Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ovčácký pes

02. 06. 2009
2
2
1435
Autor
tlampacek

Předem se omlouvám za všechny hrubky.Ale mám jisté Hardwerové omezení a pro neustalé opravovaní čárek a háčků které skoro nevnimám se v loudí i gramatická chybička nebo chyba(jinak pokut bych měl psat bez chyb nesměl bych psát vůbec)

Byl jednou jeden ovčácký pes,moc dobrý ovčacký pes . Sloužil svému pánu stařičkemu ovčakovi na predhůří pyrenejí,jak bylo řečeno sloužil dobře.Každé ráno vyhánel stádo ovcí na pastvu a každý večer je zase přivaděl domů. V noci pak vzorně hlídal jehnatka prěd hladovymi mordami okolních vlků. A tak to bylo po celá leta .Až jednou v noci náhle ucitil něco co přetím neznal neovládnutelnou touhu bežet,vzůru do kopců ,plížit se pod větvemi smrků a borovic, výt na měsíc. Bejt svobodný ...bejt svobodný jako..............jako vlk. Dlouho bojoval s touto touhou a čím víc bojoval tím byla touha vetší a větší Až jedné uplnkově noci. NEODOLAL......vyběchl z ovčína ,přeskočil ohradu ...a běžěl a běžěl...... dlouho se toulal po kopcích Hodiny ,dni ,mesíce ........ale čím dýl se toulal tim víc vědel ze udělal chybu Ze jak koliv v něm koluje vlčí krev. On je jen prostý ovčacký pes,jako takový se narodil a takový život ,chce žít. Rozhodl se vratit Za pár hodin byl u ovčí farmy, přeskočil ohradu a namiříl si to rovnou do ovčína. Najednou před ním stál stařický ovčák ve tváři zlost a v očích nenávist to si ty,ty hnůsna potvoro. Kde si byl,viš že to byli vlci a co zardousily jehnátek ,ale to jiste viš určite jsi je sam privědl nebo dokonce vědl,že zmiz mi z očí at tě nemusím zabit. Zrůdo Napřáhne hůl a padne ráná a pak druhá na třetí už ovčacký pes nečeká a se slzami v očich uhání zpátky do hor skrýt svoji hambu do stinu smrků a pod kořeny starých dubů................................................. Uběhl náky ten rok ,a jaro se zpozdilo ještě v dubnu ležely všude záveje sněhu ,vlci byly hladový a kroužily kolem farmy. A jako kdyby toho nebylo málo starickému očákovi se rostonala žena a on musel dolů do města pro doktora . Moc dobře vědel ze z letoštního vrhu jehnátek moc nezůstane. Ale žena měla přednost. A tak šel, cesta byla ale težká takže se vrátil s doktorem až druhý den ráno. Doctor ovčáka uklidnil ze ženou to neni až tak zlé. A tak milý ovčak šel s velkými obavami do ovčína. Jeho tušení se potvrdilo už dálky byl cejtit pach sražené krve. Snad jsem neprišel o celé stádo, pomyslel si stařický ovčák na stará kolena takhle zchudnout.......Z hrůzou otevře dveře Neveří svým očim, všude kolem pozemi leží mrtvý vlci V koutku ovčína se krčí ovce i s jehnátky ,žadné nechybí A před nima v kaluží krve leží ovčácký pes

2 názory

tlampacek
02. 06. 2009
Dát tip
Děkuji,

Histreo
02. 06. 2009
Dát tip
a to by byla věčná škoda... každý občas potřebuje zavýt na měsíc... tak když ne bez chyb, tak alespoň spisovně?:-)bejt svobodný... bejt svobodný jako... - jinak zajímavé... líbí se mi, co píšeš... něčim je mi to záhadně blízké... tip znovu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru