Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

FERDA MRAVENEC - zrádce a kolaborant

24. 05. 2009
4
30
3108
Autor
FAE BOMB

Další předělávka. Pošlete, prosím, dětskou říkanku, zkusim jí "upravit" pro dospělé...

FERDA MRAVENEC - zrádce a kolaborant

Mraveneček v lese,

strašlivě se třese.

Zastřelte ho kamarádi,

máte-li ho trochu rádi...

Ten strom ho neunese!!!


30 názorů

FAE BOMB
23. 06. 2012
Dát tip
Tak až bude čas...

FAE BOMB
23. 06. 2012
Dát tip
Z komína se kouří, Mařka oči mhouří. Pohřebníci z kremošky, pálí mrtvým ponožky!

JPB
27. 09. 2010
Dát tip
Slušný hlouposti....

JPB
27. 09. 2010
Dát tip
Slušný hlouposti....

no seš fakt talentovanej kluku, podle tvé infantilní tvorby bych mínil, že jsi maturoval ve zvláštní škole.

he he ,hezké

FAE BOMB
05. 06. 2009
Dát tip
Prohozeno... Dík.

FAE BOMB
05. 06. 2009
Dát tip
Tak já to asi prohodim...

FAE BOMB
05. 06. 2009
Dát tip
Co: strašlivě se třese? To by mohlo už jít...

moorgaan
25. 05. 2009
Dát tip
puvodni verze Ondřeje Sekory byla, že Ferda mel tak velkou kladu, ze s ni mela nejvetsi problem prave Berunka,ktera si do te doby nez poznala Ferdu myslela, ze daleko nejvetsi kladu ma Konik...a tak aby to nematlo detske ctenare, tak to basnik prerymoval do originalni podoby, kde je mezi radky naznaceno, ze to byla opravdu tak velka klada, ktera musela chte nechte vest k utraceni Ferdy!... z tohoto pohledu je tvoje verze celkem dobrym pocinem, jelikoz moderne dava zapomenout na sexualni mindrak zivocichu jak na louce, tak v lese! /*

DIY používám taky, ale ne na dodělání díla. v komentářích se čtenáři můžou vyřádit, pokud je k něčemu inspiruješ...

FAE BOMB
25. 05. 2009
Dát tip
Momentálně to beru spíš jako takovou legraci, ale v daleké budoucnosti, v případě nashromáždění většího množství kvalitního materiálu... Spoluautor (spíš "dolaďovač"), proč ne? Akorát nevim, kdo by si takovou sbírku koupil.

Bluedragon
25. 05. 2009
Dát tip
V tištěné podobě bych tuto báseň rozhodně nevydal, aspoň ne v původní podobě... :-)) To jsem rád, ikdyž sbírak není nikdy dost. ;-D P.S.: a to budeš jako uvádět spoluautory, nebo co? Huh? :-O

Hmmm.

FAE BOMB
25. 05. 2009
Dát tip
"DO IT YOURSELF" může na internetu docela dobře fungovat. Čtenář navrhne autorovi náhradní verš a autor to poopraví. Proto jsem to dal k hlubší kritice, abych zjistil, jak Písmák vlastně funguje a jestli někdo něco konkrétního poradí, ne jen líbí/nelíbí. V tištěné podobě bych tuto báseň rozhodně nevydal, aspoň ne v původní podobě... :-))

jasně, tohle je zrýmovaná verze :o)

btw: na Slovensku se to jmenuje Mravec Fero a Chrobák Vreco...:o)

nejsem ze Slovenska a taky myslím, že originál je lepší. Nicméně tvoje metoda "DO IT YOURSELF" je sympatická.Proč by si autor namáhal hlavu, když sito může čtenář dopsat sám...:o)

FAE BOMB
25. 05. 2009
Dát tip
Přiznávám, že zejména začátek je slabší. Někdy je ale potřeba poslat mezi lidi i nedodělek a doufat, že někdo zkušenější poradí lepší verš. Návrhy vítám.

FAE BOMB
25. 05. 2009
Dát tip
Snažil jsem se maximálně držet původní verze, která zní asi takto: Mraveneček v lese, těžkou kládu nese. Pomozte mu kamarádi, máte-li ho trochu rádi. On tu kládu neunese. Tuto báseň jsme se povinně učili v první nebo druhé třídě, což mě nebavilo. Teď došlo ke zúčtování. Chtěl jsem toho mizeru pověsit na nejbližším stromě, ale z důvodu absence vhodné dřeviny bude zastřelen... Pokud je Octopus, jak předpokládám, ze Slovenska, pak originál nezná a to zcela jistě ovlivnilo hodnocení. Mladší generace původní verzi asi taky neslyšela. Těžký život nás umělců...

FAE BOMB
25. 05. 2009
Dát tip
I tak dík.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru