Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kartézské souřadnice

15. 05. 2009
8
10
2081
Autor
Rajmund
Nedávno zřídili poblíž našeho domu místo pro ukládání vytříděného odpadu, několik barevných kontejnerů. Mohu tedy házet lahve od vína do jednoho, papír do druhého a do třetího občas láhev, v níž se nalézala dobrá voda. Nemohl jsem se však počítat ke spořádaným občanům. Často jsem podlehl síle zvyku a vše vysypal do nádoby, která je určena pouze na odpad komunální. To ve mně pochopitelně vyvolávalo značné rozpaky.

Jednou po snídani jsem přemýšlel na WC, zapomenuv vzít ssebou kapesník. Čistil jsem si nos prstem. Moji pozornost upoutala pavučina, kterou pavouk umě přichytil do rohu nad podlahu. Jako by považoval spáry mezi kachličkami za prostorové souřadnice. Ubohý tvor! Jistě se teď v zimě, kdy stěží sežene něco k snědku, takovými záležitostmi nezabývá.
V tom okamžiku jsem si plně uvědomil svoje mimoděčné počínání a pohoršeně setřepal nečistotu s ukazováku. Padla přímo do pavučiny. Pavouk zřejmě pocítil zachvění, neboť přispěchal z úkrytu. Zakousnul se do sousta. Očividně mu chutnalo hned.

Tehdy se moje mysl rozjasnila. I to nechtěné, co člověk skrytě odhazuje, může tedy zachránit organizmům život! Domnívám se tedy, že lidé by se neměli za svoje úkony stydět. Je to v zájmu pokroku.


10 názorů

kafe-latte
17. 05. 2009
Dát tip
hmm.. sedím na záchodě a dloubu se v nose, docela si to dokážu představit, avšak nevěřila bych že o tom jde tak dlouze a celkem vtipně napsat..

moorgaan
15. 05. 2009
Dát tip
PLNOHODNOTNÁ BÍLKOVINA - v zime, nedostatku uplna spasa !.. do jara vydrzel bezpecne!! /*

Konečně něco s hlavou a patou.

Napadla mě kacířská myšlenka - že by se tomu dalo napomoci...

Rajmund
15. 05. 2009
Dát tip
To nevím, ale určitě jich mnoho zemřelo v časném mládí a ti mi začínají být sympatičtí.

Myslíš, že tenkrát za obrozenců taky lidi tak trpěli?

Rajmund
15. 05. 2009
Dát tip
Na Písmáka přišlo obrození.

To máš z těch dnešních textů. Mně se taky trochu zavařil mozek.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru