelňovat. na to si kápla, Lakrov. zajímavé, byl tam např. majitel Písmáka..? nebo nedej bože, někdo, kdo ještě na Písmáku publikuje? nebo myslíte, že by Nova chtěla opravdové básníky - ale ne tak hezké tvářičky, jaké tam nakonec byly?" ...to k tomu namlouvání si. Pokud jde o výběr, bylo to jednoduchý. Poza sem hodil diskuzi o tom, kdo by byl ochoten vystoupit na Nově a co si lidi případně přejou, aby bylo o internetovym psaní řečeno, jak o něm smýšlej. Reakce si můžeš přečíst sama. Nicméně ve zkratce se neozval nikdo, kdo by současně chtěl, byl schopen realizace a měl papíry na hlavu. A jestli tě trápí to "nějakým způsobem aktivně se účastnící kulturního dění na Písmáku", kde vidíš tu lež?

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
jako dobrej moment je, jak vás natáčej v tom obýváku! vindal drámo s ňadrama fakt zaperlil! šťavnaté melouny! omg!!

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
sem nevěděl, že tam v praze máte z toho máte takovou legraci, hehe. jako vidět lukáše recitovat byl fakt zážitek!

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
jako nakonec proč ne, že. o co go. o nic. je to prča. někdy to ještě zkouknu, až se budu chtít pobavit, jojo

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
paráda! tak jsem se už dlouho nepobavil! fakt dobrý! hlavně ta růžová kachnička nebo co to bylo! jo! ;)

Nicollette
13. 05. 2009
Dát tip
ježiši, to všechno jsem řekla?? to se musim nejdřív podívat kde... moje reakce, byť si jí nepochopil, byla takáto - proč mi někdo lže o tom, že byli vybráni lidé, nějakým způsobem aktivně se účastnící kulturního dění na Písmáku, když tomu tak není? mně o nic jinýho opravdu nejde, jak se snažíš sám sobě namluvit..

Narvah
13. 05. 2009
Dát tip
http://vikend.nova.cz/clanek/novinky/video-basnici-na-internetu-vikend-12-5-lasky-cas.html to je asik ono ne? du to zkouknout, hehe

G_B_Show
13. 05. 2009
Dát tip
StvN: Ta diskuze byla určena především nováčkům jako docela rozumný opatření, o který se tu pokoušel např. ještě Rabb. Za to, že ji rozvířili domorodci, už poza nemůže. Nicol: Tak mi prosím vysvětli, jak tě tohle tvoje tvrzení opravňuje o nás rozhlašovat, že jsme debilové, kteří neumí psát - jakej má pozův výběr do reportáže vliv na naši inteligenci nebo tvorbu? Pozorovatel vybere svého kámoše a jeho holku a proto jsou to všichni debilové neschopní psát... Tohle je tvoje logika? Až mi odpovíš, proč kvůli rýpání do způsobu výběru musíš o mě a o dalších, co tam byli, psát urážky, a bude to dávat smysl, pak se rád hodim do klidu.

Marcela.K.
13. 05. 2009
Dát tip
Dasslere, líbí se mi, že jsi se jako majitel vyjádřil...líbí se mi i závěr Tvého vyjádření - cituji ,,Server je otevřený, není to uzavřená výběrová společnost, vždycky takový byl, tak nevím, proč tolik povyku. Jde prostě o jev, který nastal, byl něčím vyvolán a opět sám ustoupí." A říkám si - kéž bys měl pravdu. Jenže já zažila před čtyřmi lety Liter.cz. Tehdy se tam ještě dala napsat kritika...podívej se na to, co z toho je dnes. Podívej se tam na první stránku Literu podle počtu tipů - kdo je "nejlépe" hodnoceným "básníkem" ( a toho máš už i zde)...a když se dívám kolem sebe, začíná to tu úplně stejně...nebo končí?

Nicollette
13. 05. 2009
Dát tip
Adame, nebuď vůl. pozorovatel tady vykládá, že do Novy šli Písmáci, kteří se aktivně podílí na Písmáku, kteří dělali časopis, čtení apod. a pak se tam objeví jeho nejlepší kámoš se svojí holkou? :)) do toho opravdu nelze nerejpnout, takže se hoď ho klidu.

G_B_Show
13. 05. 2009
Dát tip
Pěkný:))

StvN
13. 05. 2009
Dát tip
Hlavně, aby to nebylo s nádechem beatu:)

G_B_Show
13. 05. 2009
Dát tip
Právěže někdy od minulého roku jsem téměř výhradně zahnul na prózu. Jenže jsem ve svejch plánech děsně velikášskej, takže místo povídek, které bych tu uvěřejňoval, si po nocích tajně píšu novelku.

StvN
13. 05. 2009
Dát tip
TV Nova a nová vlna nových písmáků Po reportáži na Nově se na Písmáku objevilo poněkud více nových autorů a protože za to trochu můžu, tak bych rád nabídl nováčkům rady a případně i kritiku. Byl bych rád, kdyby se ke mně přidali i ostatní zasloužilí písmáci. Já bych novým autorům jen doporučil, aby nevkládali více děl v jeden den, více četli ostatní autory a nejlépe knižně vydávané spisovatele. Rádi doporučíme... Povyk tu dělají ti, kteří zakládají diskuse. My ostatní se jim to snažíme pro příště znechutit:)

StvN
13. 05. 2009
Dát tip
Ále, nějakej ten Silvestr a další podobné akce tu jeden čas bylo v módě prezentovat jako "Písmácké" srazy. Popravdě asi jsi mě asi nejvíc zklamal tím, že ses dal na poesii. Tak nějak nemám poesii spojenou s těmi, kteří umí hrát piškvorky. Jestli pořád píšeš takovou tu s nádechem beatu, tak ta mi třeba k tobě nesedí. Viděl bych tě na něco extrovnějšího.

dassler
13. 05. 2009
Dát tip
Sir Ruppert se tu nahoře ptá: Dneska bylo na nově cosi o Písmáku. Viděl to někdo? Tam, kde stačí jednoznačná odpověď - ano, viděl / ne, neviděl ... je 14ti stránková diskuze dohadů, hypotéz, úšklebků a ... na, tady máš klacek, dloubni si. Takže: - pořad Víkend (TV Nova) je složený z krátkých reportáží; - jedna z reportáží byla obecně o poezii publikované elektronicky a jejích tvůrcích; - nebyla planovaná jako reportáž o serveru Písmák. Jak se se z ní stala reportáž, která vyzněla jako reportáž o našem serveru? Zavolal mi redaktor, pan Kříž. Že chystá do pořadu Víkend reportáž o novodobých básnících na internetu, jestli bych mu nemohl doporučit několik lidí z našeho serveru, se kterými by se dal natočit rozhovor. Obrátil jsem se na Jinovatu a Pozorovatele, jestli by mě nemohli zastoupit a s redaktorem to vyřídit, že na to nemam čas. Což Pozorovatel (díky za ochotu), jakožto pražský, udělal. Navíc tady zavedl diskuzi nad tím, co by kdo z vás k tomuto tématu chtěl říct a poznamenat a i se ptal, kdo by byl ochotný v televizi vystoupit, jestli mě paměť neklame. Nemyslím si, že by to pojal stylem - "bude tam Ludvík, Kryšpín, já a Čestmír a to bez diskuzí". Že se v prostřizích objevily i ilustrační záběry na obrazovku s kurzorem běhajícím přes logo Písmák a klikající na písmácké menu, to tady z nás všech těžko někdo mohl ovlivnit. A mně to tedy vlastně ani nevadilo, nutno dodat. Že vám teď některým vstávají vlasy hrůzou na hlavě ze záplavy děl, která se sem po odvysílání navalila? Něco podobného se po shlédnutí dalo čekat a nemyslím si, že by tenhle stav měl trvat déle jak týden (i to je zřejmě moc). Server je otevřený, není to uzavřená výběrová společnost, vždycky takový byl, tak nevím, proč tolik povyku. Jde prostě o jev, který nastal, byl něčím vyvolán a opět sám ustoupí. -d-

G_B_Show
13. 05. 2009
Dát tip
Já opozici respektuju, pokud je trefná. Myslím, že všichni víme, že jedna "frakce" nereprezentuje celý písmák a my jsme ani neměli žádné ambice tvrdit, že Písmák jsme my. Dokonce naopak - a v té reportáži je to na několika místech zdůrazněno. Rozumím, že ti vadí, že tam mluvila pouze jedna skupina, která má svůj vyhraněný názor, nicméně znovu zdůrazňuju, že 1) účel té reportáže nebyla oficiální reklama písmáku, a 2) ten vyhraněný názor byl díky perfektnímu akčnímu střihu stejně nerozeznatelný, takže vyznění reportáže by bylo stejné, i kdyby tam byl někdo typu Fouckault. Snad jen vindal to lehce zabarvil nějakou subjektivitou, ale zbytek informativně odříkal režisér, který měl o vyznění reportáže představu ještě dávno předtím, než vůbec začal točit. O jakém určitém zklamání ze mně přesně mluvíš? Já jsem pro, že se tu zviditelňují ti, kteří byli schopni něco vydat. Jsem rád za každého písmáka, který se dokázal prosadit, protože to dokazuje, že i z internetové literatury se dá proniknout do reálného světa. Podobně, byť v menším měřítku, je to se Zeleným peřím. Silvestry ani rozlučky se literatury vůbec netýkají a nechápu, proč je ztotožňuješ s předešlým.

StvN
13. 05. 2009
Dát tip
Kdybyste veřejně nevysoutoupili vy, tak by veřejně nevystoupila opozice, to je jednoduchý, ne? A proč je tu opozice? Protože tu jsou party, - což je správné, ale není správné, že se každá parta jakože považuje za Písmáka, když je to jen frakce. Podobné chování například jt. Na ty piškvorky si dobře pamatuji. Vnímal jsem tě velmi pozitivně, přišel jsi mi jako ryzí inteligent, což popravdě má za následek určitý druh zklamání. Nicméně já byl vždycky proti tomu, aby sem každej cpal svoje diskuse o tom, že vydal knížky a že se s Pímákem loučí a že byl někde na Silvestru a že byl v Zeleném peří, a že byl na Nově a podobně. Mně to prostě vadí. Je to můj osobní problém.

G_B_Show
13. 05. 2009
Dát tip
StvN: Tobě ještě pořád leží v žaludku, jak jsem ti to nandal v piškvorkách U suchý dásně, viď Štěpáne?:) Nebudu se s tebou přít o to, jakou úroveň má naše tvorba nebo nakolik inteligentní jsme. Ono v kontextu většiny tvých kritik nějaká tvá negativní tvrzení vzhledem ke svému počtu stejně lehce ztrácejí na váze. Chápu touhu lidí trochu se popást a pobavit na účet naší ani umem ani inteligencí proslulé skupiny a plně přijímám veškeré vtípky - sám bych se nechoval jinak. Nicméně když někdo vytáhne urážky, veřejně tvrdí nesmysly a obhajuje je hovadinami, líbit si to nenechám. Nehledě na to, že jsme skvělí, inteligentní, krásní a píšeme neuvěřitelně dobré básně, o povídkách ani nemluvě.

Marcela.K.
13. 05. 2009
Dát tip
Ono je snad lepší ani nevědět a nevidět...jen by mě zajímalo, kdo teď bude NOVAčkům nalévat čistého vína...protože to, co jsem tu zatím četla od toho tsunami, je děs a běs. Ten kdo si je sem pozval asi těžko, že? :-)

StvN
13. 05. 2009
Dát tip
Mno Adame, blbové neblbové, ta vaše skvadra je tak trochu proslulá, ale umem ani inteligencí to bohužel není:))

raja
13. 05. 2009
Dát tip
koho zabili?

G_B_Show
13. 05. 2009
Dát tip
Nicol, sklapni prosímtě. Jako obvykle nevíš ani zbla, o co šlo a jako obvykle ihned vynášíš rozsudky. Můžeš nějak podložit svoje tvrzení, že se tam dostali lidi na základě vzhledu místo umu? Můžeš mi vysvětlit, proč si myslíš, že účelem té reportáže byla reklama pro písmák? Nebo proč řikáš, že tam vystupovali blbové? Proč se vůbec ptám...nejspíš jsi to ani neviděla, což ale nijak nekrotí tvoji potřebu pindat.

Nicollette
13. 05. 2009
Dát tip
ono přece jen asi nešlo o ten Písmák, jako spíš o ty blby, co se potřebujou zviditelňovat. na to si kápla, Lakrov. zajímavé, byl tam např. majitel Písmáka..? nebo nedej bože, někdo, kdo ještě na Písmáku publikuje? nebo myslíte, že by Nova chtěla opravdové básníky - ale ne tak hezké tvářičky, jaké tam nakonec byly? a dělali pozorovatelovi před vysíláním mejkap? panečku...

Petrusha
13. 05. 2009
Dát tip
Lakrov - môžeš tri krát hádať :)))

No kterej.... .)))

Lakrov
13. 05. 2009
Dát tip


Kterej blb se zase potřeboval zviditelnit v televizi? Nebo je na vině někdo ze sponzorů?

Obávám se, že následky se již začaly projevovat.


Petrusha
13. 05. 2009
Dát tip
myslím, že ten kto to spískal, nech už to spískal ako chcel, to teda spískal a vyšla z toho slušná mela, skoro pomsta ... za čo? ľudia, ľudia ... otvorneé účty sa dajú riešiť i inak :) trebars streľbou do davu ...

Narvah
12. 05. 2009
Dát tip
tyjo, dělat reklamu písmáku na nově, to je pro tenhle server hodně krutá záležitost. to spískal pozorovatel?

Narvah
12. 05. 2009
Dát tip
co je písmák?

Rabb
12. 05. 2009
Dát tip
teď už vůbec nic, narvahu..

Narvah
12. 05. 2009
Dát tip
co je písmák?

Saetri-Ihn
12. 05. 2009
Dát tip
Myslím, že by bylo dobré, kdyby šlo vyhledávat i podle toho, kolik děl/tipů/jak dlouho tu autor je... Bohužel, moc toho nenakritizuji, a když už, tak nevím, jestli vůbec alespoň trochu dobře, ale baví mne tu číst povídky, pro své potěšení a případně neodborně pochválit... Bohužel, teď než člověk najde něco kvalitního, tak už mu čas na čtení utekl a musí jít makat... A je mi to líto :(

Rajmund
12. 05. 2009
Dát tip
Závratně se zvýšil kurz prologů, to cením.

řádek
12. 05. 2009
Dát tip
ty, poslouchej, kočko, jaktože si nová, když už si dost stará? (na písmáku od roku 2000)

už jsem ti to říkal několikrát, trubko :-)

dík za avi, vracím nepoškozené

moorgaan
12. 05. 2009
Dát tip
řádku - dobré zboží se chválí samo - tvoje koule nepotřebují reklamu:-))

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
ku kolosálnym? mnooooo ... možná, uvidím, zauvažujem ale k hrebíkom neeeeeeeee ))))))

řádek
12. 05. 2009
Dát tip
máš ke kolosálním hřebíkům nějaký snad osobní vztah, že se tak culíš? :))

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
to bude chcieť potom veľký hrebík, že ano? moooc veľkýýýý priam kolosálny .... :)))))

řádek
12. 05. 2009
Dát tip
Do toho nováčci nepůjdou. Ono - na málokerým webu se čte hlavní strana. Takže se to ani nedozvěděj :) A aj tak - o věšení mých koulí na hřebík či kamkoli jinam nebyla řeč. Já mluvím o věšení mé celé postavy! :)

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
no dobre, keĎ myslíš :) (ozaj, to ideš vážne obesiť koule na hrebík? to snad neee!!! Daj šancu aj novým davom otestovať svoje koulovnosti :)

řádek
12. 05. 2009
Dát tip
Petrusha: buď v klidu, ty dobrý se vždycky nakonec nějak vyselektujou. V tomhle je na písmák docela spoleh. Třeba to nebude hned. Voni ti dobří většinou tak nějak chápou jistá "pravidla" publikace na netu a nehrnou se všude se svým šufletem, neočekávaj ovace, nesesypou se jako mouchy, ale taky se trochu s úcty k vlastním věcem nejdřív seznáměj s tím, kde by měli svoje díla vopublikovat. A hlavně - písmák je server drben, když se tu někdo vobjeví a bude dobrej, rychle se to rozkřikne. Přirozená selekce. Funguje to :)

řádek
12. 05. 2009
Dát tip
mno ale reklamu mým koulím neudělal nikdo to pak nemá žádnou cenu tohleto ani pes neštěkne jdu se oběsit a již nikdy více na tento ukrutný server nepřijdu

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
i keď ja ti neviem :)

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
to je zaujímavý postreh, verme tomu :)

pozorovatel
12. 05. 2009
Dát tip
petrusha: hádám, že ten jeden dobrý umí i číst a všimne si zlatého výběru nebo starých písmáků...

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
ešte k tomu jednému, mám obavy, aby sa konečný počet novo prihlásivším nezastavil na trochu neregulovateľnom konečnom čísle, kedy práve ten 1 dobrý si nakoniec povie, že je to tu skládka a tam to predsa s poéziou nemá cenu... alebo si ho v tom prívale proste ani čitateľ nestihne z tej haldy všimnúť, alebo len prečítať všetko to, čo by stálo za to, pretože to proste v tej kope nenájde všetko prečítať jednoducho nejde (mimo to, že vo valnej väčšine tu ide o zdravie)

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
pozo, ale to treba dať do avíza nováčikom, aby si to bolo schopní prečítať :) mne nie, i keď som sa snažila asi u 20tich niečo napísať ... ale keď já nevííííííím oni tu visia ako prach na lampe ticho a nečinne ...

pozorovatel
12. 05. 2009
Dát tip
rabb: mně stačí i jeden dobrej básník.) jinak dokument..no.. nova to natáčela jako reportáž o básnících, my se do toho snažili vetřít písmák a jak to na něm chodí... jasný, volně ke stažení by to mělo být, teda pokusíme se to nějak udělat

jasně, buďme v klidu. Jestli bude někdo zajímavý, rozkřikne se to.

pozorovatel
12. 05. 2009
Dát tip
petrusha: avizuju

ano, to by bylo super, jak píše Pet.. už teď jsem se snažil uskromnit tak 15 grafomanů a někteří si nenechají říct.. jenom to tadyk zas*rou dílkama a mlčí.. to je vážně pomoc. a projeví se to tak, že ty, co ostatní nečetli, to nakonec omrzí, protože je nikdo nečte (jaká náhoda, že?) a zůstane opravdu jen pár, těch, co se aklimatizují a nebudou sedět jako pecky. a pozo, z toho matrošu.. v konečné verzi to má být jako nějaký volně stažitelný dokumnt o písmáku?

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
no to je tiež pravda ...

kdo by se četl s úvodníkem...:o)

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
je to krása, ale kto im to bude všetkým písať? veď to sú masy nešl by to napísať miesto úvodníka?????

pozorovatel
12. 05. 2009
Dát tip
Měli bychom od Novy dostat všechen natočený materiál, což bude snad i přes tři hodiny filmu. Ten se pokusíme sestříhat a ukázat vám prostřednictvím časopisu Kafe. Konec reklamy. Mně na reportáži potěšilo, že tam rejža dal, jak je písmák nesmlouvavý ke špatným autorům, což mělo působit odstrašňujícně, heh. Jak se tahle vlna nových autorů projeví na Písmáku, je otázkou budoucích dní. Pro mě je zatim pozitivní, že se tolik lidí bude zajímat o literaturu a pokud vy, zasloužilí písmáci jim řeknete, jak to tady chodí a že nejlepší je stejně si přečíst knížku, tak to nebude problém... na tomhle můžete jen získat. Čtenáře např. Jinak Víkend měl reportáž o básnících povolenou hlavně proto, že na pořad kouká velký procento vysokoškoláků. Co se týká výběru písmáků do Víkendu: Zařizoval jsem to já. Vycházel jsem ze seznamu lidí od Jinovaty. Požadavek Novy byl, aby to byli mladí autoři. Vybral jsem ty, kteří jsou a byli nejaktivnější = dělali akce, časopis, kritizovali, atd. Někteří oslovení odmítli, většinou z důvodu, že nejsou z Prahy (natáčelo se vlastně hned po oslovení).

Rabb
12. 05. 2009
Dát tip
no to jsme rádi, martine, že jsi rád.. ..zatím jsem napočítal 33 nových autorů, co s tebou sdílí tvé nadšení a viděli Víkend.. ..jeden grafoman vedle druhýho.. tak snad bude selektivní procest a vydrží jen ti nejudatnější.. ..protože toho plevelke, co tu včera večer a ráno narostlo...

Martin819
12. 05. 2009
Dát tip
Já to viděl...bylo to dobrý a vlastně tahle reportáž mě sem přivedla...

Rabb
12. 05. 2009
Dát tip
neviděl..

Dobré dopoledne, tu reportáž jsem viděla, růžová kachnička mě pobavila. Nicméně myslím že není třeba se bát, módní vlny opadávají, samozřejmě je otázkou, za jak dlouho to bude s touto. Nicméně pokud se sem navalí jen egoističtí neumětelové, tak stačí jedna kritika jejich "díla" a bude vymeteno. Kdo se bude chtít rozvíjet a kritiku přijme, zůstane, tak je to na všech fórech. Takže hlavně se nebát sněhuláka v létě. :-)

Ferrda
12. 05. 2009
Dát tip
TV NOVA pořad Víkend, několik ukázek pohledu na Písmáka, vlastně thumbnaily a potom několik údajných přispěvovatelů. Ti, pak všeobecně projevovali názor, že prostředí Písmáka je docela tvrdé k novým publikujícím. Z hlediska propagace je to příjemný pokus TV udělat něco pro nestandardní web. Přínos informace u mne byl leda tak v tom, že konečně byly k tomu také nějaké tváře. S lítostí konstatuji, že po 4 letech pravidelných návštěv je zde poněkud větší pusto. Nových příspěvků v sekcích, kde jsem dříve nacházel podněty je skoro nulový. Ale to patří asi jinam. Jsem i na Totemu, Liteře a také občas sleduji stránky bloggerů --např Idnes--Leč jaksi vidím souvislost v tom, že to je ovlivněno převážně skutečností, že dříve se vyskytovalo množství studujících a ti pravděpodobně nyní řeší hlavně existenční souvislosti. proti kontaktu nic nemám - ICQ mám Mirandu 217070067 web třeba Ferdolf@Atlas.cz --Jsem Ferdinand

Petrusha
12. 05. 2009
Dát tip
tak toto je teda prúser ...

Winter
11. 05. 2009
Dát tip
Hm, až to v tom archívu bude, můžete to, prosím, někdo upirátit a nahrát na youtube? Na novu se jako kovaný intelektuál dívat rozhodně nebudu .)

Winter
11. 05. 2009
Dát tip
Hm, až to v tom archívu bude, můžete to, prosím, někdo upirátit a nahrát na youtube? Na novu se jako kovaný intelektuál dívat rozhodně nebudu .)

raja
11. 05. 2009
Dát tip
Mě děsí lisabonská smlouva a náš pán prezident:)

tak to samozdřejmně mnění sytujacy :-)

a to si z nich utahuješ ? Sama by ses měl zmněňyt :-)

Tak takového autora němůže nikdo mněnit. A já bych aňy něchtěl

Tak to je super :-) Ovšem jak znám novu, tak než to dodá, tak už tady dávno nebudu :-$

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
nova nám slíbila cd s natočeným materiálem, takže to zkusíme nějak sestříhat na dvouhodinový film a představit vám

Hele, myslíte, že je mezi nově příchozími nový Chabal ?

raja
11. 05. 2009
Dát tip
další salvu smích už nepřežiju, do toho nejdu. Skalím:D

už dlouho jsem neposlal hromadné avi :-)

Kokusil jsem se najít reportáž v archívu tv nova. Zde je to, co jsem nalezl. Tedy, domníval jsem se, že zmíněná reprtáž byla v pořadu Víkend... Pokus se pletu, tak i'm so sorry :-) Některé reportáže z magazínu Víkend na internetu zveřejňovat můžeme - zde najdete jejich ucelený seznam. Použití archivních a přejímaných obrazových materiálů se týkají striktní právní omezení (více v tomto článku). I přes to se ale našim redaktorům někdy podaří do magazínu Víkend připravit unikátní reportáže, které lze uveřejnit i na internetu. Tento seznam budeme průběžně rozšiřovat - a to jak do budoucnosti s přibývajícími reportážemi z dalších a dalších dílů Víkendu, tak i do minulosti. V současnosti pro vás totiž zpracováváme reportáže z konce minulého kalendářního roku. Na ně pak navážeme těmi z letošního ledna a února. Najdete je zde v prvním jarním týdnu! "Za hubičku" - 09.03.2009 Cystická fibróza Pardubický perník "Světáci" - 02.03.2009 Žižkovská televizní věž

raja
11. 05. 2009
Dát tip
fička, pochopitelně:)

raja
11. 05. 2009
Dát tip
Takže původně ti ji měla ukousnout grafyčka...aha, už chápu:)

raja
11. 05. 2009
Dát tip
:))na bafzdířku mám prostě prachmizernou představivost:)

Armine, kéž by!

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
raja, já ti taky nevim, ale měl jsem dohodnutou grafičku a najednou se to celý změnilo a hodili mi tam tohle..

Teda, ale je fact, že toliko nově zaregistrovaných pisálků jsem nečekal... Snad mezi nimi není další Moosová :-(

Nicollette
11. 05. 2009
Dát tip
pozorovateli a zvýšila se Ti sledovanost děl? něbo o co Ti vlastně šlo..

raja
11. 05. 2009
Dát tip
No jo, to vlastně jo, můžeš, když máš sedmnáct dní do matury, to dá rozum. Asi. Apropó, co to bylo za rybu, co pozoušovi ukousla hlavičku?

raja
11. 05. 2009
Dát tip
hehe, a ta tlačenice ne četu:p

raja
11. 05. 2009
Dát tip
Srajdy?! Tys napsala srajdy!?? Pozo? co si to dovolila?

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
jj, my se taky s novou trochu pohádali ale nakonec je to celkem fajn

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
lochneska! to snad bylo očividné

raja
11. 05. 2009
Dát tip
dej pokoj, chceš mě zbortit skus?

raja
11. 05. 2009
Dát tip
nejhezčí byla z osminy větrová a její růžová kačenka, či co to bylo:)))

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
no, to je ještě lepší... asi tě nemám rád

raja
11. 05. 2009
Dát tip
Mám typ, Alexandr Leféver!

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
znáš horší, dík za kompliment:)

raja
11. 05. 2009
Dát tip
Ty jsi masochositka:D

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
nám to tam slušelo všem! akorát jsme vypadali trochu jako exoti, no

raja
11. 05. 2009
Dát tip
Komu? On tam byl i Pozouš?:)

raja
11. 05. 2009
Dát tip
Nechte bejt, co když se mezi nimi skrývá nový Chabal!?

Nicollette
11. 05. 2009
Dát tip
a co teda bylo na tý Nově? jéžišmarja

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
já už čtu, ale trochu se bojim něco napsat

Impresse
11. 05. 2009
Dát tip
Celý národ? :-) jo, horor!

LaMouette
11. 05. 2009
Dát tip
krasa.. tolik lidi tady.. ach..:-) cili ano..bleskova rejakce.. jen co je pravda..:-) a pjekne to bylo.. aspon mi se to libilo.. a konecne sem videla pozouska... ach ach.. ;-))

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
teď konečně můžem ten národ naučit té literatuře, no né? a raja je drzá

raja
11. 05. 2009
Dát tip
myslím, že emigruju na amatéry...než se to zklidní:D

Impresse
11. 05. 2009
Dát tip
jen, aby to Písmák vydržel ! časem se to vycuká...

raja
11. 05. 2009
Dát tip
dobrej námět na pohádku:)

čím víc se na to dívám, tím víc se směju a bojím:)

Impresse
11. 05. 2009
Dát tip
neviděla jsem nic, ale už vím, co se to tu děje:-)) zasekli Písmáka!

raja
11. 05. 2009
Dát tip
je to obrovský...a co teprv kdyby tam písmák prezentovali hezký lidi...:)

Raja, Krkonoš o mně NIKDy nemluvil hezky.... akorát, když jsem ho navrhl na presidenta republiky (abych ho odlifroval do Prahy a nepřekážel mi tu. A le nějaký Šarkózy prej byl zásadně proti tomu, aby jakýkoliv zemi EU vládl někdo, kdo je 3,85 krát vyšší, než on a tak ho soudruzi eurohujeři zametli zpátky do Kerkonoš...

taky se divím tak rychlý reakci:)..

pozorovatel
11. 05. 2009
Dát tip
já o ničem nevim

raja
11. 05. 2009
Dát tip
viděl, krakonoš o tobě nemluvil hezky...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru